Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Robert Eriksson imponerer

jan_simonsen5-150x1503331Fremskrittspartiets tidligere arbeidsminister Robert Eriksson er ute med bok. I boken beklager han innstramningene i ytelsene til de uføretrygdede som regjeringen innførte, og som rammet enkelte grupper uføretrygdede svært hardt. Han kritiserer samtidig at regjeringen prioriterte lettelser i formueskatten, samtidig som mange som slet med å få pengene til å gå rundt fikk mindre å rutte med. Det skal Eriksson har stor ros for.

Det er ikke ofte vi ser en politiker beklager noe som helst av de vedtakene han har vært med på. Og i dette tilfellet har han heller ingenting å vinne på en slik beklagelse. Eneste konsekvensen er nok at han for all fremtid utelukkes fra en ny statsrådspost i en Høyre/FrP-regjeringen. Verken Erna Solberg eller Siv Jensen setter nok pris på Erikssons ærlighet. Det at han beklager den dårlige behandlingen mange uføretrygdede fikk i den sittende regjeringens første statsbudsjett tyder også på at han personlig var imot omleggingen, men manglet støtte fra sine overordnede.

Robert Eriksson var politisk rådgiver for Fremskrittspartiets stortingsgruppe den siste tiden jeg representerte partiet på Stortinget. Han virket beskjeden og tilbakeholden. Jeg ble overrasket da han ble utnevnt som statsråd. Men enda mer overrasket da jeg oppdaget hvor selvstendig, handlekraftig og dyktig han håndterte sin nye posisjon. Det var nok Erikssons ydmyket og beskjedne høflighet som hadde lurt meg. Som statsråd i en upopulær post taklet han TV-debattene med glans. Og han viste raskt en menneskelighet og innlevelse i jobben som er sjelden for maktpersoner.

Da Eriksson måtte avslutte sin jobb som statsråd beklaget han det fordi han ikke hadde fått fullført sitt «prosjekt». Det var åpenbart ærlig ment. Han ville noe positivt med statsrådsposten, noe mer enn «ære og berømmelse».  Han lyttet til de som visste hvor skoen trykket, og ønsket flest mulig mennesker ut i arbeidslivet, åpenbart fordi han mente det var det beste for dem, og helt uten å vise noen nedlatende holdninger til de av oss som av og til faller utenfor arbeidsmarkedet.

Jeg var ikke enig i alle forslagene fra Robert Eriksson, men jeg er ikke i tvil om at de var godt ment. Etter å ha måttet slutte som statsråd kan han trøste seg med at han ikke ble fjernet fordi hans overordnede mente han ikke strakk til. Heller ikke fikk han noe spesielt dårlig skussmål i pressen. Eriksson måtte slutte for at en kabal skulle gå opp. Slik er det av og til i denne beskjeftigelsen. Høyre ville ha et sentralt medlem, som få husker navnet på, inn i regjeringen, og FrP ønsket en posisjon for Sylvia Listhaug og Per Sandberg.

Robert Eriksson kan være stolt av den jobben han fikk gjort i den korte tiden han satt som statsråd, og enda mer stolt over at han i ettertid også innrømmer de feilene han som medlem av regjeringen var med på å gjøre. Han var regjeringens mest positive overraskelse.

14 comments to Robert Eriksson imponerer

 • Vanja

  Ja, veldig imponerende at en gift mann med barn tar sekretæren som elskerinne. Moralen til Simonsen er nok ikke helt der den burde være.

  Simonsen, du bør lese:
  Elin Ørjasæter: – Hemmelige forhold er gift for enhver arbeidsplass

  • Vanja: Hvem Robert Eriksson måtte ha som elskerinne har ingenting med hans politiske talent og arbeid å gjøre, selv om det måtte ha vært hans politiske rådgiver. Rådene blir nok neppe dårligere av en sånn grunn. Og dessuten vet vi lite om hvordan dette forholdet utviklet seg. Det er en ren privatsak, som ikke berører Erikssons innsats som politiker.

   • Politisk vrakgods

    Jan Simonsen, du tar for lett på dette med ekteskapsbrudd. Gifte menn skal holde seg til sin kone og ikke ha noen elskerinne på si. Det er viktig at de som skal vært med styre et land, har en personlig karakter som gjør dem i stand til å styre egen kjønnsdrift og eget matinntak. Den som ikke engang kan styre seg selv, er ikke egnet til å styre landet. Mer enn noen gang trenger vi politikere som kan gå foran med et godt moralsk eksempel, men dessverre fylles politiske lederverv mer og mer opp med mennesker som er totalvrak både fysisk og moralsk. Det verste vraket av dem alle agerer nå presidentkandidat for Demokratene i USA. Gud hjelpe oss om hun blir president!

   • Anonym

    Denne Robert Eriksson imponerer ikke meg!

  • Tusenkunstner

   Den som selv er ren kan kaste den første sten. Den som dømmer andre skal selv dømmes med samme målet som man dømmer andre. Kloke ord fra Jesus som alltid.

   Man skal være forsiktig med å dømme andres moral. Det ligger alltid grunner bak enkeltmenneskers personlige valg. Grunner som vi ikke vet noe om, og som vi ikke skal vite. Fordi vi ikke har noe med det å gjøre.

   • Silje Arnheim

    Tusenkunstner. Du har nok missforståt hva Jesus mener med dømme, for det står i Kolosserne 2:16;
    «La da ingen dømme(bestemme over) dere når det gjelder mat og drikke, høytider, nymånedag eller sabbat.»
    http://www.bibel.no/Nettbibelen.aspx?book=COL&chapter=2#16
    Parangtesen med hva «dømme» betyr er det jeg som har satt inn fordi ingen kan dømme folk folk over mat,drikke, høytider osv. Altså betyr å dømme kunn når man bestemmer over andre, slik som dommere og myndiheter og mordere osv.

 • Silje Arnheim

  Hva gjør man ikke for stemmefiske nå som valgkampen for stortingsvalget høsten 2017 allerede er begynnt. Siv Jensen er også ivrig i å bortforklare at FRP nylig var med på å overgi Norsk suverenitet,makt og råderett til EUdikaturet via EØS avtalen,
  http://www.abcnyheter.no/nyheter/2016/05/30/195220108/vil-gi-opp-norsk-suverenitet-over-finanstilsynet-av-hensyn-til-16-prosent-av-norsk-bankkapital, mens Sylvi Listhaug er avslørt som de muslimske terroristenes beste venn.:
  http://www.aftenposten.no/norge/politikk/Hege-Storhaug–Islamnet_-Profetens-Ummah-og-Sylvi-Listhaug-er-i-dag-pa-samme-side-604680b.html

 • Tusenkunstner

  Veldig flott at Eriksson i god Frp ånd sympatiserer med de uføre. Problemet med Eriksson var at han ville at norske arbeidstakere omtrent skulle jobbe seg i hjel. De skulle bortimot leve ett liv som kun besto i å være på arbeidsplassen. Feil holdning.

 • Jan Hårstad

  Jeg håper Silje Arnheim holder oss oppdatert om FrPs enestående dobbeltspill i norsk politikk. Skulle jeg rangere hyklerpartiene i norsk politikk ville jeg sette FRP absolutt øverst.
  I en utspørring var det bare en FRP som var positiv til Donald Trump av lederskapet av FrP,den øvrige gjengen støttet Hillary som er støttet 90% av det militærindustrielle krigsprosjektet,av Wall Street bankers og drømmen om krig mot Russland.
  Hver gang noen i FRP snakker om svake,pensjonister, eldre og sånt så vit at det er en kjempebløff. De er kun interessert i sine gullpensjoner og makt.
  Takk til Silje.

 • Høyreekstrem?

  Regjeringen har tatt fra arbeidsledige og uføre og puttet pengene i lomma på de rike. Helt normal høyrepolitikk.

  Ved å ta fra de mange for å tekkes sine oppdragsgivere svekker regjeringen kjøpekraften i markedet og skaper mer arbeidsledighet. Helt normal høyrepolitikk.

  Staten går nå med underskudd og dette vil stige bratt i de kommende år etterhvert som kostnadene med masseinnvandring og åpne grenser stiger til nye høyder. Helt normal høyrepolitikk.

  Det Norge trenger er en sosialdemokratisk politikk med en streng innvandringspolitikk og reverspolitikk i forhold til EU/EØS.

  Ihht Grunnloven er enhver politikk som ikke først og fremst tar hensyn til Norge først å betrakte som kriminell aktivitet. Den politikk som har vært ført siden 1990-tallet er på sentrale områder ulovlig. Dette må før eller senere få et rettslig etterspill.

  • Vidar

   Hjertens enig! OG jeg har selv gjentatte ganger tatt til orde for å stifte et «Sosialdemokratisk Frihetsparti» som skal BEVARE vår velferdsstat og STOPPE all asylinnvandring!

 • Jan Hårstad

  Sylvia Listhaug skal ha undertegnet et klagebrev fra Norden over at Ungarn ikke tar imot flere innvandrere.Frp nå også som ledende snikislamiserer av Ungarn!!!!
  Er det ikke fantastisk?

  • Brevet er vel bare et krav om at Ungarn skal forholde seg til Dublin konvensjonen,slik som alle andre må gjøre.Så selv om jeg personlig ikke ønsker noe norsk underskrift her.Så gjør vel bare Sylvia Listhaug det som er logisk siden hun representer en norsk regjering so ikke ønsker og ta hånd om andre land sine asylsøkere.

 • Vidar

  Som MINISTER i Ernas regjering, underskriver Listhaug det REGJERINGA vedtar. Men dette illustrerer jo ytterligere den ødeleggende politiske SPAGATEN FrP til stadighet utøver som en del av denne regjeringa…

Legg inn en kommentar