Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Abbas gir penger til terrorister, Storbritannia holder igjen bistandsmidler

terror_israelMens den norske utenriksministeren har nøyd seg med å kritisere holder nå den britiske regjeringen tilbake midler til de palestinske selvstyremyndighetene av frykt for at skattebetalernes penger blir brukt til å betale lønn til terrorister, skriver den britiske avisen The Sun. Om lag en tredjedel av Storbritannias årlige bistandsbudsjett til palestinerne er frosset ved Institutt for International Development (DfID).

Det skjer etter at det ble kjent at de palestinske selvstyremyndighetene bruker penger for å støtte terrorisme til tross for forsikringer om at de ville slutte å gjøre det.

I alt har den britiske regjeringen suspendert 30 millioner dollar i støtten som sendes direkte til de palestinske selvstyremyndighetene, men vil fortsette å finansiere ulike andre veldedige organisasjoner og etater i de omstridte områdene. Institutt for International Development, som tilsvarer det norske NORAD, sier de vil gjenoppta pengeforsendelsene når de er sikre på at pengene ikke blir sendt til terrorister, skriver The Sun. Det er de britiske myndighetene med andre ord ikke sikre på i dag.

De palestinske selvstyremyndighetene har lenge fortsatt en praksis med å betale full lønn til de som myrder israelske sivile. Til tross for løfter om å slutte å bruke bistandspenger fra land som Storbritannia til å betale terroristene lønn, viste en undersøkelse foretatt av The Mail on Sunday i mars i år at de palestinske selvstyremyndighetene fortsatt å finansiere terrorisme, bare gjennom et mer tvetydig byråkratisk system, skriver The Sun.

Blant de som mottar lønn for terrorisme fra de palestinske selvstyremyndighetene er Abdallah Barghouti, en Hamas bombe-maker som soner 67 livstidsdommer i israelsk fengsel etter flere høyprofilerte bombeangrep under den andre intifadaen, inkludert en nattklubb bombing i 2002 som drepte 66 mennesker (bildet). Han har mottatt et beløp anslått til rundt 150.000 dollar, skriver den britiske avisen.

Amjad og Hakim Awad, som snek inn i et hus i de omstridte områdene og skar over strupen på fem medlemmer av Fogel familien mens de sov, inkludert en 11 åring, en fire åring og en tre måneder gammel baby, er blant dem som er finansiert av de palestinske selvstyremyndighetene under ledelse av president Abbas.

I 2015 overførte den palestinske selvstyremyndigheten (PA) kontrollen over å betale fangene til den palestinske frigjøringsorganisasjonen (PLO), en sekulær organisasjon som offisielt ga avkall på terrorisme og vold som en del av Oslo-avtalen i 1993. En ny PLO kommisjon ble etablert for å betale lønningene til innsatte dømt for å utføre terrorhandlinger. Men kommisjonen har som leder den samme mannen som tidligere var de palestinske selvstyremyndighetenes fengselsminister, Issa Karake. Ikke bare det, men Mahmoud Abbas, presidenten i den palestinske selvstyremyndigheten, beholdt overordnet styring av den nye kommisjonen og overførte 116 millioner dollar til PLO for å etablere dette oppdraget; samme budsjett som tidligere ble bevilget til fengselsdepartementet, skriver The Sun, basert på undersøkelsen til Daily Mail.

5 comments to Abbas gir penger til terrorister, Storbritannia holder igjen bistandsmidler

 • Pondus

  Våre politikere har jødisk blod på hendene. Det er skammelig!!

 • Trumpforoffice

  Å sende penger til de såkalte «selvstyremyndighetene» er medvirkning til terror. Like ille som å støtte IS finansielt. Hvorfor er ikke regjeringen under etterforskning av PST?

 • Anonym

  TIL Jan Simonsen

  Hvordan er det der du bor i palestina? Støtter dine venner Abbas eller Hamas?

  • Det må de nesten svare på selv. Jeg har ikke spurt dem. Men mange palestinere på Vestbredden og i Jerusalem foretrekker Hamas fremfor Abbas, når de må velge mellom disse to alternativene, og det selv om de er imot terror. Det skyldes først og fremst at Abbas blir vurdert som korrupt, og bruker penger på eget palass fremfor sykehus og skoler.

 • Vidar

  Norske politikere sender penger til over 160 land i verden, og har nok støtta langt værre regimer enn de som nå regjerer i Palestina!
  Problemene i «de palestinske selvstyreområdene» har i all hovedsak to årsaker; Et handlinslamma FN (som etter 70 år ENDA ikke har greid å få etablert den selvstendige staten PALESTINA), og et Israel som gjør alt det kan for at denne staten aldri skal se dagens lys.
  Å holde et slags liv i «selvstyreområdene» ved hjelp av massive pengeinnsprøytninger, er absolutt ikke «bærekraftig», men kun til fordel for de som IKKE ønsker noen palestinsk stat…

Legg inn en kommentar