Søk

Siste kommentarer

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Pangstart for nytt dansk høyreparti

pernille_vermundTøffere innvandringspolitikk, lavere skatter og EU-valg. Det er hovedkravene fra Danmarks ferskeste politiske parti, Nye Borgerlige, som nå har samlet inn 20 000 underskrifter som trengs for å etablere et nytt parti. Partiet vil ha en flyktningpolitikk som ifølge dem selv er strengere enn politikken til Dansk Folkeparti, og vil fjerne den danske rasismeparagrafen. Og partiet har fått en pangstart, med 4,9 prosent på den første meningsmålingen.

Det svarer til ni mandater i Folketinget, flere mandater enn både Radikale Venstre, De Konservative og SF har i Folketinget i dag, skriver Politiken. Partiet ble stiftet i 2015, og har derfor hatt tid til å markedsføre seg, men har altså først nå kommet i mål med den nødvendige underskriftene for å bli formelt godkjent og kunne stille til folketingsvalget.

Pernille Vermund er leder for det nye partiet. Hun har tidligere vært folketingskandidat og byråd for Konservative Folkeparti. Nå velger hun heller å sammenlikne sitt parti med Dansk Folkeparti:

”Dansk Folkeparti har enda ikke turt å bruke den store innflytelsen de har, og derfor er det bruk for et høyreparti som tør. Vi vil innføre asylstopp og stoppe utbetalinger av offentlige ytelser til utlendinger. Dessuten skal kriminelle utlendinger utvises etter første dom”, sier hun til dansk TV2. Hun påpeker også at Dansk Fokeparti er kritisk til EU-samarbeid, mens hennes nye parti vil trekke Danmark helt ut av EU.

Dette er partiets grunnpilarer slik de er formulert på partiets hjemmeside:

1: Nye Borgerlige vil sikre et sterkt, kulturelt velferdsfellesskap. En kultur hvor frie mennesker lever side om side i fred og fordragelighet i et samfunn basert på tillit, solidaritet og samhold.

2: Nye Borgerlige vil beskytte naturen, Vi har ansvar for å gi naturen videre til våres etterkommere uten å ødelegge den mens den er i vår varetekt. Fornuften skal tilbake i miljøpolitikken.

3: Nye Borgerlige vil ha mindre stat og mere menneske. Vi ønsker et samfunn med mere økonomisk frihet til danskene.

4: Nye Borgerlige vil stå vakt om frihet, folkestyre og nasjonal suverenitet. Vi vil stå vakt om danskenes frihet, rettigheter og det danske folkestyret, og bekjempe enhver begrensning av dette.

5: Nye Borgerlige vil ta felles ansvar for samfunnet svakeste. Sivilsamfunnet skal styrkes, og familiene og de nære fellesskapene skal i høyere grad ha frihet til selv å ta seg av deres nærmeste.

I mars i år deltok partilederen i en flyktningdebatt

11 comments to Pangstart for nytt dansk høyreparti

 • Tusenkunstner

  Hva skal dette være godt for. Hvorfor ikke samle seg om Dansk Folkeparti.

 • Tusenkunstner: slik jeg har forstått det skiller Nye Borgerlige seg ut fra Dansk Folkeparti ved å ha en langt mer liberal økonomisk politiet. De mener Dansk Folkeparti er for sosialdemokratiske. Nye borgerlige er et liberalt parti med en streng innvandringspolitikk.

  • Anonym

   man trenger absolutt ikke no mere liberal økonomisk politikk
   «grasrota» i de fleste europeiske lande hater dette conseptet som du Jan Simonsen forsvarer igjen og igjen

  • Tusenkunstner

   Jan. Altså ett parti som sansynligvis vil tillate arbeidsinnvandring på bekostning av lokal dansk arbeidskraft, fordi at det lønner seg økonomisk for arbeidsgiveren. En slik politikk vil på sikt bryte ned etthvert harmonisk samfunn.

   • Tusenkunstner: Dette partiet vil ha Danmark ut av EU, og det er vel EUs regelverk som først og fremst fremmer arbeidsinnvandring til land som Danmark og Norge. Hva de ellers mener om arbeidsinnvandring vet jeg ikke.

 • Vidar

  «Dansk Folkeparti har ennå ikke turt å bruke den store innflytelsen de har» – er vel mer et uttrykk for frustrasjon enn egentlig behov for et nytt parti? På samme måte som frustrasjon over at FREMSKRITTSPARTIET ikke har turt (eller villet…) bruke den makta DE har – i regjering – til stort anna enn…, ja, til å fortsette å SITTE i regjering – er bakgrunnen for etablering av flere mikro-«partier» i NORGE!
  Mens de «multikulturalistiske» Stortingspartiene smiler breiere jo flere «nye» partier som dukker opp; Splitt og hersk-taktikken fungerer fortsatt utmerket!

 • Trumpforoffice

  Muslim amokk i Seattle

 • Høyreekstrem?

  Er det noe hverken Danmark eller Norge trenger mer av så er det høyrepopulistiske partier som med sin såkalte liberalisme tar fra de med minst og gir til de med mest.

  Danmark (og Sverige) er heldige som har et stort nasjonalkonservativ parti som vil beholde velferdsordningene og ikke svekke folks kjøpekraft via den motsatte robin hodd politikken til liberalistene.

  Dette nye partiet i Danmark vil i verste fall bidra til å svekke Dansk Folkeparti, og dermed det danske folks interesser. Forøvrig har sosialdemokratene i Danmark begynt å våkne opp til verdens virkelighet. Vi kan bare håpe og drømme om at det samme skal skje her.

 • T.O.Glas

  «Splitt og hersk»?
  I Norge må FRP «kuppes» slik at partiets politikk i regjering endres.
  Det er bra med en god samferdselspolitikk og ditto fiskeripolitikk mm..
  MEN det som er viktig er en «NULL»-invandringspolitikk.
  IKKE ESs «vi greier 30,000 pr år». Når dette er bakgrunnen for regjeringens politikk er vi utsatt for et bakholdsangrep fra våre egne.

 • Jan Hårstad

  Snikislamiseringen. En må ikke tro på ett eneste ord av hva Siv Jensen SIER. Det gjelder kun å analysere hva FRP GJØR.
  De driver og snikislamiserer oss, men Gullpensjonene venter.

  • Høyreekstrem?

   Når det gjelder islams ufortrødne etablering kan man til en viss grad unnskylde Frp. Det er neppe så mye de kan få til så lenge partiet er omringet av de andre partiene på området.

   Derimot burde partiet tatt dissidens på den grove og ulovlige avståelsen av suverenitet til EU. På dette området er ikke partiet like omringet av de øvrige. I tillegg til denne galskapen burde Frp takket nei til å være med på å ta fra de med lite og gi skattelette til de med mer.

   Siv har lovet en tøffere tone i innvandringspolitikken. Men om dette bare er for å holde på velgerne gjenstår å se. Det er tross alt politiske resultater som betyr noe. Det eneste jeg finner å skryte av på området er en god innsats med å returnere de med avslag og andre som er her ulovlig. Vi har en justisminister som tar jobben på alvor. Listhaug har også kvaliteter.

Legg inn en kommentar