Søk

Siste kommentarer

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

John Alvheim ville vært skuffet over Solveig Horne

horne-150x150«Hvis far hadde levd, ville han helt klart vært uenig i barne- og likestillingsminister Solveig Hornes forsonende holdning til barnevernet.» Det sier John Alvheims sønn Jarle Matti Alvheim til journalist Gunnar Ringheim i den ferske boken om Fremskrittspartiets historie, «FrP – rett fra levra», som nylig ble lansert. Nå avdøde John Alvheim, som var leder i Stortingets sosialkomite fra 1997 til 2005, var kjent som en politiker som med varmt hjerte tok seg av mennesker med problemer.

I boken til Gunnar Ringheim går det frem at han særlig brant for de mange barnefamiliene som var gjenstand for overgrep fra barnevernet. «Særlig provosert ble Alvheim når han ble innvidd i historier fra fortvilte mødre og fedre som hadde mistet omsorgen for barna sine og følte seg urettferdig behandlet av barnevernet. Sosialkomiteens leder tok kompromissløst foreldrenes side og ble barnevernets fremste kritiker,» skriver Ringheim.

Han refererer John Alvheims 10 bud for dem som kommer i barnevernets søkelys:

«1: Hold kjeft, alt du sier kommer til å brukes mot deg. 2: Ta straks kontakt med advokat. 3: skaff deg psykolog selv om du er frisk – du kan få behov for det. 4: Ta ikke imot hjelp, det blir tolket som om du ikke klarer deg selv. 5: Ta ikke imot tilbud om mødrehjem. Det er ikke en hjelpeinstitusjon, men en overvåkingssentral. 6: Forlang skriftlig motivering til alle beslutninger som du utsettes for. 7: Påklag alle beslutninger. 8: Ta ikke imot plassering i fosterhjem. Du får ikke barnet tilbake. 9: Husk at når barnevernet prater om hjelpetiltak, så mener de som regel omsorgsovertagelse eller overvåking. 10: Behøver du hjelp, bruk venner og slektninger – eller klar deg selv.»

Nåværende barneminister har en helt annen holdning og mener tvert imot at foreldre skal kunne bli pådyttet såkalte hjelpetiltak mot deres ønske og vilje, og i mange tilfeller sikkert også mot deres behov. Hun har fått endret loven slik at barnevernet kan pålegge foreldre å ta imot hjelp. Så barnvernsofrene trenger fortsatt gode advokater.

«Intensjonen var å unngå omsorgsovertagelse. Å sette inn hjelpetiltak uten foreldrenes samtykke kan være inngripende for foreldrene og familien, men omsorgsovertagelse er enda mer alvorlig,» sier hun i den ferske boken til Gunnar Ringheim.  «Derfor skal ikke foreldrene kunne avvise nødvendig hjelp», sier hun.  Ville Fremskrittspartiets kjempe John Alvheim snudd seg i graven dersom han hørte det? Ikke usannsynlig, skal vi tro på hans sønn som sier at hans far klart ville vært uenig med Solveig Horne.

8 comments to John Alvheim ville vært skuffet over Solveig Horne

 •   
  At Solveig Horne skal ha det minste begrep om hva som er «nødvendig» hjelp, faller på sin egen urimelighet. Det familier blir påprakket, er da også sjelden hjelpsomt.
     Samtidig med å introdusere diktatur på dette punkt, har Solveig Horne kjørt igjennom en rekke andre vedtak som alle bringer oss adskillig nærmere sovjetiske tilstander. Hun har latt hele sin tenkning styre av sitt departement. Huttetu.
     Se f.eks avsnittene «Manglende interesse» og «Manglende kunnskap» i denne grundige intervju-artikkelen med advokat Sverre Kvilhaug:
  http://www.mhskanland.net/page47/page369/page369.html

 • Horne i siden

  Horne er alene et sterkt argument for aldri mer å stemme Fremskrittspartiet.

  • Anonym

   Oppegående vet hvilket parti i 2017. som gjelder.

   • Anonym

    Det er meningsløst å stemme i en de facto ettpartistat.

    • Anonym

     hva er navnet på dette ene partiet?

     • Anonym

      Jeg kaller det Landssvikpartiet.

     • Pondus

      Sosialdemokratene (fra ytre venstre til Høyre og deler av FrP). Samme skiten. Vi trenger et alternativ lik det republikanske partiet i USA, med et verdikonservativ syn på samfunnet og familien, og patriotisk av natur. Velferdsstaten MÅ reduseres betydelig (men ikke helt)! Et sosialt sikkerhetsnett bør også bestå av private forsikringsordninger, helseforsikring inkludert. De som faller fra i samfunnet bør heller lite på hjelp fra frivillige organisasjoner og kirken, og til nød bolighjelp og matkuponger fra kommunetjenesten. Mer frihet og makt til folket innebærer et større ansvar for seg og sine!

      • Pondus

       Dette har ALLTID vært på marxistenes agenda-plan (AP, SV, og det derre Pol Pot-partiet.. Rødt var det ja..):
       «Vi skal gjøre skolen verdslig, likesom sykepleien og begravelsen, ekteskapet og fødsels-registreringen.

       Vi skal sloss uforsonlig med den bestående offisielle lutherdom, som med andre fordummende sekter.

       Vi skal ha en pågående og hensynsløs kirkepolitikk, fordi vi mener at religionen i og for seg er en privatsak. Barna skal gjøres til sosialister, og det er lærerne som skal gjøre dem til det.

       Skal vi skape den sosialistiske skole, må vi ha makten i skolestyrene og i kommunestyrene, og bruke vår makt hensynsløst.

       Vi vil bort fra alt det barbariske og fra den usunne lære og moral, som barna lærer gjennom religions-undervisningen. Skolepolitikk er klassepolitikk»

       http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/vern-om-kjernefamilien-1.436410

Legg inn en kommentar