Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Debatt om barnevernet i Bergen

barnHvordan er det å jobbe i barnevernet når det stormer som verst? Hvor stor makt har de egentlig? Er det slik at norsk barnevern er spesielt strengt, eller er det heller mangel på forståelse andre religioner og kulturer? Griper de inn for ofte, eller kunne de ha grepet inn mer? Det var temaene for en debatt under forskningsdagene i Bergen, avholdt i Litteraturhuset mandag.

Panelet bestod av myndighetsforsvarere. Og det manglet blant annet advokater med erfaring i å forsvare foreldre mot barnevernet. Men et par innlegg mener Norges fremste ekspert på barnevernet, professor Marianne Skånland, likevel er verd å merke seg, pluss korte innlegg fra salen av Rune Fardal (32.00), Åge Simonsen (33.20) Ynge Nedrebø (47.50).

 

1 comment to Debatt om barnevernet i Bergen

 • En kommentar om denne debatten på Forum Redd Våre Barn fra familien-er-samlet (en pappa som resolutt reddet sin familie til utlandet før barnevernet fikk sin vilje) – jeg kopierer med hans tillatelse:

  «Dette var jo en gørr kjedelig debatt. Panelets innlegg innledningsvis setter an tonen: Her skal vi diskutere hvordan vi kan ommøblere slik at vi kan få det koseligere i stuen. De tolker Ida-rapporten i retning av at noen møbler kanskje kan flyttes på. Noen av deltagerne beveger seg riktignok tidvis nærmere kjernen av problemet enn andre.
      Så er der noen innlegg fra salen, som kan tolkes i retning av at hele møblementet må kastes ut (Fardal, Nedrebø og Simonsen). De får beskjed om å være raske med sine spørsmål, slik at panelet kan gå tilbake til den koselige og ufarlige diskusjonen.
      Diskusjonen går for øvrig uforstyrret videre etter at Øivind Christensen har slått seg til ro med at vi ikke vet noe om resultatene av barnevernstiltak, slik Fardal påpeker.
      (Er resultater av barnevern viktig, da? La oss ikke dvele ved spørsmål som skaper dårlig stemning.)
      Tydeligvis en debatt hvor panelet ikke er sammensatt for å få noen reell diskusjon rundt et barnevern i krise.
      Gjesp.»

Legg inn en kommentar