Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Jordansk satiriker drept for tegneserie som angrep IS

karikaturDen anerkjente jordanske forfatteren Nahed Hattar er skutt og drept utenfor en rettsbygning i Jordan, melder Aftenposten i dag, med nyhetsbyrået Petra som kilde. Hattar var tiltalt for å ha lagt ut en karikaturtegning som anses for å ha krenket islam, på sin Facebook-profil. Tegningen var ment som en satire over Den islamske staten, og Frie Ytringer har tidligere skrevet om saken.Tegneserien skildret Allah i paradis bli behandlet som en tjener av en arabisk mann, som er i seng med to kvinner og ber om vin. Saed Hattar, en slektning av Nahed Hattar sa til den engelske avisen The Independent at tegneserien ble postet for å illustrere det forvridde religiøse synet til Den islamske staten, og at den ble slettet etter at innlegget fikk sinte reaksjoner. Den var lagt ut på hans «anti-IS Facebook-side». Nahed Hattar er kjent for sin motstand mot IS g støtte til den syriske presidentens kamp mot terroristgruppen.

3 comments to Jordansk satiriker drept for tegneserie som angrep IS

Legg inn en kommentar