Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Donald Trump hardt ut mot UNESCO

trump_netanyahuFN-organisasjonen UNESCO har vedtatt en resolusjon, fremmet av de arabiske statene, som benekter jødenes historiske tilknytning til deres helligste steder, Klagemuren og Tempelhøyden. Blant de som har fordømt resolusjonen i sterke ordelag er den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump. 

«Dette ignorerer den 3000 år gamle koblingen mellom Israel og dets hovedstad Jerusalem,» skriver Trump på Facebook.

Trump går hardt ut mot FN, og skriver at «dette er nok et bevis på de anti-israelske følelsene som foregår i FN. Jerusalem er den evige hovedstaden til det jødiske folket og under min ledelse vil vi godkjenne det som sådan.» Trump lover at i en Trump-administrasjon vil Israel ha en ekte, lojal og varig venn i USA.

Også i Israel har selvsagt FN-resolusjonen som fornekter jødenes tilknytning til deres viktigste historiske og helligste sted vakt skarpe resolusjoner. Trumps uttalelse var nesten ordrett den samme som kommentaren til den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu, og Israel har nå suspendert alt samarbeid med UNESCO. Jerusalems ordfører Nir Barkat sier han er «rasende» over resolusjonen «Ville UNESCO stemme for å benekte den kristne tilkoblingen til Vatikanet? Eller den muslimske tilkobling til Mekka,» spør han ifølge Ynet News.

Israelere og mange jøder rundt om i verden ser resolusjonen som det siste eksempelet på en inngrodd anti-Israel skjevhet i FN, hvor Israel og dets allierte er i stort mindretall i forhold til arabiske land og deres støttespillere. Her er kommentaren fra den israelske statsministeren.

4 comments to Donald Trump hardt ut mot UNESCO

Legg inn en kommentar