Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

To drept av palestinsk terrorist

terror_jerusalem2To israelere ble drept i en terrorhandling i Jerusalem ved tolvtiden i formiddag. Fem andre ble såret, da en 39 år gammel palestiner fra Øst Jerusalem skjøt mot dem. Den palestinske terroristen kjørte sin egen bil forbi en holdeplass for bybanen ved Ammunition Hill, mens han åpnet ild mot fotgjengere som ventet på bybanen. En 60 år gammel kvinne og en politimann ble alvorlig skadet og kvinnen døde senere av skuddsårene.

Ifølge en politirapport løslatt kort tid etter hendelsen var terroristen godt kjent for politiet fra før. Han hadde fem fengselsstraffer bak seg for en rekke lovbrudd, inkludert ulovlig militær trening og for å ha satt fyr på biler, og bodde i nabolaget Silwan i den østlige delen av den israelske hovedstaden.

Han flyktet fra åstedet mens han fortsatte å skyte og traff to personer som satt i en privatbil. Deretter fortsatt han flukten med sin bil før han stoppet den og begynte å skyte mot opprørspolitiet som fulgte ham på motorsykler. En av offiserene, Yosef Karmia, ble kritisk skadet i skuddvekslingen og døde av skadene kort tid etterpå. En annen politimann ble også lettere skadet. Til slutt ble terroristen selv skutt og drept. Sikkerhetsstyrker begynte å drive søk etter flere mistenkte og satt opp en rekke veisperringer i området.

«Nok en gang er vi vitne til grusom, nådeløs terror rettet mot uskyldige sivile. Terroristene prøver å forstyrre våre liv og skade oss. Men vi vil ikke bøye oss. Vi vil fortsette å leve våre liv. Jeg priser våre sikkerhetsstyrker som handlet umiddelbart og fikk nøytralisert terroristen,» sier Jerusalems ordfører Nir Barkat til Ynet News. Hamas-talsmann Fawzi Barhoum uttalte at angrepet var en naturlig reaksjon på okkupasjonen og forbrytelsene mot Al-Aqsa-moskeen. Også Fatah, bevegelsen til den palestinske presidenten, hyller drapsmannen. Det skjer på Fatahs offisielle Facebook-side, der morderen blir kalt for martyr.

Her er CNNs første rapport, før det var klart hvor mange som døde

Og hvem gir ordre til terrordrap?

Legg inn en kommentar