Søk

Siste kommentarer

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Australsk-israelsk vennskapsuke

australia_israelTo uker etter at den australske utenriksministeren Julie Bishop var på et vellykket besøk til Israel lanserer den australske ambassaden i Israel den første Israel-Australia Week, kalt Ozraeli. Feiringen vil markere de vanlige funksjonene begge land deler og deres sterke diplomatiske forbindelser, skriver Ynet News.

Australias ambassadør Dave Sharma har allerede tatt initiativet til å få ryddet en strand ved Genesaretsjøen sammen med150 andre frivillige australiere. I dag er det fotballkamp på Sporteque på Yarkon Park i Tel Aviv. Arrangementet inneholder en piknik med en grill og australske drikkevarer. Hovedarrangementet i vennskapsuken vil finne sted på Peres Fredshus og vil omfatte forfriskninger, alkohol, musikk og konserter, alt i australsk ånd, skriver den israelske avisen.

Sharma avslører også overfor Ynet News at han har begynt å arbeide mot etablering av direkterute mellom Israel og Australia. Dagens lange, 27-timers flyreiser som inkluderer minst ett flybytte underveis begrenser mengden av turisme og handel mellom de to landene, mener han. Ambassadøren håper det i fremtiden vil være mulig å fly mellom de to landene på rundt 16 timer.

Australia er blitt et populært reisemål for israelere og omvendt. 12.000 israelere besøker Australia hvert år, mens 35.000 australiere besøker Israel, skriver Ynet News. Australia utsteder årlig ettårige arbeidstillatelser for 500 israelere. Etterspørselen etter dette arbeidsvisumet har vært så stor at Australia nå vurderer å øke antallet til 1000.

Det planlegges nå et møte mellom statsminister Benjamin Netanyahu og den australske statsministeren Malcolm Turnbull under FNs generalforsamling i begynnelsen av 2017. Ifølge Ynet News regnes Australia som en konsekvent alliert av Israel og har en rekord i å støtte Israel under viktige FN-avstemninger og i andre internasjonale organer.

Israel og Australia har også et etablert forhold vedrørende antiterror, Intel utveksling, high-tech, offentlig velferd, telekommunikasjon og utdanning.

Legg inn en kommentar