Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Miljøpartiets meningsløse bilpolitikk

jan_simonsen5-150x1503331Det er streik og togene står. Slagordet «Det går alltid et tog» er gjort til skamme. Selv skulle jeg på et møte i Lillestrøm i går. Det var umulig uten bil. Streiker kan stanse de fleste tog og busser, men ikke biler. Det er nok et bevis at nordmenn er avhengig av bilbruk. Det er også de tusenvis av nordmenn som er bosatt utenfor de store byene. Her er et eksempel:

Jeg besøker av og til en kamerat som bor på et lite sted mellom Holmestrand og Sande. Det er flere hus der han bor. For å komme til Sande jernbanestasjon, der det går tog til Drammen og Oslo, må de spasere i halvannen time, dersom de ikke har egen bil som kan parkeres ved jernbanen. Den samme avstanden er det til nærmeste kolonialbutikk.

Men hvorfor gå når du kan ta buss? Tro det eller ei, men mellom Sande og Holmestrand går det kun to busser om morgenen, og fem bussavganger mellom kl. 14.00 og 16.30. Og bussene korresponderer ikke med togavgangene, men er egentlig ment som skolebusser. I ferier og dager da skolene er stengt, går det ingen busser, absolutt ingen. Tog går det for øvrig heller ikke mange av, fra Sande til Drammen og Oslo, eller andre veien mot Holmestrand og Skien. Kun en gang i timen.

Dette eksempelet er garantert ikke det eneste i vårt langstrakte land. Og i denne situasjonen er det altså at Miljøpartiet De Grønne vil legge på bensinavgiften til det blir nærmest umulig for folk vanlige inntekter å bruke bil uten å bruke opp hele husholdningsbudsjettet. Politikeres mål burde være å gjøre hverdagen enklere for folk flest. Det har Miljøpartiet De Grønne forstått lite av. Resultatet av deres politikk er å mure folk inne i deres egne leiligheter. Deres forslag om å gjøre flybilletter så dyre at vanlige folk ikke lengre har muligheter til å komme seg ut av landet på weekend-ferier, trekker i samme retning. Miljøpartiet er et autoritært og frihetsberøvende parti, som ikke bør ha livets rett.

Og nå vil Miljøpartiet i Oslo, av alle, i tillegg til å gjøre  det mest mulig vanskelig å kjøre bil, øke billettprisene for å bruke trikker eller busser.

22 comments to Miljøpartiets meningsløse bilpolitikk

 • Jeg synes MDG er et forfriskende pust i Politikken. Spesielt i Oslo.
  Grunnen til at jeg synes partiet er litt spennende,er at de angriper kjerne(ego sakene)sakene til FrP. Som bompengeøkninger og dyrere drivstoff.
  Flysete avgiften ,som ble innført at Høyre/FrP regjeringen er jo også med på og gjøre flybillettene dyrere.
  Da synes jeg det er langt verre det som dagens regjering sammen med den forrige bedriver.
  Jan skriver videre: Politikeres mål burde være å gjøre hverdagen enklere for folk flest.
  Hvorfor forsvarer/promoterer du FrP saker hele tide da?
  Det er jo langt verrre at velferden bygges ned.
  Arvesølvet skal selges ut
  Boligmarkedet er ute av kontroll,som følge av rekord import av uønskede inntrengere.

  • Tusenkunstner

   Enig og uenig med Kurt Guldvik. Det artige med MDG er at de formidler anti materielle verdier. Det har folk godt av å høre nå til dags. Man klarer seg godt med en mobil til 300kr, klær fra Frelsesarmeen og en hybel på 10 kvadrat uten bil. Men utover det er oljepolitikken og denne overdrevne miljøpolitikken til MDG farlig. Den er en katastrofe for Norge om den blir gjennomført. Og Jan har rett i at politikeres oppgave er å gjøre livet enkelt og behagelig for oss. Og du tar nok litt feil når du sier at Frp vil bygge ned velferden. Det vil de ikke.

  • Tusenkunstner

   Men Kurt har rett i at innvandringen er en del av årsaken til at en haug med plank og spiker (boliger) plutselig har fått en prislapp på mange titalls millioner. Det burde vært forbudt

  • FrP (folk) de nye jødene

   Tror du virkelig at de såkalte «grønne avgiftene» og «import av uønskede inntrengere» hadde blitt mindre om Frp ikke var en del av besetningen på skuta?

   De (GALE) Grønne:

   «Solidaritet er grunnleggende for grønn politikk. Miljøpartiet De Grønne jobber for en rausere flyktningpolitikk og styrket rettsvern for asylsøkere. Norge, som en rik velferdsstat, har både mulighet og ansvar for å hjelpe mennesker i nød.

   Norge – en del av verden

   Norsk flyktningpolitikk må forholde seg til at verden nå står overfor de største flyktningstrømmene siden 2. verdenskrig. Når Norge ikke stiller opp, øker presset på nærområdene og også andre europeiske land. Dette bidrar til de menneskelige tragediene vi er vitne til i og rundt Middelhavet.

   Våren 2015 var De Grønne med på et kompromiss i Stortinget om at Norge skal ta i mot 8000 syriske flyktninger, og styrke bistanden til Syrias nærområder. De Grønne mener Norge kan mer. Vi kan tilby flere beskyttelse, og vi kan gi bistand til Syrias nærområder uten å kutte andre steder i bistandsbudsjettet.

   Bedre rettssikkerhet for asylsøkere

   De Grønne vil reversere flere av de restriktive tiltakene i asylpolitikken som både forrige og sittende regjering har innført, og styrke rettssikkerheten til asylsøkere.

   Dagens praksis med tvangsreturer for asylsøkere med avslag er for fokusert på måltall, og går på bekostning av både frivillig retur og asylsøkernes rettsikkerhet. Vi vil snu fokuset i asylpolitikken tilbake på menneskerettigheter og beskyttelsesbehov.

   Å gi muligheter er integrering

   Alle som bor i Norge skal kunne bidra til samfunnet og føle seg inkludert. De Grønne mener at personer som får innvilget asyl kjapt må få et sted å bo, få norskopplæring og mulighet til å jobbe. Ventetiden på asylmottakene må ned, og det må bli mulig å jobbe mens en venter på endelig avklaring på sin situasjon.»

   Les mer (hvis du klarer):

   https://www.mdg.no/politikk/asyl-og-innvandring

   ——————————————————————————————-
   Listhaugs 40 asylforslag

   • Kaller Ap-forslag «mer liberalt enn Sverige»

   http://www.vg.no/nyheter/innenriks/flyktningkrisen-i-europa/listhaugs-40-asylforslag-under-sterkt-press/a/23701883/

   Lavere bilavgifter i 2017

   Norske bilister får en kompensasjon på nær én milliard kroner i netto avgiftslettelser, som følge av regjeringens kompromissforslag om økte drivstoffpriser.

   https://www.frp.no/aktuelt/2016/09/lavere-bilavgifter-i-2017

   Er FrP-folk blitt dagens forfulgte jøder?

   http://www.frie-ytringer.com/2011/11/30/er-frp-folk-blitt-dagens-forfulgte-joder/

 • Radikalisert liberalist (folkemorder)

  Det står i nettavisene at regjeringen vil øke drivstoffavgiften kraftig. Frp deltar i regjeringen. Siv Jensen er finansminister.

  Det er ikke Miljøpartiet som øker avgiften på bensin og diesel, men Frp og Høyre i fellesskap. I Oslo derimot ødelegger Miljøpartiet, med støtte av Ap og SV, hverdagen til titusener med rabiate kjøreforbud og en femdobling av bompengeavgiften. Du behøver ikke være rakettforsker for å skjønne hvilket produksjonstap det er å bruke et par timer ekstra for å komme til og fra jobb.

  Hvor ble det av politikere som ikke styrte etter ukontrollerte følelsesutbrudd i mediene og (udokumentert) overtro?

 • Anonym

  Det er derfor at kollektiv trafikk må styrkes
  Må bli konklusjon på problemstillingen i åpningsinnlegget.

 • Høyreekstrem?

  Å øke avgiftene på drivstoff med fem kroner literen vil ikke ha noen som helst innvirkning på de globale utslippene av CO2. Om man så avliver hele den norske befolkningen vil det være uten betydning i denne sammenhengen.

  Det eneste man oppnår med å øke avgiftene er å gjøre de fattige enda fattigere. Fattige arbeidere vil sannsynligvis tjene på å slutte i sin lavtlønnede jobb og heller gå på trygd. Da slipper de kjøreutgiftene og vil ha mer igjen.

  MDG er et ekstremistisk parti som burde vært ulovlig siden det er til skade for stat og samfunn. Når et nasjonalkonservativt styre overtar makten bør et slikt forbud innføres. Enten det eller så må det avholdes folkeavstemning om folk vil ha såkalte grønne avgifter.

 • Jan Hårstad

  Kan noen redegjøre her hva som skjer med NSB hvis sikkerhetssektor,IT,skal overtaes av India 31 mars 2017. Hvem i politikerkorpset er det som har gitt grønt lys for dette?

 • Jan Hårstad

  Av en eller annen uforklarlig grunn er Tybring-Gjedde lansert som en slags tenkende mann blant alle sine globaliseringskollegaer i FRP. Når det gjaldt overføringen av finanstilsynet til EU,gjorde han som hele flokken: stemte for. Kanskje det mest tydelige eksempel på frp som et globaliseringsparti.
  Så har Gjedde i dag en ekstremt uintelligent artikkel om atomvåpen i Klassekampen(1 oktober 2016) hvor det heter «Atomvåpen finnes for ikke å brukes».
  En må huske på at Gjedde er partiets talsmann i forsvarspolitikk og sitter i slike komiteer i Stortinget.
  Helt åpenbart assosierer Gjedde atombomber med Nagasaki og Hiroshima og aner ikke at USA har utviklet atombomber for mikrobruk og storbruk. Rakettatomvåpen og Davy Crocket-atomvåpen som er på størrelse med en liten ball. Alle disse størrelsene av atomvåpen utplasseres nå i alle Nato-stater som skal delta i krigen mot Russland,selv i hjertet av Tyskland,Bütschel ved Frankfurt utstasjoneres det et tyvetalls atomraketter. Også disse kan reguleres i styrke etter behov.
  Gjeddes artikkel avslører at han er fullstendig bak mål i å forstå hva som aktuelt skjer på atomvåpensektoren. Obama har bevilget 1 trillion dollar over noen tiår på ytterligere å forfine atomvåpen som skal brukes.
  Og det jeg her skriver om kan du lese om på utallige websider. Gjeddes artikkel er direkte skandaløs i sin uvitenhet. Det bekrefter min oppfatning av Frp som et parti bestående av globaliseringprovinspolitikere. Sjarlataner og ignoranter av første klasse.Folk må forstå at med dette kunnskapsnivået bereder Norge sin undergang.

 • Jan Hårstad

  Du skal få se,Anonym. kanskje allerede i Midtøsten i løpet av 2017.

 • Vidar

  «Uten bilen stopper Norge»! Toget og bussen kan stoppe, men stopper BILEN, er det virkelig stopp! Det er illusorisk å tro at noen regjering vil bevilge nok penger til å bygge og drifte et brukbart kollektivtilbud til ALLE i vårt langstrakte og stedvis veldig grisgrendte strøk. Selv bor jeg f.eks. på Finnskogen. Der VAR det både skole og butikk – men de er begge lagt ned. I dag er det 22 km til nærmeste matforretning og postkontor, og 37 km til «alt anna» – bensistasjon, bibliotek, bank, kommune-kontorer etc.
  Og det går buss – ved 7-tida på morran, og ved 4-tida om kvelden. Mandag til fredag, og ikke i skoleferiene…
  Det sier seg selv at det ikke går an å bo her uten egen bil. Bensin-eller drevet altså 😉
  NOEN av de mest fanatiske «krima-hysterikerne» sier rett ut at det ikke burde bo folk utafor byene. Forsåvidt ærlig nok – når de sier det, og ikke bare gjør det dyrere og mer tungvint for oss, SAMTIDIG som de messer i vei om at det er SÅ viktig og bra at vi «bosetter heile landet» ,og at en må «motvirke fraflytting»… Samtidig som de legger på drivstoffavgiftene, som de VEIT bidrar til fraflyttinga!
  Meg koster det raskt 100 kroner i bensin samt 80 km bilslitasje, for å komme en tur på biblioteket, til legen, til apoteket, eller for å besøke et kommunalt kontor!
  På den annen side betyr det null og niks for meg om TOGFØRERNE streiker fra nå og til «dommedag»! 😉

 • Vidar

  Et par skriveleif-rettelser; Man kan ikke bo her uten bil. «Bensin- eller diesel-drevet altså», skulle det stå.
  Og om en kan mene enkelte av KLIMA-hysterikerne nærmer seg det kriminelle, skulle det selvsagt stått KLIMA, og ikke «krima»…
  (Leddgikt og smått tastatur ER en dårlig kombinasjon… 😉 )

 • Jan Hårstad

  Vidar: det går knapt an å forestille seg hvor uvitende disse broilerne av politisk korrekte politikere er om Norge. Vokst opp i byer,tilbrakt noen år på universitet og deretter rett inn i politikken. Det er ikke sikkert de vet hvor Finnskogen er engang. Mange visste åpenbart ikke at Norge hadde en grense mot Russland og dro til Storskog som storøyde turister.
  Det du beskriver gjelder for hundrevis av regioner i Norge,det heller mer mot normalen enn er et avvik.
  Aldri i moderne historie har Norge hatt et slikt behov for et alternativt parti som nå.
  En stor oppmuntring for meg var vardebrenningen for et norskt landforsvar. Det er noen som driver med litt tenkning tydeligvis.

 • Høyreekstrem?

  Norsk økonomi er i vår tid drevet av mobilitet. Gjør man det for dyrt å kjøre bil vil flere som kan velge førtidspensjonere seg.

  Elektrisk drevne biler med lang kjørelengde er på full fart inn i bilmarkedet. Dette anses som positivt, men det undergraver hele den norske oljeindustrien.

  Økte drivstoffpriser forplanter seg i prisnivået på alle varer og rammer først og fremst de med laveste inntekter. Avgiftsøkning er usosialt og fremmer fattigdom.

  Dersom man virkelig ønsker å redusere utslippene må man stanse innvandringen fra lavutslippsland til Vesten. Men dette er ikke et tema blant de såkalte grønne politikerne, tvert imot vil de øke utslippene via innvandring.

 • Vidar

  Å stanse INNVANDRINGA fra alskens U-land, vil neppe ha så stor betydning for «klima-utslippa» — det er BEFOLKNINGSVEKSTEN som må stoppes! Men indirekte vil jo økt migrasjon også føre til ØKT befolkningsvekst, så du har jo noe rett… 😉
  Jeg tror faktisk heller ikke el-biler er noen stor trussel mot den norske oljeindustrien. Jo flere el-biler, jo ber behov for elektrisk kraft! Og hvordan produseres DEN Joda, med olje og gass 😉
  Men denne overgangen fra bensin- og diesel-biler til el-biler, er jo en totalt UDEMOKRATISK overgang! Noe myndighetene tvinger på befolkninga ved hjelp av avgiftspolitikken. I første omgang… Men ingen avgiftspolitikk kan tredoble el-bilenes rekkevidde – eller redusere avstandene i Norge… Vi trenger på så MANGE områder et NYTT parti, som kan fremme en politikk som setter Norge og NORDMENN først, som jobber for reelt demokrati der det er folkeflertallet – ikke verken politiske partier, parti-ledere eller små pressgrupper (eller «internasjonale organisasjoner») – som bestemmer!
  Vi trenger «Sosialdemokratisk Frihetsparti»!

Legg inn en kommentar