Søk

Siste kommentarer

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

FN-topp sammenliknet Wilders, Farage og Trump med IS

zeid-raad-al-husseinFNs høykommissær for menneskerettigheter, Zeid Ra’ad Al Hussein, sammenlikner Geert Wilders, Nigel Farage og Donald Trump med Den islamske staten, skriver det russiske TV-selskapet RT på sin nettside. Geert Wilders er leder for det nederlandske Frihetspartiet, Nigel Farage ledet det britiske Uavhengighetspartiet frem til den britiske folkeavstemningen om utmeldelse av EU, og Donald Trump kjemper om å bli president i USA. Alle tre er kjent for sine kritiske holdninger til islam og innvandring.

FNs høykommissær for menneskerettigheter stempler de tre politikerne som populister, og sa på en konferanse i Haag at de som populister bruker halvsannheter og overforenklinger, og at propagandaen til Dash (muslimers navn på Den islamske staten) er bygget på den samme taktikken som de europeiske og amerikanske populistenes propaganda. Men la til at han ikke likestiller handlingene til nasjonalistiske demagoger med handlingene til IS.

Zeid Ra’ad Al Hussein rettet ifølge RT hovedangrepet mot den nederlandske islamkritikeren og partilederen Geert wilders som ble anklaget for «løgner, halvsannheter, manipulasjoner og spredning av frykt». Og la til at Wilders hadde mye til felles med USAs republikanske presidentkandidat Donald Trump og tidligere UKIP leder og Brexit forkjemperen Nigel Farage, samt statsminister Viktor Orban Ungarns og franske Front National leder, Marine Le Pen.

10 comments to FN-topp sammenliknet Wilders, Farage og Trump med IS

 • Vidar

  Går ut fra at denne Hussein er MUSLIM…?

 • Høyreekstrem?

  Dersom man skal sammenligne IS med noen, eller noe, må Saudi-Arabia ligge nærmest siden det jo er dette landet, med sitt regime, som de facto utgjør den religiøse/ideologiske kilden til bl. annet IS.

  Men da angriper man det sunni-muslimske kjerneområdet, og det passer nok dårlig inn i bildet til en jordaner, som sannsynligvis er sunni-muslim selv.

  Saudi-Arabia har nettopp fått utført en terrorhandling i Jemen der et begravelsesfølge ble bombet og 140 drept. Reaksjonen i Vesten er lunken og fra Norge er det ingen reaksjon overhodet.

  Ifølge vestlig definisjon er forøvrig ikke Saudi Arabia et islamsk land, for islam er fredens religion, men regimet er vel heller ikke kriminelt for da ville vi vel ikke samarbeidet så godt med regimet? Vi selger jo bl. annet våpen til dem.

 • Triumf for Trump

  Har nettopp sett debatten. En nytelse å se og høre hvordan Trump gruste den onde, motbydelige heksa totalt. Dette var enda mer utklassing enn i visepresidentdebatten. Men Trump gjorde en tabbe. Da Killary påstod at Russland arbeider for å få Trump valgt, skulle han ha parert med at Killary er finansiert av Saudi Arabia, Qatar, Soros etc og tatt opp Huma Abedins nære koblinger til Det muslimske brorskapet. Her lot han en stor mulighet gå fra seg.

 • Radikalisert liberalist (folkemorder)

  Zeid Ra’ad Al Husseins uttalelser viser at det ikke finnes rettigheter som har allmenngyldighet.

  Det man i vestlige demokratier legger i menneskerettigheter er noe helt annet enn det man legger i begrepet i den muslimske verden (les Kairo-erklæringen). De som var optimister under den arabiske våren, er nå stort sett pessimister. Vi som sa at det bare ville gå fra vondt til verre å erstatte (milde) totalitære regimer i muslimske land med «folkestyre» (les: islam), fikk helt rett. Tyrkia er blitt verre enn verst under Erdogan.

  Jeg mener islam ikke er forenlig med et reelt demokrati. Legger man en vestlig norm (fortolkning) til grunn, kan ikke ett eneste muslimsk land sies å være et demokrati. Land som Indonesia og Saudi-Arabia er forskjellige. Men i bunnen ligger islam som lovgrunnlag, selv om praksisen er ulik.

  Uansett hva man kaller mennesker som Wilders et al, representerer de rent faktisk den sunne fornuft. I motsetning til de som styrer etter en normativ (som det burde være) modell (multikultur) som ikke er bærekraftig. Politisk korrekthet er i likhet med islam en ideologi som strider mot sunn fornuft. Kritikere av ideologiene møtes med vold og/eller sosial fordømmelse. Begge deler er like ille, og har ingen ting med et demokrati å gjøre.

 • Runo

  Enda en muslim som snakker om menneskerettigheter
  Han mener vel kairoerklæringen og den har ikke mye med menneskerettigheter å gjøre

 • Anonym

  Jeg begynner å frykte mer og mer at den vandrende (enn så lenge) skandalen Killary faktisk skal vinne. Jeg får rett og slett mareritt av tanken på en tredje Hussein-periode. Trump burde ha ledet klart nå. Istedenfor leder ubegripelig nok Killary med flere poeng på de siste målingene. Ingenting synes å bite på teflon-Killary. Jeg ser ikke hva som skal få hennes velgere til å endre mening. Finnes det noe mer nedrig, hensynsløst og hjerteløst enn dette psykopatiske uvesenet?

 • Jan Hårstad

  «Opprørere» eller «terrorister». Det som kommer svakt fram i våre offentlige bekymringer om Jihadterrorisme i Europa som mange etterretningssjefer advarer mot, er at disse er utdannet av USA/Nato i Libya og Syriakrigene – ja det hele startet i Afghanistan 1979-89 hvor terrorister ble dratt ut av fengsler og militært utdannet i en størrelse på oppunder 40 000 mann.
  Hvis IS/Qaida utfører en Bataclan er de terrorister, men hvis de er amerikansk-saudiske leiesoldater i Syria er de opprørere.
  Siste meldinger for å redde IS/Qaida i Aleppo går ut på at de skal få dyre Manpads og bakke til luft-missiler.
  Ja,selv Norge er på plass for å utdanne Jihadister.
  TerrorJihadismen hadde naturligvis ikke vært en verdensfaktor om det ikke var for treningen som USA/Nato ga dem i Tsjetsjenia,Balkan,Libya og Syria.
  Jeg trodde lenge at det kunne utvikles et politisk parti som i programmet løftet fram at Nato er et redskap for amerikansk imperialisme og i hendene på folk som Hillary er vi i ytterste fare.
  Provinsglobalister som Brende/Søreide har avskaffet forsvaret av Norge og lagt alle nasjonens egg i USA-Jihad kurven.
  Leser man Demokratenes program på dette temaet skulle en tro vi levde i 1955.

 • Aggressor squadron? Pics of US jets painted in Russian colors spark Syria false flag conspiracy.

  https://www.rt.com/viral/362321-us-jets-russian-colors/

Legg inn en kommentar