Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Bygger underjordisk barriere mot Gaza

tunnel-150x150En høytstående israelsk militær tjenestemann sa søndag at en massiv underjordisk barriere som bygges langs Gaza grensen for å forsvare Israel mot Hamas-tunneler skal være ferdig i løpet av noen måneder, skriver telegrambyrået Associated Press. Den israelske sørkommandoen mener at den nye strukturen vil bidra til å fjerne en av Hamas sine mest potente våpen – terrortunnelene.

Under 2014-krigen klarte terrorister fra Hamas ved flere anledninger å ta seg inn i Israel gjennom et nettverk av tunneler, selv om de ikke klarer å nå sivile områder. Israel ødela 32 tunneler i løpet av denne konflikten, og siden da har det vært gitt topp prioritet å nøytralisere tunneltrusselen.

Den militære tjenestemannen sier til Associated Press at Hamas nå prøver å gjenopprette sine militære kapasiteter, med hovedfokus på å bygge et underjordisk system av tunneler for å skjule seg for israelske angrep og for å kunne utføre angrep inne i Israel.

I de siste ukene antas Israel å ha begynt arbeidet med en 60-kilometer (40 mil) jordisk barriere som forventes å være titalls meter dyp. I en briefing med journalister søndag viste en israelsk tjenestemann videoopptak av tunge maskiner i sandgrenseområdet, en serie av hull boret dypt ned i bakken, en strekning på land som hæren har oversvømt, og noen kontrollerte sprengninger. Hæren viste også et bilde av simulerte tunneler der soldater trente for underjordisk kamp, forteller Associated Press.

Han nektet å diskutere spesifikke funksjoner av barrierebyggingen, og kalte det et viktig strategisk prosjekt. Men han sa at den nye veggen vil forsvare Israels grense mot Gaza både over og under bakken. «Det vil ta tid å bygge den. Det er et stort prosjekt. Men det er et hovedmål,» sa han. Siden krigen i 2014 har Israel oppdaget flere tunneler.

Israel har allerede omringet Gaza med et sofistikert over bakken gjerde beriket med sensorer, kameraer, piggtråd og vakttårn.

Mushir al-Masri, en Hamas-ledere i Gaza, sier til telegrambyrået at de israelske tiltakene vil mislykkes. «De må innse at de ikke vil nyte sikkerhet så lenge det palestinske folk ikke liker det,» sa han.

1 comment to Bygger underjordisk barriere mot Gaza

  • Martin Åsen

    Israel har all grunn til å være stolte over alt det forebyggende arbeidet de legger ned for å begrense de muslimske terroristene på Gaza og vestbredden terrorisere Jøder. Men Israel burde aldri ha godtatt at disse muslimske terroristen fikk etablere og okkupere seg Gaza og vestbredden og heller aldri latt dem få etablere en plalestinsk stat.
    Israel er alt for snille mot de muslimsk terroristene!

    Det er snart på tide at Israel tar et oppgjør med de palestinsk muslimske terroristene og tar tilbake hele Judea og Samaria som Israel har eid i mer enn 3000 år og som er meget godt kjent i Bibel historien bla:

Legg inn en kommentar