Søk

Siste kommentarer

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vil plassere asylsøkerne på ubebodde øyer

milos_zeman-150x150De hundretusener av økonomiske migranter som kom til Europa i 2015 bør deporteres, om nødvendig til «tomme plasser» i Nord-Afrika og ubebodde greske øyer. Det mener den tsjekkiske presidenten Milos Zeman. Uttalelsene falt ifølge Financial Times da han forleden var i Hellas på en konferanse arrangert av en nær alliert av den russiske presidenten Vladimir Putin. Zeman mente ifølge Financial Times at Hellas sin utenriksgjeld kan bli gradvis redusert som gjenytelse for at landet stiller sine ubebodde øyer disponible som flyktningleirer.

Zeman advarte også mot en «sterk tilknytning» mellom tilstrømningen av innvandrere og «bølgen av jihadister» i Europa.

Den tsjekkiske utenriksministeren Lubomír Zaorálek sier til Financial Times at disse uttalelsen står for presidentens egen regning og ikke er representative for den tsjekkiske regjeringen.

Zeman har også tidligere kommet med sterke uttalelser mot den muslimske innvandringen av Europa. I august oppfordret han ifølge Deutche Welle til å å forsegle grensene for alle flyktninger i et forsøk på å beskytte Tsjekkia fra islamistisk terrorisme.

I et intervju ned det tsjekkiske magasinet Blesk ba Zeman tsjekkerne om å bevæpne seg for å kunne forsvare seg mot terrorister.

«Jeg tror at innbyggerne skal ruste seg mot terrorister. Og jeg må ærlig innrømme at jeg har ombestemt meg, fordi tidligere var jeg imot at borgere skulle ha for mange våpen. Etter disse angrepene, mener jeg ikke det,» sa han. Zeman sammenliknet Tsjekkia med Israel, hans favorittland: «Der går nesten hver mann med et maskingevær over skulderen,» sa han, og oppfordret de tsjekkerne som allerede har våpen til å bære dem i offentligheten.

«Disse menneskene vil måtte venne seg til det faktum at deres våpen ikke kan være skjult i et skap hjemme. Ikke maskingevær, men en pistol, for eksempel. Og pistolen bør være klar for en situasjon hvor den må benyttes,» sa den sosialdemokratiske presidenten.

Under Tsjekkias nasjonaldag i fjor deltok han på et folkemøte arrangert av den tsjekkiske søsterorganisasjonen til den norske «Stopp Islamiseringen Av Norge». Møtet samlet flere tusen deltakere. Også nyttårstale brukte Zeman til å advare mot den muslimske innvandringen i Europa.

9 comments to Vil plassere asylsøkerne på ubebodde øyer

 • Vidar

  I utgp. en glimrende ide men den må administreres av FN, ikke av EU… Det finnes ikke SÅ mange «ubebodde, greske øyer», og EU har ingen myndighet over øyer i Nord-Afrika… Derimot kunne FN opprette «flyktninge-ØYER» som et tilbud for ALLE flyktninger og asylsøkere!
  Tror det ville redusere dette antallet BETRAKTELIG… 😉

 • Balthazar

  Såkalte kristne amerikanere er nå sjokkerte over Trumps uttalelser og vil trolig helle over til Hillary. Det paradoksale er imidlertid at Trump er den kandidaten som gir mest spillerom for nettopp de kristne. Med Hillary vil de langsomt vaskes ut og utraderes, mens deres trosfeller i mena-landene utryddes fra kartet uten at demokratene løfter en finger – enn si åpner munnen.

  Skulle nesten tro at selveste Fanden var oppe til eksamen om dagen.

  • Vidar

   Omtrent like mye som DETTE, ja…
   Hvorfor er det enkelte om ikke evner å holde seg til trådens tema, men må poste innlegg som ikke har NOE med saken å gjøre???
   Her har du en liten «oppdragelses- og oppryddings»-jobb å gjøre, Jan! 😉

 • Radikalisert liberalist (folkemorder)

  Jeg er helt enig med den tsjekkiske presidenten Milos Zeman. Problemet for Vest-Europas del er imidlertid at det allerede har for mange mennesker fra den 3. verden innenfor sine grenser.

  I dag er det færre etniske nordmenn enn det var i 1975. Innvandrerbefolkningen går totalt sett med underskudd. Hvem skal forsørge dem i fremtiden?

 • Direktør for IMDi, Libe Rieber-Mohn ber kommunene ta imot 13.000 flyktninger neste år

  http://www.nettavisen.no/nyheter/ber-kommuner-ta-imot-13000-flyktninger-neste-ar/3423270962.html

Legg inn en kommentar