Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Har tatt imot 12 asylsøkere

praha3Motstanden mot å ta imot de 160 000 innvandreren som EU har vedtatt skal flyttes fra Hellas og Italia og fordeles til andre EU-land er stor ikke bare i Ungarn, men også i Tsjekkia, som til nå kun har akseptert 12 innvandrere fra Hellas. Slovakia har til nå tatt imot tre. Til det tsjekkiske telegrambyrået Czech News Agency (ČTK) sier den tsjekkiske innenriksministeren Milan Chovanec at Tsjekkia ikke kommer til å akseptere flere flyktninger før tidligst mot slutten av året.

Den tsjekkiske regjeringen har motvillig akseptert å ta imot flyktninger etter først å ha stemt imot forslaget i EU, men stiller krav om at de innvandrerne som blir plassert i Tsjekkia skal være registrert og sikkerhetskontrollert. «Vi vil ikke gi tilgang til Tsjekkia til noen vi ikke ønsker her, og som ikke vil passere en sikkerhetskontroll,» sier Chovanec.

Folkeavstemningen i Ungarn søndag viste ifølge TV2 at hele 98 prosent av de som avga stemme var imot å ta imot asylsøkere fra andre EU-land. Selv om fremmøtet under folkeavstemningen var for lite til at folkeavstemningen ble godkjent viste den rådgivende folkeavstemning at statsminister Viktor Orban har sterk støtte i sin befolkning for sin motstand mot å ta imot muslimske innvandrere.

2 comments to Har tatt imot 12 asylsøkere

Legg inn en kommentar