Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Fra piratradioenes tid

radioI dag florerer det med radio- og TV-stasjoner. Slik var det ikke i 1981. Da hadde NRK monopol. Det ble opphevet på 80-tallet. Hvorfor skjedde det?  Kanskje fordi FrP presset på? Kanskje fordi menneskerettighetsorganisasjonen Moderat Ungdom kjørte kampanjer mot monopolet? Og kanskje fordi noen tenåringer i Stavanger drev med ulovlige piratradioer, og dermed viste at det politikerne sa var teknisk umulig, likevel var fullt mulig?

I 1981, som vararepresentant til Stortinget, ble Frie Ytringers redaktør, Jan Simonsen, intervjuet av en av de mange piratradioene. Hør her:

Folkeaksjonen for Fri Radio i aksjon i 1981

3 comments to Fra piratradioenes tid

  • Silje Arnheim

    Jan Simonsen ble også Intervjuet av Pizzabudet «Knut» da han stod på flyplassen i Ben Gurion i Israel, og hvor han merkelig nok nektet å ta imot en gratis pizza verken i fri eller frossen dressur 🙂

  • Vidar

    Nå må du ikke glemme radioen til en viss PASTOR i Oslo da, Jan! Hvordan går det med Hans Bratterud, forresten? Har ikke hørt noe fra eller om han på lenge…
    Men uavhengig av hans øvrige bravader, han VAR en av pionerene når det gjaldt å sprenge kringkastingsmonopolet her i landet!

    • Vidar: Ja, det var han. Og han søkte om private TV-sendinger, med min støtte i Stortinget. Argumentet mot forslaget mitt om å tillate en slik konsesjon var at det var teknisk umulig, hvilket det ganske sikkert ikke var.

Legg inn en kommentar