Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Opptrapping av knivangrep

terrorangrepI dag streiker buss-sjåførene i Øst Jerusalem og i går var butikkene stengt og veiene på østsiden av byen blokkert av politiet. Det skyldes at Jerusalem igjen var utsatt for et angrep mot soldater og politifolk. Her i Israel og Jerusalem hvor Frie Ytringers redaktør for øyeblikket befinner seg, har det vært en kraftig opptrapping av angrep mot soldater og politifolk, men ikke mot sivile israelere, den siste uken.

Angrepet i går var alvorlig. To politimenn ble alvorlig skadet etter at en palestinsk terrorist knivstakk dem nær Herodesporten i gamlebyen. Terroristen ble nøytralisert av en av de sårede offiserer. Ifølge politiet fant hendelsen sted tidlig på morgenen og var over i løpet av minutter. Ifølge Channel 2 News ble terroristen skutt og sies å være i en kritisk tilstand.

Terroristen, en mann i 20-årene, bosatt i Øst-Jerusalem, oppdaget offiserene som var på vei til en nærliggende politistasjon. Han fulgte dem i noen minutter, og deretter trakk han en kniv, angrep dem og knivstakk dem begge i nakken. En av de sårede politimennene var i stand til å skyte terroristen før han kollapser fra sårene. Politi og ambulansepersonell ankom scenen umiddelbart og området ble avsperret før det ble konstatert at ingen andre terrorister var i nærheten, skriver Israel Hayom.

Den israelske Røde Kors-organisasjonen Magen David Adom talsmann Zaki Heller forteller til Army Radio at politimannen, 45, og en politikvinne, 38, begge ble stabilisert av ambulansepersonell på stedet, og raskt kjørt til Shaare Zedek Medical Center og Hadassah Ein Kerem Hospital i Jerusalem for behandling. Politikvinnen fikk akutt kirurgi, mens politimannens tilstand ble endret fra alvorlig til moderat.

De fleste angrepene på israelske soldater og politifolk den siste uken har skjedd på Vestbredden, hvor det har vært fem hendelser av denne typen. Mandag var det også et angrep nær patriarkenes grav i Hebron.

Lørdag morgen ble en soldat lettere såret, også i Hebron. Angriperen ble skutt og drept. En innledende gransking av hendelsen slår fast terroristen, en 25-år-gamle araber fra Hebron, nærmet seg flere soldater ved et sjekkpunkt, og ble bedt om å presentere et ID-kort. Da trakk han fram en kniv og begynte å knivstikke soldaten. Soldatene åpnet ild og drepte knivstikkeren. En av soldatene skal i første omgang ha lyktes i å uskadeliggjøre terroristen uten å drepe ham, men da terroristen prøvde å fortsette knivstikkingen ble han skutt og drept. (Se videoen under)

Også fredag ettermiddag angrep en terrorist soldater med en kniv i nærheten av Hebron og etterlot en IDF soldat lettere såret. Soldaten ble tatt til Shaare Tzedek sykehuset i Jerusalem. Terroristen ble drept.

Tidligere på fredag forsøkte to terrorister, en mannlig og en kvinnelig, å begå et terrorangrep ved å kjøre folk over med bilen sin på Elias Junction nær Kiryat Arba utenfor Hebron. De to terroristene ble skutt av IDF styrker, mens ingen israelere ble skadet. Angrepet kom etter et annet terrorforsøk ved Damaskus-porten i gamlebyen i Jerusalem, hvor en jordaner i tyveårene angrep en politi. Terroristen ble skutt og drept.

17 comments to Opptrapping av knivangrep

 • JV

  Knivangrep, bomber,terror, vold, lidelser og død vil eskalere i religionenes navn helt frem til det blir så ille som det aldri før har vært og aldri mer skal bli, sier Bibelen.

  Midt oppe i disse forferdelighetene forteller bokji at Gud Jehova skal legge i folkenes hjerter via nasjonenes ledere å ødelegge alle former for offentlig religiøs virksomhet. For vi ser at det nå er islam som genererer størstedelen av konfliktene. For åtti år siden var det midt i kristenheten at verden opplevde ragnarokk.

  Når nasjonene derfor om ikke lenge blir tilskyndet til å gå ut mot religionen vil alle religioner legges i forbudspotten. Dette for å skape legitimitet world wide.

  Folkene vil da ”stå med blussende ansikter av forbløffelse” over hvilket grep den hardt pressede eliten griper til for å stabilisere verdenssituasjonen. I den grad at man vil komme med ”et kraftig utrop om fred og sikkerhet”, sier skriftene.

  Men ”mens de sier dette vil det komme en brå undergang over dem” fortsettes det. Religionenes ødeleggelse vil nemlig også initiere det bibelske Harmageddon – Jehova Guds oppgjør med menneskeheten en gang for alle.

  Det er derfor høyst presserende for alle mennesker å bringe sin livssituasjon i samsvar med Guds normer og prinsipper slik at de som enkeltpersoner slipper å ta del i den lagnad som nasjonenes ledere nå står overfor. Lykke til med ditt valg!

 • Jane.

  Jahn Simonsen er der nede?

  Men vi trenger vel ikke være redd for at Jahn Simonsen skal bli knivstukket? Hvis jeg har skjønt det riktig på Simonsen så bor han med sine muslimskevenner på vestbredden? I «hamasland» ? Der hvor knivstikerne kommer fra? Regner med at de ser på Jahn Simonsen som en av de, og derfor lar han være i fred?

  • Jane: Gaza er «Hamasland». Vestbredden, Judea og Samaria, er styrt av Fatah. Selv om de som bor der selvsagt støtter begge partier, eller ingen av dem. Jeg har vært flere dager i Betlehem og et par dager utenfor Ramallah. Ingen turister trenger være redde for å reise til Israel på grunn av knivstikkingene. De rammer først og fremst soldater og politi, eller synlige sivile jøder. Det er veldig sjelden at turister rammes. Så det er minst like farlig å reise til New York, Paris eller Brussel, eller for så vidt hvor som helst i vesteuropeiske storbyer.

   • ole

    du sprader vel ikke rundt i sar el uniform?

    • Ole: Tror ikke det ville være lurt på Vestbredden. For de leserne som ikke vet det: Sar el er en organisasjoner som rekrutterer frivillige «gratisarbeidere» til logistikkarbeid for den israelske hæren. Jeg har selv vært med på den i en uke for tre år siden. Vi blir ikledd den israelske hærens arbeidsuniformer. Neppe sikre plagg å ha på seg på Vestbredden.

 • Brende positiv etter møte i giverlandsgruppen for (TERROR) "Palestina"

  (Dhimmi) Brende, som leder (proxy war) gruppen, oppfordret i møtet mandag andre giverland til å gjøre som Norge og øke støtten (terrorfinansieringen) til den (Arabiske islamske-terrormyndighet) «palestinske selvstyremyndigheten.»

  http://www.dn.no/nyheter/utenriks/2016/09/20/0627/brende-positiv-etter-mte-i-giverlandsgruppen-for-palestina

  An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last…

  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/82/d5/3e/82d53e578db5ea53b8a29307bc43f81b.jpg

  http://f.a7.org/albums/657×490/87199.jpg?autocrop=1

 • Høyreekstrem?

  Igjen et bevis for at bevæpnet politi redder liv. Uten våpen raskt tilgjengelig ville begge blitt drept, og kanskje flere.

 • Trumpforoffice

  Trump har rett. Våpenfrie soner dreper. Nå har det blitt så jævlig i de fleste vestlige land pga Islam, at noe må gjøres raskt. Trump setter agendaen her som på alt annet
  Er du enig i dette Simonsen?

  • Trumpoffice: Jeg har alltid ment at politiet må ha skytevåpen, og jobbet for en liberalisering av politiets våpenforbud da jeg var medlem av justiskomiteen. Uten våpen tilgjengelig står jo politiet maktesløse dersom en jihadist går til angrep, eller en gullsmedbutikk blir ranet av personer med våpen.

   • Helt enig med Simonsen. Politiet må ha våpen klart,dersom en Jihadist slår til.Eller at en gullsmed foretning blir ranet,eller at en grunnløs asylsøker sniker i matkøen. 🙂

    • Vidar

     Problemet er at et væpna politi ikke BARE trekker våpen mot terrorister og ranere! Biltjuver,, unge taggere og demonstranter kan også lett bli ofre for «trigger-happy» poliser… Skal politiet få en GENEFELL bevæpning, må det også bli VELDIG klart når og mot hvem de har lov til å trekke våpen – og at enhver polititjenestemann blir stilt PERSONLIG ansvarlig for all ureglementert våpenbruk!

     • Anonym

      For noe tøv. Politiet kommer aldri til å skyte mot taggere.

      • Vidar

       Typisk at folk i et land uten væpna politi, er skråsikre på at VÅRT politi «aldri» vil gjøre noe feil eller misbruke sin våpen-makt! Det er bare å sjekke selv OFFISIELLE statistikker over alt fra «vådeskudd» til «misforståelser», feiskyting og regelrette henrettelser og hevndrap – i land som HAR et generelt bevæpna politi! OG selv i NORGE har vi jo en historie med politifolk som skyter ubevæpna biltjuver. F.eks. i Maridalen…

 • Av innlegget kan man få et inntrykk av at de palestinske terrorister angripe ikke sivile israelere fordi de er så «snille»… Sannheten er at disse terroristene blir ofte stoppet av politiet FØR de nå sivilbefolkning i Israel. Derfor er det tilsynelatende politiet som blir angrepet. Likevel så er hovedmålet til de palestinske terroristene JØDER. Om de er uniformert eller ikke har en mindre betydning.
  Les også her om dette: http://www.facebook.com/Anti.Jodisk.Terrorisme

Legg inn en kommentar