Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Israelsk minister møter tyrkisk kollega

yuval-steinitzDen israelske statsråden for nasjonal infrastruktur, energi og vannressurser, Yuval Steinitz, møter i dag, torsdag, sin tyrkiske motpart Berat Albayrak på den siste dagen av en internasjonal energikonferanse som startet i Istanbul tirsdag. Steinitz sier til den israelske næringslivsavisen Globes at de to ministrene «vil diskutere eksport av gass fra Israel til Tyrkia, og samarbeid om energispørsmål mellom de to land.»

Det israelske energidepartementet nekter å opplyse om statsråden er blitt offisielt invitert til å møte Albayrak, og vil bare si at møtet er et resultat av kontakter gjennomført over en lang tidsperiode, skriver Globes.

Å bygge en rørledning fra Leviathan til Tyrkia innebærer diplomatiske forviklinger, siden Kypros motsetter seg det, og er en teknologisk utfordring, siden det betyr å legge en 500 kilometer lang rørledning på dypt vann på en steinete havbunn, skriver den israelske avisen.

Et punkt som styrker utsiktene til at Tyrkia ønsker å kjøpe gass fra Israel er Tyrkias lave energisikkerheten. Tidligere i år graderte «Institutt for 21st Century Energy» forsyningssikkerheten for de 25 OECD-landene og plasserte Tyrkia som nummer 23 på listen.

Tyrkia kjøper i dag 55% av gassen sin fra Russland, 16% av sin gass fra Iran og 13% fra Aserbajdsjan, og i tillegg importerer Tyrkia flytende gass fra Algerie og Nigeria. OECD har anbefalt Tyrkia å diversifisere sine energikilder så mye som mulig, siden 35% av kraftproduksjonen i landet er avhengig av naturgass, og Tyrkia selv produserer svært lite naturgass på eget territorium

1 comment to Israelsk minister møter tyrkisk kollega

  • Høyreekstrem?

    Jeg tror Israel gjør lurest i å holde seg langt unna dette islamiserte landet. Dersom det legges et gassrør dit må iallfall Tyrkia betale hvert øre det koster ellers vil Tyrkia prute på gassprisen dagen etter at forsyningen starter.

    Det beste Israel kan gjøre med sine gassforekomster er å spare dem til eget forbruk. I Norge kunne vi lagt om hele bilparken til rimelig gassdrift, men isteden selger vi den billig til Tyskland. Galskapen kalles frihandel, men er egentlig servil logring for EU-kjempen.

Legg inn en kommentar