Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Kjempevalg for ferskt parti

afdSøndag var det valg i Tysklands hovedstad Berlin, en liberal og tradisjonelt rød by med mange innvandrere og store homoparader. Der gjorde Tysklands nyeste parti, tre år gamle Alternativ for Tyskland, et etter forholdene kjempevalg, og endte med 14,1 prosent. Alternativ for Tyskland har markert seg som sterk motstand av innvandring og er skeptisk til EU. Oppmøtet var 66,4 prosent – 15 prosent høyere enn ved forrige valg i 2011, melder det russiske TV-selskapet RT.

Det sosialdemokratiske partiet SPD er fortsatt det største partiet med 21,6 prosent av stemmene, etterfulgt av Angela Merkels CDU med 17,6 prosent. Det venstreorienterte Links Partei fikk 15,7 prosent og det grønne partiet 15,2. Piratpartiet, som fikk over 7 prosent for fem år siden, ble desimert, til mindre enn to prosent. De to store tyske partiene tapte mer enn fem prosent av stemmene hver.

«Det er ingen tvil. Vi fikk ikke et godt resultat i Berlin i dag, «innrømmet Michael Grosse-Broemer, senior CDU politiker. «Vi har nådd målet vårt, vi har et mandat til å danne regjering,» sa SPDs borgermester Michael Muller, til tross for partiets betydelige tilbakegang, skriver RT.

Observatører spekulerer nå på at SPD vil stole på støtte fra det antikapitalistiske Linke og De grønne, som er tradisjonelt populære i Berlin, for å danne en såkalt rød-rød-grønn koalisjonen, som vil gi dem et flertall. Muller, som sa tidligere har sagt at et sterkt AFD (Alternativ for Tyskland) betyr «retur av nazismen» i Tyskland, sa han var åpen for trepartikoalisjon.

Mange har tolket historisk lave valgresultater for CDU i flere delstatsvalg den siste tiden som gjengjeldelse for den «åpne dør flyktningpolitikken» som har ført til ankomsten av mer enn 1 million innvandrere i Tyskland i løpet av de siste to årene, skriver RT. Innvandring og sikkerhet kom ut som de to viktigste sakene for AFDs velgere i oppkjøringen til søndagens avstemning. Mens Berlins velgerne som helhet sa at de var mest opptatt av økonomien, sosial rettferdighet og utdanning.

10 comments to Kjempevalg for ferskt parti

 • Jan Hårstad

  Årsaken til at AfD (14,1% i Berlin) er en slik komet i tysk politikk kommer av at de har våget å framføre paroler som har vært dristige og som har ført til hundrevis av tv-talkshow hvor etablissementet har vært samlet for å fordømme dem som nazister og rasister.
  Det igjen har ført til at debatten om AfD har blitt ført i hvert hjem og i hver kantine.
  Så langt er det ikke mye som tyder på at Demokratene studerer og lærer av alt dette. Om man fram til valget velger å ligge innenfor main stream norsk politikk fortsetter partiet å være mikrosopisk. En kommer ikke i tv-fokus på saker som rovdyr,innvandrerkriminalitet og bompenger.
  Noe å tenke på?

 • Vidar

  Hadde Demokratene (i Norge) tordt å programfeste – og gått til valg på – NEI TIL ISLAM I NORGE, ville partiet fått både gratis medieomtale verdt millioner, OG langt flere stemmer enn de ellers bare kunne drømme om!
  Hvorfor tør de ikke det…?

  • Anonym

   Vidar

   NEI TIL ISLAM I NORGE?

   Det kommer aldri Jan Simonsen til å tillate. Det betyr Simonsen sine venner mister retten til å tilbe jødehat, peodifil, kvinneundertrykkelse og homohat. Har hørt at en pålittelig kilde i Demokratene at Simonsen eneste ambisjon med å være medlem er å beskytte muslimer og hans muslimske venner.

 • Jan Hårstad

  De aktuelle historiske strømningene er slik – kall det gjerne lover – at såfremt Demokratene IKKE framfører hovedparolen om Nei til islam i Norge,vil det brøyte seg fram nok et parti som løfter den parolen.
  For det lar seg overhodet ikke gjøre å opprettholde noe sivilisert Norge med våre kulturverdier såfremt FRP/Demokratene skal stå for en snikislamisering lansert som «ansvarlig innvandringspolitikk.»
  De som er interessert i å saumfare fakta ser at familiegjenforening og andre juridiske mekanismer, sluser inn muslimer hver dag. Og atpåtil skal de få utfolde seg med niqaber og allmen statsstøtte i ett og alt.
  Nå er det Niqab-Jensen som står for snikislamiseringen.
  Vel,sånn er det i politikk. Retorikk og partiprogrammer er som oftest bedrag.

 • Følgende snutt på youtube er interessant mht. fru Clintons helsesituasjon.......

  The Truth About Hillary’s Bizarre Behavior

 • Høyreekstrem?

  Slagordet bør heller være: Norge skal ikke bli et muslimsk land.

  I dette slagordet ligger det inne en toleranse for en muslimsk minoritet, men ikke at denne minoriteten skal få vokse ukontrollert, og en dag bli majoriteten.

  Det er ikke mulig å forby en religion, men det er ikke en menneskerett å få sette sin religion over landets lover. Forsøk på dette må det slås hardt ned på. Den rette status for religionsutøvelse er hobbyvirksomhet. Religion skal innvilges null innflytelse på samfunnet. Muslimer som ikke vil tilpasse seg et sekulært samfunn bør sendes tilbake til sitt hjemland/opprinnelseland. Her bør man også vurdere lovgivning som kan annulere innvilget statsborgerskap.

  Det er heller ikke en statlig oppgave å finansiere religioner-hobbyvirksomhet.

 • Vidar

  Selvsagt er det mulig å forby en religion! Men «NEI TIL ISLAM» betyr ikke at folk forbys å TRO, men at denne trua forbys promotert «i det offentlige rom», at vi som stat og samfunn tar offentlig AVSTAND fra denne religionen/ideologien – og at den selvsagt ikke innrømmes verken status som religion (med de fordelene DET innebærer) eller noen andre fordeler. Henvisning til islam – det være seg «kulturen», «tradisjonen» eller noe som står skrevet i islam hellige skrifter – skal ikke utløse en eneste fordel, et eneste unntak, et eneste privilegium! Veldig likt slik ideologien NAZISMEN og DENS tilhengere behandles i dag; Det er lov å være nazist, men det utløser ingen «rettigheter» – og du har ikke lov å «reklamere» for den!
  Og jan Hårstad har veldig rett; Tar ikke Demokratene i Norge dette slagordet i bruk, vil det garantert dukke opp et parti som TØR – dvs. GJØR – det!
  Og da er Demokratene virkelig blitt et uinteressant micro-parti…

 • Jan Hårstad

  Veldig bra,Vidar. Det er nesten ufattelig at denne norske Islamdebatten er så lite interessert i offentlig statistikk fra Europa. Jeg orker ikke bla i notatene mine i natt, men det siste fra Frankrike var at av de 5-6 millioner muslimer der,avviste 30% fransk sekulær lovgivning.
  Kepel,som er den store islamekspert i Frankrike, sier at det går mot borgerkrig fordi tredje generasjon muslimer er hekta på Jihad.
  Overalt i Europa rapporteres det om nye ShariaPolice Zoner.
  Den dummeste kategori nordmenn er de som tror det er mulig å snekre et Norge som beveger seg mot alle historiske trender i verdenspolitikk. Det er Vangsgutane. jeg følger og deltar i KRF-debatt på verdidebatt: det er det totale Vangsgutane. De tror ikke det hersker noen verden utenfor den norske skigarden.
  Dessverre er det enormt av disse. De er ikke interessert i Sveriges sammenbrudd engang.

Legg inn en kommentar