Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Verdensdagen for psykisk helse er viktig

vidar_kleppeVerdensdagen for psykisk helse er en årlig markering som holdes over hele verden den 10. oktober. Dagen blir markert i over 150 land. Mental Helse har siden 2003 koordinert arbeidet med Verdensdagen i Norge i samarbeid med Helsedirektoratet. Etter 20 år med markeringer har Verdensdagen for psykisk helse vokst seg stor både i Norge og i mange andre land. 

Nær 13.000 voksne, barn og unge venter på behandling i psykiatrien her i landet. I Norge venter 3773 barn og unge og 9069 voksne på psykiatrisk behandling.

«Dette kan ikke Høyre og Frp regjeringen være stolt over. Demokratene i Norge reagerer kraftig på det de mener er en svekking av det psykiske helsevernet. Det psykiatriske helsevern må styrkes radikalt. Målet må være at alle som har behov for det, skal ha tilbud om behandling for psykiatriske lidelser uten å måtte stå i sykehuskø,» sier Demokratenes politiske nestleder Vidar Kleppe i kjølvannet av verdensdagen.

Morten Wold, som er Fremskrittspartiets medlem av Stortingets helse- og omsorgskomité, er ikke enig med Demokratenes nestleder. Han mener regjeringen har gjort mye og at en styrking av tilbudet innen psykisk helse har vært en av de store satsingene for denne regjeringens helsepolitikk.

Til frp.no sier han at dette arbeidet er fulgt opp på en rekke områder, og at det blant annet er bevilget økte midler til kommunenes psykiske helsearbeid, styrket helsestasjons- og skolehelsetjenesten og lagt til rette for flere psykologer i kommunene.
 

6 comments to Verdensdagen for psykisk helse er viktig

Legg inn en kommentar