Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Skatte -og avgiftslettepartiet som forsvant

makvan2«Det var en gang et politisk parti som het Fremskrittspartiet.  Partiet ble stiftet under navnet Anders Langes Parti til sterk nedsettelse av skatter og avgifter. Dette partiet eksisterer ikke lengre. Det eksisterer riktig nok et parti med samme navn, Fremskrittspartiet, men det er ikke et skatte- og avgiftsletteparti. Dette partiet er i regjering med Høyre, et annet parti som alltid har lovet skattelettelser. Men sammen har de ifølge VG øket avgifter med 3,3 milliarder kroner i de årene de har regjert», skriver lederen for Demokratene Makvan Kasheikal, og fortsetter:

Og skattelettelsene er blitt mikroskopiske for «folk flest». Nesten ingenting for det store flertallet av nordmenn som ikke har formue og har en inntekt rundt gjennomsnittet. I år ble det 1000 kroner, fortalte finansministeren fra det tidligere skatte -og avgiftslettepartiet, Siv Jensen, da hun nylig la frem sitt budsjett for neste år. 1000 kroner i året, ikke 1000 kroner pr. måned.  Mindre enn tre kroner pr. dag. I fjor var det mindre.

Det samme partiet argumenterte for noen år siden for det som ble kalt en dynamisk skattepolitikk. Gjennom lettelser i inntektsskatten skulle folk flest kunne legge seg opp penger som kunne brukes til investeringer i aksjer og næringsliv, eller til å kjøpe seg en bolig, og lettelsene i inntektsskatten ville dessuten redusere lønnskrav og bedre økonomien til norske bedrifter. Og når vi fikk beholde mer av vår arbeidsinnsats ville vi dessuten arbeide hardere og lengre. 

Men kjære Siv Jensen. Da trengs det vel noe mer i skattelettelser enn 3 kroner dagen, som må brukes til å betale for den ekstra bensinavgiften du samtidig vil innføre? 

Så langt i hennes periode har lederen av partiet som ble stiftet «til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep» økt avgiftene med over 3,2 milliarder kroner, viser Jensens eget regnestykke. En gjennomgang av budsjettforslaget for 2017 viser at Jensen foreslår å øke avgiftene samlet med 118 millioner kroner. Dermed summerer avgiftsøkningene seg til 3,3 milliarder kroner, skriver VG.

Fremskrittspartiet startet sin regjeringstid med å fjerne arveavgiften og redusere formueskatten kraftig. Da jublet Høyres tradisjonelle velgere. Fremskrittspartiets velgere, «mannen i gaten», måtte ta til takke med smuler. Og siden har det fortsatt på samme måten. 

Nå straffes Fremskrittspartiet på meningsmålingene. Den siste målingen gjengitt i VG gir partiet en oppslutning så lav som 11.5 prosent. Det straffer seg, Siv Jensen, å svikte egne velgere for å tekkes et annet partis kjernevelgere. Så mens Høyres velgere kan juble høyt, og Venstre kan juble i det stille over økningen av bensinavgiften, mens de offentlig forlanger en enda kraftigere økning, har Fremskrittspartiets velgere grunn til å gråte over det fortapte skatte -og avgiftslettepartiet, og god grunn til å se seg om etter et nytt parti.»

12 comments to Skatte -og avgiftslettepartiet som forsvant

 • Knut

  Kameler ble som livsforlengende helsekost! For Frp. De svelger unna – mothårs – i bytte får de litt forlenget lykke! Imens ble Ingenting slik som Siv Jensen hadde garantert. Og Mulla Krekar er fortsatt innlosjert, trygt og komfortabelt. For ikke å snakke om bompenger som er et kapittel for seg … og diesel og bensinprisene stiger.

  Joda, jeg vet det – de er i mindretall. Knut Arild og Trine har makta. Men hvorfor sitter Frp i regjering da? De burde forlengst forlatt taburettene og i stedet kommet sterkere tilbake. Nå har de snart mistet all troverdighet. Men det er med maktkåthet som annet begjær; fornuften taper. Og nå skal de være et nei til EU-parti, men ja til alt som aristokratene finner på. Stakkars.

  Den jeg vil gi tommel opp for er Solvik Olsen, og Listhaug. De forsøker i det minste. Det skal de ha.

  • Solvik Olsen? Det var han som lanserte fjerning av hjemfallsretten for vassdragene for noen år siden.Det het seg,at man skulle skape forutsigbarher for industrien….lol….
   Så han har i allefall forsøkt seg på felleskskapet sine verdeir.

   • Knut

    Hjemfallsretten, innlemmet i den såkalte «panikkloven» vedtatt for mer enn hundre år siden. (1909)

    Ingenting er forandret når det gjelder konsesjon og private aktører og utbygging av vassdrag for allmenne interesser. Men etter et visst antall år kan det offentlige, med hjemmel i konsesjonsloven, vederlagsfritt overta slike anlegg.

    I den senere tid kan det se ut som at vannfall også innbefatter vindmøller (som forøvrig ødelegger naturskjønne områder)

    Så kan man jo være enig eller uenig om det utgjør noen forskjell om det er private eller det offentlige som bygger ut.

    Hva gjelder Solvik Olsen, syns jeg at samferdsel og infrastruktur er viktig i et velfungerende samfunn. Der syns jeg samferdselsministeren går foran med et godt eksempel.

 • Hedmark

  FrP har sviktet så ved neste valg stemmer jeg helt sikkert på Demokratene. FrP har sviktet sine velgere og folk flest.

  • Børge Brendevin

   Anders Lange grunnla partiet for å gjøre vin og brennevin billigere. Nå er dette blitt så dyrt at mange må nøye seg med pappvin og tresprit.

 • Jeg synes det er bra at den nye lederen i Demokratene markerer seg.
  Men mye av det han kommer med,er i grunn politikk som minner mer og skreddersy komfort for seg og sine i og rundt Kristiansand området.
  Der bompenger og drivstoff bekymringene veier tyngst.
  Hva med og gå i strupen på Høyre/Frp for fiskeripolitikken?
  For smålighet i jordbrukspolitikken.Eller nå det siste,at denne regjereingen åpner for og utplassere flere hundre amerikanske soldater på Stjørdal.
  Eller NATO sin aggresive struping av Russland?
  Det er plenti med rikspolitiske saker,som venter på og bli belyst… 🙂

 • Anonym

  Demokratene får nå stadig nye dyktige folk som vil gjøre en god jobb for Norge Makvan Kasheikal, er en av dem.

 • Vidar

  Demokratene må IKKE forsøke å bli et «FrP-light». Dessuten MÅ Demokratene få «orden i eget reir», før de kan ha det minste håp om å utvide reviret!
  Hvis Demokratene først greier DET, og deretter markerer seg som Norges eneste parti som sier et klart NEI TIL ISLAM, kan det derimot bil et både stort og ikke minst VIKTIG parti!

 • Høyreekstrem?

  Målt i oppslutning har ikke Frp tjent noe på å gå i regjering med Høyre. Så kan man selvsagt si at det alltids er bedre å være i regjering enn utenfor. Noe får man jo til med å ha en finger på rattet, og selv om alt ikke er like bra så blir totalen bedre enn om f. eksempel Krf og Høyre styrte landet. Tenk bare på bondevikperioden.

  Akkurat dette med skattelettelser tror jeg ikke folk flest er så opptatt av. Folk forstår at det koster å finansiere et velferdssamfunn som favner alle innbyggere. Da er nok folk flest mer skeptisk til å åpne grensene og tilby hvem som helst å gjøre seg nytte av ordningene. Folk forstår godt at en slik politikk ikke er bærekraftig på sikt. Allerede nå må staten trekke inn over 200 oljemilliarder i året for å få statsbudsjettet til å gå i ballanse. Og det med allerede kutt i velferdsordninger som rammer de svakeste.

  Jeg er sikker på at norsk økonomi ville vært langt mer robust i dag med en mer restriktiv innvandring og flyktningepolitikk tilbake til 1980-tallet da Gro Harlem Brundtland åpnet opp våre grenser for masseinnvandringen.

  EØS-avtalen koster oss dyrt, ikke minst i tapte arbeidsplasser og velferdseksport. Mange faller permanent ut av arbeidslivet pga konkurranse som gjør dem overflødig. På toppen av det hele må vi betale milliardbeløp for en avtale som jurister og mange andre mener er i strid med norsk lov. EØS-avtalen er sannsynligvis ulovlig.

  I de senere år har det også blitt tydeligere at Nato brukes for å fremme en spesiell politikk, der globalisering står på agendaen. Via Nato er Norge en brikke i dette spillet. Hillary Clinton har sagt rett ut at hun vil bruke makt for å tvinge andre til å underkaste seg det hun måtte mene er gode verdier. Dette er en presidentkandidat som mottar store pengebeløp fra Saudi-Arabia til et fond som hun og mannen hennes kontrollerer.

 • Jan Hårstad

  Mot konflikt og krig. I stort har alle utspill som Demokratene har kommet med hatt kommunepolitikkkarakter og er overhodet ikke kontroversielle for noen.
  Men utplasseringen av 300 US Marines på Værnes Garnison forteller at verdenspolitikken har innhentet Norge for alvor. Og FRPs oppslutning om EU(finanstilsynet til Brüssel) og totale taushet om bruddet på norske basepolitikk på Værnes,forteller at i det større bildet er det helt naturlig at FRP-eliten er Clintonianere,dvs tilhengere av krigersk globalisme og Nuclear options mot Russland.
  FRP står så definitivt på gal side av historien. Folk på denne bloggen må nå gni kommunepolitikken ut av øynene og forstå at her drifter vi mot internasjonale finanskriser,terrorislamisering av Europa og utvidete kriger i Midtøsten. Og i Norges territoralfarvann?
  Å holde fokus på bompenger sånn som situasjonen utvikler seg sender tankene til Stortinget i dagene før 9 april 1940 hvor representantene debatterte hvor mye smør det skulle være i margarinen.
  Nå må dere våkne,folkens.

Legg inn en kommentar