Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Drepte over hundre IS-terrorister i Sinai

egypt-attacks-_3360301bDen egyptiske hæren rapporterte søndag å ha drept over hundre IS-terrorister i den nordlige delen av Sinai-halvøyen forrige uke. 17 egyptiske soldater ble drept i kampene, melder Israel Hayom. Den egyptiske hæren brukte F-16 jetfly og Apache helikoptre og hæren uttaler at den ikke vil stoppe sine angrep mot terroristene før den har ryddet området for alle «terrorkonsentrasjoner.»

Det var Den islamske staten som startet kampene ved å angripe flere militærposter, blant annet ved hjelp av selvmordsbombere. Kampene var ifølge den egyptiske hæren konsentrert i byene Sheikh Zuweid og Rafah, grensebyen mot Gazastripen.

Terroristene brukt bilbomber og ulike våpen. Av de 17 soldatene som ble drept var fire offiserer. Tretten andre soldater ble såret, heter det i uttalelsen fra den egyptiske hæren, som også sier at flere terrorister ble tatt til fange.

Sikkerhetskilder sier terroristene hadde planlagt å beleire byen Sheikh Zuweid. De hadde blant annet omringet en politistasjon i byen og plantet bomber rundt den. Terroristene hadde også plantet bomber langs en vei mellom Sheikh Zuweid og al-Zuhour militærleir og beslaglagt to pansrede kjøretøy, våpen og ammunisjon.

Suleiman al-Sayed, en 49-år gammel mann fra Sheikh Zuweid, fortalte Reuters onsdag forrige uke at han ikke fikk lov til å forlate sitt hjem mens sammenstøtene var pågående. Han sa han hadde skimtet «fem Land Cruisers med maskerte menn som viftet med svarte flagg.» Vitner og sikkerhetskilder hørte to eksplosjoner i den nærliggende byen Rafah, skriver Israel Hayom. Kildene sier at alle veier som fører til Rafah og Sheikh Zuweid ble stengt. Hamas skal ha forsterket sine styrker langs grensen til Egypt.

Foruten bombardement i regionen har den egyptiske hæren de siste månedene ødelagt tunneler inn i den Hamas-styrte Gazastripen og opprettet en sikkerhetsbuffersone i Nord-Sinai. Det er også gravd en grøft langs grensen til Gaza for å avskrekke smugling. Fredsavtalen mellom Israel og Egypt fra 1979 sier at Sinai i stor grad skal være demilitarisert. Men Israel har jevnlig akseptert at Egypt bringer inn forsterkninger for å takle Sinai-opprøret.

1 comment to Drepte over hundre IS-terrorister i Sinai

 • Høyreekstrem?

  Skal man ha en sjanse til å forstå hva som skjer i Midtøsten må man heve blikket fra kaoset på bakken og se på det større bildet.

  Da vil man se at sunnimuslimer, med rot i Saudi-Arabia, befinner seg i kald og varm krig mot spesielt sjiamuslimer, men også alle andre. Målet er ikke noe mindre enn å utrydde de andre via det vi kaller etnisk renskning. Når dette er ferdig skal Midtøsten bestå av sunnimuslimer under en arabisk, saudisk ledelse.

  Saudi-Arabia er den ledende kraft i dette religiøse og politiske prosjektet. Regimet passer seg imidligtid for å drive sin utryddelseskrig for åpen scene. Det gjøres via stedfortredere og IS er en av dem som Saudi-Arabia finansierer og utruster med våpen. IS er ingenting annet enn SAs forlengede arm. Man kan godt sammenligne IS med de SS-avdelingene nazistene brukte for å utrydde «mindreverdige» i okkuperte områder.

  Saudi-Arabia bomber også sjiamuslimer i Jemen, der det pågår en konflikt mellom sunni og sjiamuslimer. Bombingen har ikke feste i noen FN-resolusjon og utføres hensynsløst ovenfor sivilbefolkning.

  Dette er velkjent for politikerne i Vesten. Men til tross for dette kan Saudi-Arabia ture frem som de vil uten å møte noen motstand fra vestlige land, eller FN. Etnisk renskning og folkemord går helt greit via Saudi-Arabia.

  Og ikke bare det. Obama har solgt våpen til Saudi-Arabia for 115 milliarder dollar og Hillary har mottatt et astronomisk beløp til sitt fond fra Saudi-Arabia. Pengene brukes til alt annet enn det som er fondets formål. Dette er korrupsjon på lyse dagen og kan sammenlignes med at Hitlertyskland overførte store pengebeløp til Churchill, som takket for gaven med å gi nazistene fritt spillerom.

  Faktum er altså at USA i det store bildet er en viktig alliert med Saudi-Arabia og derigjennom sunnimuslimske grupper som IS. At USA bomber IS på bakken er med andre ord bare skuebrød, sannsynligvis faller bombene ned over øde ørken. USA har gått fra å være i krig mot terror til å bli terroristenes viktigste støttespiller bak kulissene.

Legg inn en kommentar