Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Noen har fått panikk

jan_simonsen5-150x1503331«Sverigedemokratene er i røttene et nazistisk parti», sa den svenske sosialdemokratiske statsministeren Stefan Löfven i en debatt med Sverigedemokratenes leder Jimmie Åkesson søndag. De gamle partiene synes å ha fått fullstendig panikk etter at Sverigedemokratene har stabilisert seg på en oppslutning like i underkant av 20 prosent. I USA plukker mediene frem ti år gammelt privat mannfolkprat for å sverte Donald Trump.

Og FNs høykommissær for menneskerettigheter sammenlikner Trump, Geert Wilders og Nigel Farage med IS. Noen har fått panikk.

Den groveste av disse påstandene står selvsagt den svenske statsministeren for. Men den mest skadelige hetsen kommer nok fra de amerikanske mediene mot Donald Trump, siden den kan føre til at USA får en handlingslammet og svak president de neste fire årene, i en periode der verdens frie og demokratiske nasjoner slåss imot en voksende islamistisk ekstremisme og jihadistisk terrorisme. Særlig skadelig kan Hillary Clintons stadige hakking på Russland vise seg å bli. Hun jager bort en potensiell viktig allierte i den tredje verdenskrigen som utspiller seg i disse dager, mellom vestlig sivilisasjon og islamistiske terrorister.

Men mest grotesk er som nevnt etter min mening den svenske statsministerens angrep på Sverigedemokratene. Det er ille nok med påstander om at den moderate, alltid like saklige og kunnskapsrike islam, -og innvandringskritikeren, Jimmie Åkesson, skulle lede et innvandringsfiendtlig eller rasistisk parti. Det har ingen rot i virkeligheten. Mange sentrale FrP-politikere uttaler seg krassere enn Åkesson gjør. Og han understreker i enhver anledning at han ikke angriper alle innvandrere, men advarer mot en løssluppen innvandringspolitikk som er i ferd med å ødelegge Sverige. Men derfra til å komme dragende med påstander om nazistiske røtter er et direkte bunnivå, et slag langt under beltestedet, som nok først og fremst kommer til å ramme de svenske sosialdemokratene selv.

Det er riktig at det en gang var et nazistisk parti i Sverige med navnet Sverigedemokratene. Men det ble etter hvert overtatt/kuppet av moderate innvandringsmotstandere, og omgjort på en beundringsverdig måte til et moderat innvandrings, -og islamkritisk parti. Et parti som mange svensker åpenbart lengtet etter, skal vi dømme etter suksessen ved de siste valgene og den ekstremt raske veksten til partiet.

Samtidig har også andre EU-kritiske og innvandringskritiske partier i Europa vokst raskt. Både Geert Wilders Frihetsparti i Nederland og Nigel Farages britiske Uavhengighetsparti, har hatt rask vekst. Det har åpenbart skapt frustrasjoner og panikk på venstresiden. Men det rettferdiggjør ikke den manglende respekten de gamle, etter hvert utgående, politikerne viser overfor politiske motstandere på høyresiden. Respekt for meningsmotstandere er grunnleggende i et demokrati. Det er et faresignal at venstresiden bryter den ned.

29 comments to Noen har fått panikk

 • Jan Hårstad

  Mye riktig som Jan S. skriver her. Det som omtales som «venstresidene» i Europa har for lengst gått til sengs med globalistene som vil fjerne nasjoner og grenser. Det gjelder også den norske Klassekampen som også omtaler protestpartier (NF) som «nyfascister».
  Både Sverige,Tyskland og Frankrike går svanger med borgerkriger og da bør en være forberedt på at «venstresidene» vil være alliert med multikult-globalistene mot alle partier som har forankring i folk og arbeiderklasse.
  Det er en fantastisk forvandling dette, men sånn er det med den saken. Statssubsidierte «venstre» organisasjon EXPO sendte kadre til Gotland for å spane på folkelig opprør der etter at en rullestolpasient jente ble gruppevoldtatt.
  En bør oppfatte at akkurat sånn utvikler det seg i Norge og.

 • Anonym

  «Mange sentrale FrP-politikere uttaler seg krassere enn Åkesson gjør.»

  Hvem da? Jeg ser ingen tydelig forskjell på Frp og de andre partiene i uttalelsene de kommer med. Tybring-Gjedde har sluttet å uttale seg og ble uansett skutt ned av Siv hver eneste gang. Per Sandberg, som var med på å utarbeide regjeringserklæringen sammen med Siv og Solvik-Olsen, har uttalt at islam ikke er noen trussel, men har av en eller annen grunn fått et rykte på seg for å være frittalende. Regjeringsmedlemmene ville ikke drømme om å kritisere islam. Justisministeren følger CVE-narrativet til punkt og prikke og sier at terror ikke har noe med islam å¨gjøre. En lokalpolitiker som kritiserte regjeringens tafatthet, ble vel ekskludert fra partiet. Med Frp i regjering har musliminvasjonen slått alle rekorder. Hvis det virkelig er tilfelle at SD er like tafatte som Frp, så er jo ikke partiet noe vært. Da må det ha gått raskt nedover siden de hadde besøk av Robert Spencer for noen år siden, en mann Frp aldri ville ha tatt i med ildtang.

  • Anonym: Jeg sikter til FrP-politikere som først og fremst Carl I. Hagen, og deretter Tybring-Gjedde, Sylvi Listhaug, Per Sandberg og Ulf Leirstein. Men som parti kan selvsagt ikke FrP sammenliknes med Sverigedemokratene. Tvert imot har jo Siv Jensen og flere andre FrP-politikere tatt avstand fra Sverigedemokratene og stemplet dem som ekstremister. Det partiet i Norge som minner mest om Sverigedemokratene er nok Demokratene, når det gjelder meningsytringer og program, men dessverre ikke i størrelse. Men ikke glem: Sverigedemokratene vokst fra tilnærmet ingenting til å bli et av Sveriges største parti på «no time».

   • Anonym

    Partibyggeren Carl kan knapt kalles sentral lenger. Han sitter i Oslo bystyre og blir nærmest behandlet med forakt av Siv

    • Radikalisert liberalist (folkemorder)

     @14:49

     Jeg har hørt snakk om at stemningen internt i Frp ikke er god lenger. Det ble fortalt meg av en fyr i Høyre nylig. Om det er sant aner jeg ikke. Men hvis du ser på ansiktsuttrykk, mimikk og (manglende) entusiasme hos Siv Jensen, kan det tyde på at det er hold i det jeg ble fortalt.

   • Vidar

    Sverigedemokraterna vokste fra mini-parti til et av Sverige største på få år – da de fikk kasta ut nazistene og deretter greide å kombinere anstendig, svensk folkevett med klar motstand mot masseinnvandring og islam!
    Mens det norske «Demokratene» har eksistert i mange år, uten å få verken oppslutning eller innflytelse… Og forslag som kunne FÅ partiet ut av «dødsskyggens dal» – som f.eks. å programfeste en klar avvisning av islam – blir avvist «av parti-strategiske grunner»!!
    Vi trenger en norsk utgave av Sverigedemokraterna! Kan vi ikke få en «avlegger» i Norge? Eller – som jeg tidligere har tatt til orde for – stifte «Sosialdemokratisk Frihetsparti». Et parti med basis i den skandinaviske sosialdemokratiske tradisjonen, som vil fortsette å bevare velferdsstaten, gode pensjoner, sjuke-ordninger og generelle arbeiderrettigheter, og som dessuten vil forsvare vår skandinaviske KULTUR, våre kristne verdier og tradisjoner – og som tør å programfeste et klart NEI TIL ISLAM!
    Noen her med gode kontakter i Sverigedemokraterna – som kan lodde muligheten for en norsk «avlegger»?
    Eller noen som vil være med på å starte «Sosialdemokratisk Frihetsparti»…?

    • Vidar: Jeg klarer ikke å se at Sverigedemokratene har noe mer strengt program eller politikk om islam og innvandring enn Demokratene. Heller ikke Sverigedemokratene vil forby islam. Det vil ingen ikke-nazistiske partier i Europa. Lengst går vel Geert Wilders Frihetsparti, som vil forby koranen, men jeg har ikke registrert at andre liknende partier, som Sverigedemokratene, Dansk Folkeparti, Nasjonal Front i Frankrike eller UKIP i Storbritannia, vil det.
     Men «avvisning av islam» kan jo tolkes annerledes enn som et forbud. Jeg følger godt med i hva som rører seg i Demokratene, men har ikke registrert noen debatt eller påstander om at man ikke kan avvise islam av «partistrategiske grunner».

     • Vidar

      Neida – og jeg har heller aldri hevda at SD er noe profilert «anti-islamsk» parti! Men du verden hvor vi kunne trengt et slikt parti i Norge uansett! 😉
      Men det ER kun et forbud mot islam «i det offentlige rom» som kan stoppe islamiseringa av Europa! En revidering av begrepet «religionsfrihet», og en total «avvisning» av islam!
      Når det gjelder det norske Demokratene’s holdning til islam, har i det minste JEG fått klar melding om at det «aldri» kommer på tale at Demokratene programfester noen anti-islam-holdning – nettopp pga. at dette (påstås å) ville redusere muligheten for å bli representert på Stortinget.
      Hvis jeg finner disse e-postene, skal jeg sende deg dem, Jan!

    • Radikalisert liberalist (folkemorder)

     » Et parti med basis i den skandinaviske sosialdemokratiske tradisjonen, som vil fortsette å bevare velferdsstaten, gode pensjoner, sjuke-ordninger og generelle arbeiderrettigheter, (…)»

     Velferdsstaten er tapt for godt, det bør du innse først som sist. Gode intensjoner og vilje holder ikke i gang velferd. Det må produksjon til. Hvis du forventer å kunne tappe 10 liter vann i en ende av et rør, må det tilføres 10 liter i den andre enden. Så enkelt er det.

     Det er under 3,8 millioner etniske nordmenn om SSBs definisjon legges til grunn.De blir relativt færre år for år. Innvandrerne blir flere. Du behøver ikke mer enn grunnleggende regneferdighet for å komme frem til hva resultatet blir.

     Selv ikke et parti med rent flertall som vil «avvise islam» som du skriver, kan gjøre noe med demografien. Nå kan man selvsagt tenke seg en utvikling som ender opp i kaos, og da åpner det seg mange muligheter. Helt sikkert er imidlertid at sykelønnsordningen og andre ytelser som ikke er lovfestet (som pensjoner) vil ryke på løpende bånd uansett hvem som kommer til å styre Norge.

     • Vidar

      Neida, «(folkemorder)», velferdsstaten er verken tapt, eller tapt for godt! Vi har uansett langt bedre forutsetninger for å både bygge og å bevare en velferdsstat I DAG, enn da prosjektet blei bygd opp på 60-tallet! Men det sier seg jo selv at jo lenger DAGENS utvikling (med færre «produktive» og langt flere «mottakere») får fortsette, jo vanskeligere blir det å beholde dagens velferd!
      Og nettopp derfor er det helt naturlig å kombinere kamp FOR velferdsstaten med kamp MOT innvandring og islamisering!
      Og selvsagt vil en «NEI TIL ISLAM»-politikk virke positivt på den demografiske utviklinga! Selv UTEN innvandringsstopp, vil den føre til en sterk reduksjon av MUSLIMSKE asylsøkere/innvandrere, samt formodentlig at mange muslimer som allerede bor i Norge (og i Europa, hvis dette blir heile Europas politikk!), velge å flytte til en mer «muslim-vennlig» del av verden!
      Det er bare så synd at det kun er «ekstreme høyre-partier» som ser dette – og som ønsker å FJERNE islam! For vis meg det partiet på ytterste høyre side som også vil kjempe FOR velferdsstaten… 😉

      • Radikalisert liberalist (folkemorder)

       @Vidar

       Jeg kjenner ikke til beregninger som viser at velferdsstaten lar seg videreføre. Selv regjeringen Stoltenberg sin perspektivmelding viser et stort udekket behov allerede i 2030. Den legger i tillegg et helt urealistisk premiss til grunn; nemlig det at innvandrernes etterkommer vil produsere i gjennomsnitt som etniske nordmenn. Bare stein gærne liberalister og sosialister tror på sånt tøv.

       Hva støtter du påstanden din på? Hva du personlig mener har ingen interesse.

 • Radikalisert liberalist (folkemorder)

  Anne Ramberg i Sveriges Advokatsamfund (tilsvarer Advokatforeningen i Norge) har kalt innvandringskritikere for brune rotter.

  Når det gjelder SD, kan heller ikke det i posisjon (rent flertall) gjøre noe fra eller til med den katastrofale utviklingen Sverige er inne i. Tunge svenske økonomer sier at det kun er spørsmål om tid før det ikke er mer kapasitet igjen. Det ville heller ikke hjulpet om Sverige hadde penger på bok, som Norge. For det spiller ingen rolle om du har en hundrelapp om det ikke finnes noe å kjøpe for pengeseddelen. Den er og blir et byttemiddel som forutsetter en motpart som kan levere en vare eller tjeneste for den.

  I 2018 vil mange svenske kommuner få doblet sine utgifter når statlige bidrag til innvandrerne opphører og forpliktelse overføres til kommunene. Du behøver ikke å være spesielt begavet for å skjønne at ikke en gang SD-politikere kan løfte seg selv etter håret. Det finnes med andre ord ikke lenger politiske løsninger for Sverige.

  Det er klart at politikerne som har stelt i stand elendigheten nå har panikk.

  Svenske statsborgere har de samme rettigheter som nordmenn i Norge. Det er hjemlet i den nordisk avtalen. Tenk på det!

 • Jan Hårstad

  En bør jo forstå det at når den svenske hæren/politiet skal rydde opp blant de flyktningene som er uregistrerte narkolangere i Sverige,vil det i de 55 zonene bli blodig og raskeste fluktruten blir til Norge. Ikke ett menneske i det offisielle Norge gir dette en tanke.
  Når det gjelder Demokratene fortoner det seg som om de ikke er innstilt på å lære av noen,heller ikke tyske Afd som oppviser en forbilledlig taktisk tenkning. Det går ikke en eneste uke uten at Afd kommer med et nytt politisk utspill som bringer partiet rett inn på tv-skjermene og resultatet er sensasjonelt: fra 2% til oppunder 20% på rundt ett år. Ingen krig mot Russland! slår an,Nei til USAs krigsopptrapping i Tyskland! slår an. Etc. Atombombene i Büschel vekk!
  Det er ikke det minste signal om at Demokratene lærer verken av AfD eller Sverigedemokratene og gud vet om de har som hensikt å stoppe den militære amerikanske okkupasjonen av Norge som har startet med 300 US-Marines til Værnesområdet. (Adresseavisen)?
  Jeg har ikke sett en eneste linje om at de amerikanske generalene maner til storkrig mot Russland og er livsfarlige. Sover man?

  • Radikalisert liberalist (folkemorder)

   «(…) ,vil det i de 55 zonene bli blodig og raskeste fluktruten blir til Norge. Ikke ett menneske i det offisielle Norge gir dette en tanke.»

   Det tror jeg ikke vil skje. For innvandrerområdene ligger for langt unna norskegrensen, og dersom en systemkollaps inntreffer i Sverige, vil det ikke være mulig å ta seg frem til Norge. Et sånt scenario er diskutert på ledarsidorna.se Redaktøren av nettstedet er ingen hvem som helst. Danmark er mer eksponert for risiko (Malmö). En tenkt flukt over Øresund er tatt opp i Folketinget av DF, så i Danmark har politikerne i hvert turt å si høyt hva resultatet av Sveriges sinnsyke innvandringspolitikk blir.

   En krig mot Russland har jeg ingen tro på. Hvem skulle tjene på det? USA har mer enn nok problemer å stri med på hjemmebane. Det spørs når (ikke om) USA må slutte å spre demokrati og menneskerettigheter med bomber og vold. Amerikanerne spredte vietnamesere verden rundt. Det er i hovedsak USAs skyld at MØ nesten har gått i oppløsning. Godt hjulpet av «humane» splintbomber sluppet fra norske fly over land vi ikke var i krig med. Normalt faller slike handlinger under kapittelet krigsforbrytelser. Årsaken til at de skyldige fortsatt går fri, er at ingen har makt til å hanke dem inn. En av de skyldige driver visstnok et fredssenter.

   • Høyreekstrem?

    Hvem vil tjene på en krig mot Russland?

    Et åpenbart svar er våpenindustrien og storkapitalen. De har allerede kostet US omlag 5000 milliarder dollar siden unionen gikk til krig mot terror (i realiten salafistiske sunni-muslimer).

    En storkrig mot Russland vil sikre profitt i lange baner.

    Liberalisten Hillary har allerede varslet at hun vil trappe opp konfliktnivået i Syria ved å innføre en flyforbudssone over landet. Det vil da enten sette de russiske flyene på bakken, så salafistene får det lettere med å bedrive etnisk renskning, eller konflikten eskalerer. I et worst case scenario kan dette potensielt lede frem mot et kjernefysisk harmageddon.

    Spørsmålet er om Hillary er gal nok til å føre US inn i et slikt scenario? Tja, si det, etter min mening er hun en gærning, men om hun er så gal gjenstår å se.

 • Høyreekstrem?

  Eliten har mistet grepet på politikken. Økonomisk går det på trynet, unionisering og globalisme slår tilbake med industritørke og arbeidsledighet. De gode trygge arbeidsplassene er flagget ut til et eller annet lavkostland. Staten må ty til lån for å få hjulene til å gå rundt. Importen av store grupper mennesker, som skulle redde velferdssamfunnet, bidrar ikke på plussiden.

  Når så et parti som Sverigedemokratene påpeker alle disse problemene blir eliten desperat. De forstår de er sårbare, i faresonen for å miste all troverdighet. Det eneste våpen de sitter igjen med er å skremme folk. Skremme dem fra vett og forstand.

  Vi ser det i Sverige, EU og vi ser det i USA. Men noe er definitivt på gang, en motreaksjon. Et nytt politisk skille stiger frem, og vi kan allerede nå slå fast at den som ikke endrer seg i tråd med dette nye skillet vil havne på historiens søppeldynge. I Danmark har de skjønt det og der har sosialdemokratene erkjent sin feilslåtte politikk de senere tiår.

 • Høyreekstrem?

  Radikalisert liberalist (folkemorder)

  USAs våpenmakt er ikke innrettet på direkte erobringer, men indirekte ved å dominere deler av verden, som for eksempel Midtøsten, Europa og deler av Asia. De liberale ønsker å utnytte denne dominansen til å skape en verden uten grenser.

  I dette bildet er Russland og Putin sand i maskineriet. Russland vil ikke være vasallstat og det gjør Hillary sint og gal.

  Penger er et problem. Det er dyrt å være konge på haugen og mye av intektene dominansen sikrer har gått fløyten i liberalistenes utopi om å samle verden i et flerkulturelt paradis. Under Obama har statsgjelden dobblet seg til over 19 000 milliarder dollar. Selv med en lav rente er det et vanvittig beløp å betjene og nye lån må tas opp for å gjøre opp gamle.

  Jeg tror ikke Trump vil endre noe vesentlig på maktstrukturen rundt USA. Men han vil kreve at Natolandene bidrar mer. Han vil kanskje også hoppe av alliansen med Saudi-Arabia, som jo er roten til mye av faenskapet. Problemet er at Saudi-Arabia da kan falle ut som aktør innen frihandel og gå helt over til kontraktsalg, for eksempel med Kina. Det kan kjøre oljeprisen til himmels, og det vil ramme et allerede presset næringsliv.

  For storkapitalen er krig gunstig av flere årsaker, ikke bare våpensalg. I USA er det en stor og profitabel handel på såkalte preppers, folk som forbereder seg på katastrofe. Prisene på edelmetaller og derivater svinger også basert på krigsrykter. Å skape krigsstemning og frykt for krig er god butikk.

  Men det er unødvendig å skape krigsrykter når personer som Hillary inntar det hvite hus. Hun har allerede varslet eskalering, ja det er en del av hennes valgkamp. Pussig nok er ikke hennes krigskåthet et tema i norsk media. Det tones også ned i amerikansk media.

 • Jan Hårstad

  Høyreekstrem? alt som er viktig tones ned i norske media. Jeg ser nå at mange lukter farligheter av at 300 US-marines får base på Værnes Garnison. På webbene rundt stilles det spørsmål om det finnes en eneste norsk rikspolitiker som motsetter seg dette.
  De aller fleste legger seg på en melankolsk nederlagstone og skriver: vi må være realistiske og innse at alle norske rikspolitikere er i lomma på USA.
  Tenkningen og mentaliteten er helt feil. Da får alle vi (inkludert gamle meg) bygge opp et politisk miljø som motsetter seg utenlandske baser i Norge og avviser islamiseringsglobalismen tvert.
  I øyeblikket finnes det ikke spor av noe slikt i Norge,bare masse tennerskjæring på webbene.
  Nå får noen unge jenter/gutter utfordre denne klagemuren og ta et historisk grep på den norske situasjonen. Helt åpenbart kan en ikke vente noe som helst fra bompengepolitikerne og andre flisespikkere.
  Situasjonen er mer alvorlig enn kommunepolitikk.

  • Høyreekstrem?

   Hårstad. Ja det er nok mange som lurer på hvorfor disse 300 soldatene plutselig dukket opp her hos oss. Ingen synes å vite hva de vil og hvorfor de er her, eventuelt om de har tenkt å slå seg til her.

   Man kan lure på om dette er soldater som er trenet for å betjene spesielle avanserte våpen som norske soldater ikke har trening på?

   Enkelte mener også dette bare er en fortropp for å sjekke ut reaksjonen. Med så dårlig informasjon blir det mange spekulasjoner.

   Jeg tror det blir vanskelig å få facebook generasjonen med på politiske protester av noe større format. De som fortsatt synes å ha noe vilje igjen til protest er enten allerede pensjonister eller nærmer seg den alderen. Slik er det nok dessverre med den saken.

 • Jan Hårstad

  Høyreekstrem? Det er ingen grunn til å tro at Pentagon gjør noe annet i Norge enn det de gjør i Moldovia,Romania,Polen etc – det vil si setter opp avanserte rakettbatterier og utplasserer atomraketter. Og gjør man noe sånt må man selvfølgelig ha elitetropper til å overvåke høygraderte våpen hvor de nå måtte befinne seg.
  Du har sikkert rett i det der med Facebook-generasjonen, men om det bare fantes noen titalls opprørske ungdommer var det noe å starte med. Vi som er rundt pensjonsalderen kan ikke opptre som politiske aktivister, men vi kan – mange av oss – fortsatt skrive og tenke.
  Det tragiske i landet nå er hvor få det er som skjønner at vi befinner oss i drift mot storkriger og da med islamister på krigsstien også.
  I dagene før 9 april 1940 drev man i det norske storting og diskuterte hvor mye smør det skulle være i margarinen.
  Det er der vi er nå igjen.

  • Høyreekstrem?

   Innledningsvis sier du åpent det jeg noe mer subtilt antydet. Dersom det er som vi tenker, så er det et alvorlig brudd på både Grunnloven, demokratiet og norsk politisk tradisjon. Det mest pussige er at det synes som de amerikanske soldatene bare dukket opp uanmeldt. Slikt kaller vi i tilfelle for å ta seg til rette, og det har vi ikke toleranse for her hos oss.

   Dersom US trener hemmelig med atomvåpen i Norge, er det et grovt overtramp som må få konsekvenser.

   Når det gjelder engasjerte ungdommer og andre personer så tror jeg det er lite å utrette. Da har jeg mer tro på et økt engasjement på nettet. Vi må nok erkjenne at det er her folk møtes nå. Det vi trenger er flere, eller enda bedre, kritiske nettaviser. Her kan vi faktisk lære litt av Sverige der «alternative medier» faktisk har blitt skikkelig store. At dette har hjulpet SD tror jeg vi kan slå fast som et faktum. Vi ser også en elite som sikler etter å ta kontroll over alternative media, altså stenge ned opposisjonelle.

   Dine artikler på verdidebatt.no skulle vært publisert på en egen blogg.

 • Jan Hårstad

  Kloke ord,Høyreekstrem? Spørsmålet er bare hvor lenge nettet er egnet for ytringsfrihet. 1 oktober ble nettkontroll overlevert til FN som oppretter apparat for å knuse «hatespeach». I Tyskland er dette allerede i høy virksomhet og de som har gjort erfaringer med den nye sensuren anbefaler folk å gå over til VK.
  Mange har sagt at jeg burde holdt meg med en egen blogg, men nå er det slik at bl.annet Derimot trykker mye og det havner rundt på Facebook. Jeg tilhører ikke internettgenerasjonen og har faktisk ikke store ambisjoner om å bli ekspert, men alle mine tekster på verdidebatt er å forsyne seg av hvis noen vil trykke.Det gjelder også Frie Ytringer.

Legg inn en kommentar