Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Fortsatt håp for Trump

donald_trumpFrie Ytringer har sett nærmere på den ferskeste meningsmålingen som omhandler det amerikanske presidentvalget, for å se om det fortsatt er håp for Donald Trump. Den ferskeste målingen kom i går fra Rasmussen Report og viser en ledelse til Hillary Clinton på 4 prosent. Hun har støtte fra 43 prosent av amerikanerne som sier de mest sannsynlig vil avgi stemme ved valget. Trump får 39 prosent. Men målingen viser at det har gått riktig vei for Trump de siste dagene.

Mandag ledet nemlig Clinton med 7 prosent, og tirsdag med 5 prosent. Trump har tatt igjen nesten halve forspranget de to siste dagene. Målingen lages ved at man drar med seg svarene for de to forutgående dagene. I gjennomsnitt er 1500 velgere med på undersøkelsen. Undersøkelsen foretatt tirsdag, og offentliggjort i går, var den første som omfattet reaksjonene over hele USA på TV-debatten.

Positivt for Trump er det også at Clintons ledelse bare er på 2 prosent blant de 82 prosentene som sier at de er sikre på hvem de skal stemme på. På mandag ledet Clinton med 6 prosent blant denne gruppen. Og langt flere av Clintons velgere sier at de kan tenke seg å endre mening før valgdagen, enn blant Trumps velgere. Faktisk dobbelt så mange.

Trump har flest velgere blant menn, og Clinton blant kvinner. Eldre velgere er mer tilbøyelige til å svare at de vil stemme på Trump enn yngre velgere. Trump ser ut til å ha fått en voksende støtte blant sorte velgere, men taper terreng blant andre minoriteter, skriver Rasmussen Report i sin ferskeste analyse.

Mike Huckebee stiller seg bak Donald Trump, til tross for sin sterke kristne tro:

7 comments to Fortsatt håp for Trump

 • Høyreekstrem?

  Det at Trump ligger litt etter Hillary på målingene kan være positivt for Trump. Det kan bidra til å dra velgere opp av sofakroken på valgdagen for å unngå fire år med Hellary.

  • Radikalisert liberalist (folkemorder)

   Da Trump meldte seg på som presidentkandidat sa magefølelsen min at timingen var riktig. Den samme følelsen satt jeg med før Brexit-avstemningen. Jeg skrev her på FY (som Anonym) at jeg var helt sikker på at Leave-siden ville vinne, selv om alle målingene (så godt som én) sa det motsatte. Det slo til.

   Mye kan skje før valget i USA. Men det som teller i favør av Trump er at pressen ikke kan hjelpe Hillary slik den trodde. Ensidigheten ble så påtagelig at vanlige folk gjennomskuet det. Entusiasmen rundt Hillary er dalende. De som vil ser at den er påtatt, den lille som fortsatt er igjen. Det er mer engasjement og støy rundt Trumps møter.

   Hillary er en sleip løgner. I likhet med Bill. Begge er sterkt mislikt. Det er to stykk Clinton å mislike. Bare et stykk Trump.

   Dersom det ikke skjer noe veldig spesielt fra nå og frem til valget, er jeg helt sikker på at Trump hanker inn dette. Den underliggende tendensen er klar.

 • Karl Johan

  Er nok håp, men så lenge han ser ut til å ha en medfødt stolthet som gjør at han har veldig vanskelig for å innrømme egne feil, tror jeg dessverre at han vil slite med å hanke inn de siste, avgjørende stemmene. Han må få tvilerene over på sin side, og det må gjøres på en annen måte enn han har gjort til nå.

  I dette klippet fra 2007 (ikke 2003 som det står i overskriften), har han i hvert fall klare meninger om Irakkrigen:

  https://www.youtube.com/watch?v=3PJr2R28pas

  I Howard Stern-intervjuet fra 2002 sier han «I guess so…» når han blir spurt om USA burde invadere Irak. Dette betyr, slik jeg ser det, at han IKKE hadde tatt et ordentlig standpunkt til saken enda:

  https://www.youtube.com/watch?v=GX35BZgYfWI

  Han følger opp med at de burde ha gjort det ordentlig den første gangen. Den gangen hadde de faktisk en gyldig grunn til å ta Saddam av dage, i motsetning til hva de hadde i 2003:

  https://no.wikipedia.org/wiki/Gulfkrigen

  Kan også hende at han på det tidspunktet la litt av skylden på Irak for terroren som USA ble utsatt for et halvannet år tidligere. På det tidspunktet var det usikkert hvem som sto bak, og som kanskje noen husker var det veldig mye snakk om dette i media på denne tida. Da er det jo lett å la seg rive med; selv for en som Donald Trump.

  Skulle ønske han hadde forsøkt å forklare seg litt bedre under presidentdebatten(e) når han ble konfontrert med disse påstandene fra fortida. Blir lite troverdig å svare at han har vært mot Irakkrigen hele tida når det finnes lydopptak som setter spørsmålstegn ved dette. De aller fleste trenger en bedre forklaring. Når det er sagt; er det nok ingen tvil om at media driver en heksejakt på ham.

 • Høyreekstrem?

  Husk at Trump ikke er en yrkespolitiker. I den verden han lever prater folk direkte uten all verdens omsvøp, halvsannheter og finurligheter.

  Folk forstår dette, men hovedårsaken til at Trump har kommet så langt han har i denne valgkampen, er at folk nå forstår hva globalisering egentlig innebærer: Et samfunn på vei til Helvete.

  Når Trump så kommer på banen og lover å snu utviklingen bort fra globalisering får han selvsagt støtte. Alt annet er naturstridig.

  Det hjelper jo også at hans motkandidat er en korrupt kjeltring, fullstendig i lomma på storkapitalen. Les mer om dette på steigan.no der det ligger noen gode artikler knyttet til Hellary.

 • Radikalisert liberalist (folkemorder)

  Los Angeles Times viser (13/10) at det er helt jevnt 44.2 vs 44.3

  http://www.latimes.com/politics/

 • Knut

  Tanken på at denne løgnaktige, korrupte og livsfarlige kjerringmerra kanskje blir USA,s neste president i minst fire år framover, egner ikke akkurat til å bli beroliget. Tvert i mot.

  Reisen fram mot åttende november blir visst ikke en walkover, om det i det hele tatt blir en seier, slik Clintons arrogant nok trodde da Trump ble nominert.

  Underveis henger Trump på meningsmålingene som en klegg på «Hellary» Og dama heller innpå snaps etter snaps … mens Donald og valgdatoen nærmer seg.

  Men meningsmålingene har vært mistenkelig snille mot demokraten. Og Clinton News Network og de andre på laget jobber knallhardt dag og natt for å sikre seieren. Så hardt tar de i at det går over alle støvelskaft. Nå begynner leserne og seerne å bli en smule lei av å høre om noe så trivielt som at Trump på privatn prater om kvinner. Det finnes vel annet som er viktigere i en valgkamp. Dessuten er mye av dette rigget kun for å sverte ham.

  Pussig nok hører vi lite om Fru presidentkandidatens epostaffærer, eller donasjoner fra Saudi og Norge og hvem det måtte være, til veldedighet, har gått inn på hennes private konto. Og at hun er fullstendig i Wall Streets lommer. Dette er hysj hysj.

Legg inn en kommentar