Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Iransk sykkelforbud møter protester

sykkelIrans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei har utstedte en fatwa som forbyr kvinner fra å bruke sykler i offentligheten, skriver den amerikanske tenketanken Clarion Project. «Å sykle tiltrekker seg oppmerksomheten til menn og utsetter samfunnet for korrupsjon, og er dermed i strid med kvinners kyskhet,» mener han. Forbudet er blitt møtt med protester fra kvinnegrupper.

På Facebook-siden «My Stealthy Freedom», et nettsted opprinnelig opprettet for iranske kvinner som legger ut bilder av seg selv uten den obligatoriske hijab, blir det nå lagt ut bilder av syklende kvinner. En mor og datter leide ifølge Clarion Project sykler så snart de hørte om fatwaen og videofilmet seg selv syklende rundt Kish Island. «Sykkelturer er en del av våre liv,» sa datteren, «Vi vil ikke gi opp.»

«Denne fatwaen har fått mye latterliggjøring på sosiale medier. Det er helt skammelig å høre en slik «bakover fatwa» mot kvinner i det 21. århundre. Det er uakseptabelt i 2016. Kvinner i Iran ønsker å være aktive i samfunnet, men for de geistlige er det den store trusselen, fordi i deres øyne bør kvinner ikke bli sett eller hørt og holdt fast på kjøkkenet,» sier Masih Alinejad, en iransk journalist og administrator av «My Stealthy Freedom» til ABC nyheter i Australia.

«Kampen for likestilling er en historisk prosess, og akkurat på samme måten som kvinner lykkes i Europa og USA i å vinne sine rettigheter, så vil kvinner i Iran gjøre det,» legger hun til.

Tidligere i sommer arresterte det iranske politiet en gruppe kvinner som syklet og tvang dem til å signere et løfte om at de ikke ville ri i offentligheten igjen.

5 comments to Iransk sykkelforbud møter protester

 • HJELPESEGMANN

  At kvinner i det hele tatt eksisterer er vel en krenkelse av muslimske menns moralske ærbarhet. Ikke kan menn se dem uten fjelltelt og finnlandshette, ikke kan de ta kvinner i hånden og nå er altså sykler blitt en forlenget erogen sone.

  Hva slags ville dyr er det kulturmarxistene og kapital-oligarkene vil ha flest mulig inn av til vesten? Monty Phyton-gjengen er jo snart ingenting mot denne tungt psykiatriske virkeligheten som lar seg lede av en innbilt imaginær psykotisk entitet produsert av 600-tallets John Cleese – kjent under nickname Mohammed.

  • Martin Åsen

   Her har du kildematerialet fra Koranen som klart viser at muslimske kvinner helst skal sitte hjemme og være muslimske menn sine ærbare og opphøyde fødemaskiner for å erobre verden, samt skille mellom disse opphøyde muslimske kvinnen og de vestlige frie kvinnene som de dermed kan skade,ve å omringe,trakkasere,antaste voldta og drepe:
   https://sites.google.com/site/jessheimsiden/nyheter/13
   Hovedproblemet er imideltidig ikke islam i seg selv,men de som ligger bak og skapte denne ideologien for å utrydde Jødene og de Kristne og andre som er våkne:
   https://sites.google.com/site/hoyanger/nyheter/14
   Den falske pavekirken i Roma under kamuflasje av å utgi seg som kristendommen, har pavekirken slaktet og myrdet mer enn seksti åtte millioner og fem hundre tusen av den menneskelige rase. Av disse var størstedelen Jøder eller Kristne og viser med klarhet den ondskapen som virker i mennesket gjennom hedenskapets hat mog GUD(Jesus).
   Og håpet dems er nok at de kan fortsette å gjøre dette ved å tvangsinnføre Islam i alle verden land
   http://www.end-times-prophecy.org/secret-history-catholic-church.html

 • Tusenkunstner

  Morsomt. Så det blir mer korrupsjon i samfunnet hvis kvinnfolk sykler. Haha, akkurat som de to tingene har noe med hverandre å gjøre.

  Men jeg må si meg litt enig med denne Khamenei. Hun jeg deler postkasse med kjøpte også dette slitsomme fremkomstmiddelet med to hjul UTEN MOTOR som også jeg visstnok skulle bruke. Jeg synes forsåvidt at det kunne vært delvis forbudt.

 • Vidar

  Men dette har selvsagt heller «ikke noe med islam å gjøre»…?
  Det iranske folket – selvsagt inkludert de iranske KVINNENE – hadde nesten «europeisk frihet» FØR sjaen blei styrta og erstatta av hard-core-MUSLIMEN Khomeini!
  Så ingen kan unnskylde undertrykkinga i Iran med verken «kultur» eller at de ikke er «kommet så langt i utvilkling» – undertrykkinga i Iran skyldes ene og alene ISLAM!
  Men før folket forstår DET, vil de heller neppe gjenvinne sin frihet…

 • Er kvinner en krenkelse av mannlige muslimer?
  Forslag til løsning på problemet:Kvinnefigur av kryssfiner,med påmontert kjønnsorgan av gummi.Og Norges-glass til oppsamling,
  innenfor.Kapasitet: ca.12 muslimers utløsning pr.time, eller ca.300 muslimers utløsning pr.døgn.

Legg inn en kommentar