Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Barnevernet under lupen i Wien.

barnevernet «Redd barna. Stopp bruddene på barnas rettigheter i Norge». Det er overskriften på et symposium som i dag arrangeres i Østerrikes hovedstad Wien. Der vil sentrale kritikere av det norske barnevernet holde korte foredrag, som kan sees på direkten her, fra klokken 17.30 i dag. Blant de som støtter initiativet er den norske pastoren Jan-Åge Torp.

Redd Barna» er et initiativ fra enkelte kristne i Wien / Østerrike fra ulike kirker og kristne organisasjoner, som sier de er dypt bekymret for brudd på menneskerettigheter og barns rettigheter i Norge. «Siden vi er kjent med flere tilfeller der barn ble fjernet fra sine familier for ingen gode grunner, har vi nå ønsker å løse disse problemene offentlig,» sier initiativtakerne. På møter deltar blant annet eksperter på barnevern, politikere fra flere land og personer rammet av barnevernet.

Den franske TV-journalisten Aline Fontaine var i Norge i mai og har laget en kritisk dokumentarfilm om det norske barnevernet, som hun sier hun håper vil bidra til å fremme debatten om barnevernet. Den vil bli vist på TV-kanalen Arte lørdag 24.september kl. 18.35 og kan følges direkte her: http://www.arte.tv/fr.

3 comments to Barnevernet under lupen i Wien.

Legg inn en kommentar