Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Adjø solidaritet

vidar_kleppeDe tidligere Arbeiderpartitoppene, Jens Stoltenberg og Thorbjørn Jagland, har fått seg internasjonale toppstillinger. «Det er greit nok», mener Demokratenes politiske nestleder Vidar Kleppe. «Verre er det at de utnytter mulighetene disse stillingene gir til nesten ikke å betale skatt til Norge».

Det er Nettavisen som avslører hvor lite skatt både NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland betaler.

Som Nato-sjef tjener Stoltenberg om lag 1,8 millioner kroner, men trenger ifølge Nettavisen ikke betale skatt av inntekten for toppvervet. I tillegg har den tidligere Ap-lederen gratis bolig, bil med sjåfør og en rekke andre goder som generalsekretær. Bakgrunnen er at han slipper å skatte av inntekten for toppledervervet. Derfor betalte han i 2015 kun 68.374 kroner i skatt.

Heller ikke Europarådets leder, Thorbjørn Jagland, betalte særlig mye skatt i fjor, ifølge skattelistene. Jagland betalte 6648 kroner i skatt i 2015. Han er registrert med null kroner i inntekt, og null kroner i formue.  Da den tidligere statsministeren og Ap-lederen ble generalsekretær i Europarådet i 2009, skrev VG at han fikk en inntekt på 2,2 millioner kroner, skriver Nettavisen, som også trekker frem at han i tillegg har en rekke goder, som gratis bolig i Strasbourg, med tjenere og egen sjåfør.

Vidar Kleppe mener det er urimelig at de to topplederne slipper unna skatt for den jobben de har, og kun skatter for mindre tilleggsinntekter. «De fleste ønsker jo å betale minst mulig skatt, men når man har bakgrunn som politisk toppleder innen arbeiderbevegelsen forventer jeg en noe mer idealistisk og solidarisk holdning,» sier Vidar Kleppe. «Dersom regelverket er slik at de slipper unna har de likevel full anledning til å legge til side penger og betale et beløp frivillig, om ikke annet så til et veldedig formål,» påpeker han. I stedet roper de to tidligere AP-lederne i kor: «Adjø Solidaritet».

11 comments to Adjø solidaritet

 • Vidar

  «Korrupsjon – the Norwegian way!»

 • Pondus

  Da regner jeg ihvertfall med at de må ha privat helseforsikring hvis de evt. skulle bli behandlet på sykehus i moderlandet!?

 • Grete

  Helt enig med Vidar Kleppe i det han sier om AP-adelen.

 • Høyreekstrem?

  Dette viser at skattemoralen er motsatt proporsjonal med mulighetene. Det som gjør disse eksemplene grove er at begge to har bygd sin karriere på å kreve høyere skattemoral fra de som tjener mest. Men det gjelder altså ikke dem selv.

  De med lavest moral er imidlertid redaktører i de store mediene som unnlater å sette søkelyset på politikere med åpenbar dobbeltmoral. Isteden bidrar de til å holde dette skjult, så lenge det dreier seg om politikere som de vet er sikre bidragsytere når det gjelder den såkalte pressestøtten (statlig pressekorrupsjon).

  De store mediene dekker ikke engang politikernes dobbeltmoral i USA dersom det er «de riktige personene» det dreier seg om. Således har de bygget opp et bilde av den korrupte kjeltringen Hillary som om hun er verdens frelser og vår tids messias. I neste omgang overfører de henne til «de riktige» politikerne her hjemme.

  Dette spillet er imidligtid grundig avslørt for enhver som kan gjennomskue spillet.

 • Anonym

  Vidar Kleppe er konge!

 • Anonym

  Jeg bor i Kristiansand og vet at Vidar Kleppe ikke har sagt og skrevet det Simonsen referer til. Verken den tyrkiske lederen av Demokratene eller VIdar Kleppe kan uttryke seg på denne måten. Jeg tipper at Jan Simonsen legger ordene i munnen på tyrkeren og Vidar Kleppe. Sånn har det alltid vært, sånn kommer det å forbli, og dette kan Jan Simonsen bevise gjennom å slette dette innlegget.

  • Høyreekstrem?

   Sendte en kommentar hit som forsvant da jeg sendte det.

   • Høyreekstrem: Da skulle det være utlagt. Det havnet i spamfilteret. Et råd: Ta alltid kopi av det du vil skrive i et kommentarfelt, i tilfelle noe teknisk går galt. Så kan du prøve på nytt. Det er jo ganske irriterende å miste noe du har brukt tid og arbeid med å skrive.

  • Anonym: Du skal ikke undervurdere skriveferdighetene til disse to politikerne. For øvrig er det selvsagt lovlig å få skrivehjelp fra andre. Det gjør jo eksempelvis de fleste stortingsrepresentantene og regjeringsmedlemmene. Det er den som underskriver et leserbrev som hefter for meningene. Jeg har selvsagt ingen anledning til å mene hva andre skal mene.

  • Kristiansander

   Vidar Kleppe og Makvan Kasheikal står for sine gode meninger og er berikelse for folk flest i politikken i Kristiansand. Norge trenger flere politikere som bryr seg om det norske folk og Norge. Stå på Kleppe og Kasheikal!

 • Jeg ønsker Demokratene inn på Stortinget neste år. Godt valg. Dere har min stemme.

Legg inn en kommentar