Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Hizbollah planla terror i Nord-Israel

hitzbollah-150x150Israelske sikkerhetsstyrker har avslørt en Hizbollah-terrorcelle som opererte i Israel og planla terrorangrep i det nordlige Israel, kunngjorde Shin Bet (Israels sikkerhetstjeneste) torsdag.  Cellens medlemmer var innbyggerne fra landsbyen Rajar som ligger på grensen til Libanon. De ble arrestert i september, etter at en bonde i Metula, en by i det nordlige Israel, fant flere bomber i en pose mens han jobbet på sitt jorde i slutten av juli, skriver World Israel News.

Grensen mellom Israel og Libanon er på den libanesiske siden kontrollert av terroristorganisasjonen Hizbollah, som er en sjiamuslimsk gruppe med støtte fra Syrias president Abbas og prestestyret i Iran. Organisasjonen smugler narkotika inn i Israel gjennom «hull» i grensen, og i dette tilfellet viste det seg at det var tradisjonelle narkotikasmuglere som var blitt rekruttert som terrorister, skriver World Israel News.

Terrorcelle var ledet av Diab Saed Jamil Kahamoz, en kjent narkolanger. Han ble kontaktet av Hizbollah via Saed Kahamoz, Diab far, og de fikk i oppdrag å utarbeide planer for et angrep i Israel, samt å samle inn etterretningsopplysninger fra Israel for den libanesiske terroristorganisasjonen. Kahamoz senior er ifølge avisen en velkjent narkotikaselger og Hizbollah operative som flyktet fra Israel i 2006, rett etter Libanon-krigen.

Legg inn en kommentar