Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Kina og Israel har mye å tilby hverandre

kina_israelIsrael og Kina har undertegnet et «Memorandum of Understanding», og er enige om å videreutvikle samarbeidet mellom sine respektive lovgivende organer og utvide det stadig voksende samarbeidet mellom de to landene, skriver United with Israel. Zhang Dejiang, leder av den faste komiteen i den kinesiske folkekongressen i Kina, og Knessets president Yuli-Yoel Edelstein, signerte avtalen for en uke siden.

De to parlamentslederne ble enige om å utdype samarbeidet mellom de to lovgivende forsamlingene og dele kunnskap knyttet til lovgivning. «Ditt besøk i dag, og signeringen av avtalen, er bevis på de nære forbindelsene mellom våre land,» sa Edelstein etter en seremoni i Knesset`s Chagall Hall.

«Til tross for de geografiske og kulturelle forskjellene, og, selvfølgelig, forskjellen i størrelsen på befolkningen, har begge land har et dypt engasjement for flere tusen år gamle tradisjoner og historie,» sa han.

Edelstein fremhevet økt samarbeid mellom Israel og Kina på flere felt, blant annet innovasjon, fornybar energi og miljø. Han minnet om at landene neste år vil markere 25 år siden etableringen av diplomatiske forbindelser mellom dem. Begge parlamenter vil formulere en felles arbeidsplan for å markere begivenheten. Dejiang sa at samarbeidet mellom Israel og Kina bør prioriteres. «Til nå har samarbeidet mellom landene gitt gode resultater,» sa han. «Det er et modig vennskap mellom våre regjeringer. Israel er en supermakt innen innovasjon og fornybar energi, og i Kina er det et veldig stort marked, slik at begge land har mye å tilby hverandre.»

Lederen av det kinesiske parlamentet bemerket at siden åpningen av en direkte flyrute mellom Kina og Israel har antall kinesiske turister i Israel økte med 40%. «Selv om bare en halv prosent av den kinesiske befolkningen vil besøke Israel, vil landets økonomi blomstre og blomstre,» svarte lederen for Knessets vennskapsforening mellom Israel og Kina, Erel Margalit, med et smil.

Knessets ordfører fremhevet Israels ønske om å samarbeide med Kina på ulike problemstillinger knyttet til miljø, fornybar energi, landbruk og alt annet som kan bidra til fred og stabilitet i begge land.

Dejiang snakket om Kina `s rolle i å redde jøder under andre verdenskrig, og Edelstein sa at den jødiske nasjonen og staten Israel var takknemlig overfor det kinesiske folk for dette arbeidet, skriver United with Israel.

3 comments to Kina og Israel har mye å tilby hverandre

 • Tusenkunstner

  Hallois Jan. At Israel innleder ett samarbeid med Kina er vel ikke det beste de har gjort.

  • Tusenkunstner: Det er nok fornuftig og bra for Israel å ha et best mulig forhold til Kina i den situasjonen landet er i nå, og alltid har vært i, med fiender på alle kanter. Israel kan ikke velge sine venner. Strategisk trenger Israel å ha et best mulig forhold til flest mulig land, spesielt stormakter som Kina, Russland og USA.
   Økonomisk er det også mye å hente på et samarbeid med verdens største marked målt i folketall.
   For Norge er situasjonen annerledes. Vi er ikke i konflikter med andre land som gjør at vi trenger internasjonal støtte. Og vi klarer oss bra økonomisk også uten et alt for godt forhold til Kina. Så vi kan, og bør, koste på oss å kritisere Kinas menneskerettighetsbrudd. Den friheten har ikke israelerne.

 • Anonym

  det israelske samfunnet er ikke spesielt opptatt av menneskerettighetene det vil si de universelle som fn utarbeidet

Legg inn en kommentar