Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Sjofelt angrep på Hege Storhaug

makvan2«Per Fugelli er hyppig i media. Han skriver ofte innlegg i landets aviser. Siste en kronikk i Dagbladet. Og han ordlegger seg elegant, intelligent som han er. Det skal han ha. Men det hjelper lite når budskapet hans er stigmatisering av meningsmotstandere. Han oppfordrer oss til å møte mennesker med muslimsk tro med mer omsorg, mer velvilje og mer tillit. Samtidig møter han Hege Storhaug og andre som er kritisk til deler av islam med alt annet enn velvilje,» skriver Demokratenes leder Makvan Kasheikal, og fortsetter:

«Hege Storhaug i seg selv er ingen fare. Det uhyggelige er at hennes gale sang får et kor,» skriver han i Dagbladet, og sammenlikner deretter Hege Storhaug med Anders Behring Breivik.

«Både Storhaug og Fjordman forsøker å skille seg fra Anders Behring Breivik. Men ABB satt ikke i isolat før 22. juli 2011. ABB var ikke en UFO som landet på Utøya, fra en planet utenfor vårt tankesystem. Han var, som Storhaug og Fjordman, besatt av vrangforestillinger, endetidsforestillinger og storhetsforestillinger. Vrangforestillingen er at islam kommer til å ødelegge Norge,» skriver han.

Angrepet på Hege Storhaug er åpenbart et forsøk på å skremme vekk islamkritikere.  Mener vi at islam åpner for å kaste homofile utenfor stup, steine utro kvinner, ta livet av familiemedlemmer som har «vanæret» familien, hogge hender av tyver, eller drepe kristne og jøder, skal vi vite at vi blir sammenliknet med en av verdens verste massemordere.  Den samme skjebnen risikerer vi om vi påpeker at «mainstream» islam også innebærer negative holdninger til homofile, kvinner og jøder, og at de mest antisemittiske miljøene i Norge og Europa finnes i muslimske miljøer, på den ytterste venstresiden og hos nynazister.

Per Fugelli glemmer øyensynlig at Hege Storhaugs store engasjement bunner i mangeårig kamp for å hjelpe unge muslimske kvinner i Norge som har vært utsatt for trakasseringer og alvorlige trusler fra sine egne familier på grunn av kjærlighet, blitt truet med æresdrap eller tvunget inn i ekteskap de selv har vært imot.

Det er ikke uten grunn at islam diskuteres og vurderes som en truende religion. Det må jo åpenbart være noe galt med en religion som i 2016 kan brukes til å argumentere for halshugging, tvangsekteskap, æresdrap, og dødsstraff for homofile. Det skyldes vers i muslimenes hellige skrift, Koranen. Sverdverset: «grip dem og drep dem hvor dere enn finner dem», forklares gjerne av «moderate» muslimer med at det kun gjelder for fiender. Problemet blir jo da at man kan definere hvem som helst som «fiender» og dermed kunne gripe til sverdet, eksempelvis sprenge folk i Europa i luften fordi deres hjemland kjemper mot muslimer i Afghanistan eller andre steder i verden. Og flere steder i Koranen fremstilles jødene som fiender.

Per Fugelli er utrolig naiv. Han forstår tilsynelatende ikke hva som er det store problemet i dagens Europa. Det er følgende: Den islamske befolkningsgruppen vokser i prosent av befolkningen, og i denne gruppen vokser den prosentvise andelen av muslimer med ekstreme holdninger. Det viser alle undersøkelser som er gjort. Dersom bare fem prosent av Europas muslimer tolker sverdverset bokstavelig betyr det at vi i Europa har tusenvis av livsfarlige muslimer villige til å ofre seg for å drepe oss.

Og siden holdningene til «moderate» muslimer også er svært konservative, og negative mot jøder og homofile, og ikke akkurat kvinnefrigjørende, er det merkelig at en lærd person som Per Fugelli virkelig kan mene at det ikke er noe problem.

Selvsagt, Per Fugelli, skal vi behandle mennesker med respekt og velvilje, og være inkluderende mot alle som bor i vårt land og kommer til å fortsette å bo her. Men det løser ikke problemet: At en stadig større befolkningsandel har negative holdninger, og en stadig større andel av befolkningen faktisk har farlige holdninger. Å peke på disse problemene er ikke ondskap, og har ingenting å gjøre med de konspirasjonsteoretiske konklusjonene til Anders Behring Brevik. For å finne løsninger må vi peke på problemene, og det må kunne skje uten å bli koblet mot massemordere og ekstremister.

12 comments to Sjofelt angrep på Hege Storhaug

 • Den islamske innvasjonen til Norge er i seg selv en tragedie.
  Og attpåtil så er det afrikanere,arabere og asiatere som bringer med seg dette.
  Og da passer jo ordtaket. En ulykke kommer sjelden alene.

 • Anonym

  Fint innlegg fra Demokratene!

 • «en lærd person som Per Fugelli»
      Hvor lærd han er i betydningen av å ha studert systematisk og vedholdende, på lærd – dvs vitenskapelig kritisk – vis, de ting han uttaler seg om, vet jeg sandelig ikke. Han virker svært oppsatt på å formidle sine innfall om alt mulig.
      Fugelli har åpenbart hatt det for lett i sitt liv. En rikssynser som blir tilkalt om alt mulig og blir respektfullt behandlet uansett hvor overfladisk hans uttalelser fra tid til annen er – hm, det minner litt om et dikt, jeg lurer på om det var av André Bjerke, med oppbygning av følgende type (jeg husker ikke de konkrete elementene):

      Skal barna ha skolefrokost? Skal det være fluor i tannkremen? Skal det være flyplass på Gol?

  Og så siste linje:

      Spør pater Hallvard Rieber-Mohn.

  Det var naturligvis ikke Rieber-Mohns skyld, og er ikke Fugellis skyld. Det er den norske pressen, og saktens deres lesere viden om, som driver frem slikt kjendiseri. Fjellet har visst kommet til Muhammed. Hm.

 • Høyreekstrem?

  ….Per Fugeli er utrolig naiv….

  Tja. Eller utrolig frustrert over hvor lite et menneske kan få utrettet i løpet av et liv. Det er krevende å sette spor etter seg. De fleste er glemt dagen etter bisettelsen.

  Slik er det vel med Per også.

  • Høyreekstrem?

   Unnskyld, jeg oppdaget nå at etternavnet til omtalte person staves med to l’er. Jeg retter da dette til Fugelli.

  • Anonym

   Fugelli er ikke det aller minste naiv. Han er en ond drittsekk.

  • Doc-moderert

   Sitat «Høyreekstrem»: «Tja. Eller utrolig frustrert over hvor lite et menneske kan få utrettet i løpet av et liv. Det er krevende å sette spor etter seg. De fleste er glemt dagen etter bisettelsen.»

   Se hva Bibelen sier her om dette. (Document.no modererte det vekk da jeg svarte med dette skriftstedet. Bibelen tåles lite av Hans Rustad. Han vil bare få med seg den bevisstløse delen av kristenheten som deler hans syn. Egentlig en høyrekopi av venstresidens medietotalitarisme.)

   Sett ikke eders lit til fyrster, til et menneskebarn, hos hvem det ikke er frelse! Farer hans ånd ut, så vender han tilbake til sin jord; på den samme dag er det forbi med hans tankes råd.
   Salme 146:3,4

  • Tusenkunstner

   Per Fugelli er en av Norges klokeste

 • Anonym

  Og hva med angrepet på Fjordman? Han blir jo like mye angrepet.

 • Vidar

  Per Fugelli er utvilsomt intelligent – men absolutt ikke klok…

Legg inn en kommentar