Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Gjør det enklere for bobileiere

ketil_solvik_olsen-150x1501«Regjeringen vil skape en enklere hverdag for folk flest og fjerne unødvendige forbud og påbud. Bobiler er ikke sammenlignbare med tunge kjøretøy som lastebiler, busser og vogntog, men er likevel underlagt mange av de samme kravene. Vi har nå forenklet regelverket ytterligere for bobileiere», sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen til frp.no.

Det er tre forenklinger som nå trer i kraft, skriver FrPs nettside. Den første endringen går ut på at biler mellom 3500 kg og 7500 kg nå kan kjøre inntil 110 km/t der slik hastighet er tillatt. Tidligere kunne ikke motorvogner med tillatt totalvekt over 3 500 kg kjøre i høyere hastighet enn 80 km/t.

Den andre endringen går ut på at største tillatte kjøretøybredde for bobiler på offentlig vei blir 2,6 meter, fra tidligere 2,55 meter.

Den tredje endringen går ifølge frp.no ut på at kravene til vinterutrustning for bobiler mellom 3500 kg og 7500 kg blir de samme som for kjøretøy inntil 3500 kg. Dette betyr at påbudet om særlige merkede vinterdekk, minimum 5 mm mønsterdybde og krav om medbringelse av kjetting, bortfaller.

«Ettersom bobiler sjelden blir benyttet på vinterføre, vil kravene utgjøre en betydelig utgift som ikke kan begrunnes med tilsvarende bedret trafikksikkerhet. Gjennom å vedta disse endringene har vi nå gjort det enklere å eie og bruke bobil», sier Solvik-Olsen.

Disse endringene kommer i tillegg til endringene tidligere i år, hvor bobiler over 3500 kg nå betaler personbiltakst i bomstasjoner, i stedet for tungbiltakst, og at bobiler skal følge samme intervaller for EU-kontroll som personbiler, i stedet for tidligere krav om årlig kontroll, skriver frp.no.

1 comment to Gjør det enklere for bobileiere

  • Vidar

    Veldig fornuftig! Men når blir også kravet om utvida førerkort fjerna? På samme måte som en campingbil ikke kan sammenlignes med en stor lastebil når det gjelder TEKNISKE krav, må da også alle forstå at det ikke trengs noe «utvida» førerkort for å kjøre en CAMPINGBIL – bare fordi den har en totalvekt over 3500 kilo!!
    Det aller beste hadde jo vært om Norge kunne fjerna den ekstra førerkortklassen (som blei innført grunnet EU-press…?) for biler mellom 3500 og 7500 kilo! Og som til overmål blei gitt tilbakevirkende kraft og fratatt alle som glemte å fornye i tide…

Legg inn en kommentar