Søk

Siste kommentarer

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vil redusere barnetygden for familier med tre barn eller flere

barnebidrag2Den danske regjeringen vil redusere barnetrygden til familier med tre barn eller flere. Det vil først og fremst ramme innvandrerfamilier og vanskeliggjøre integreringene mener flere danske organisasjoner.  To tredjedeler av de 1251 familiene som vil tape mest på denne reformen er innvandrerfamilier har tenketanken Kraka funnet ut. Den danske regjeringen mener på sin side at tiltaket vil virke positivt for integreringen. 

 Mer enn halvdelen av familiene i Danmark med fem barn eller flere ikke har en kompetansegivende utdannelse, og av disse er også de fleste innvandrere, forteller tenketanken Kraka til Berlingske Tidende. «Vår analyse slår fast at det i stor grad er innvandrere, etterkommere etter innvandrere og lavt utdannede som vil rammes, sier tenketankens økonom Regitze Wandsøe.

En familie med mer enn fem barn risikerer nå å miste minst 27 846 kroner i året, og det vil gå hardt ut over barna, mener Dansk Sosialrådgivningsforening. Den danske Venstre-regjeringen regner med å spare 400 millioner kroner årlig ved å sette lokk på barnebidraget. Disse pengene skal i stedet deles ut som skattelettelser.

Også Rådet for Sosialt Utsatte er bekymret over regjeringens utspill. «Det vil spenne ben under integreringen, både i forhold til flyktninger som er kommet til Danmark, men også for sosialt utsatte som forsøker å finne fotfeste igjen i det danske samfunnet,» sier rådets formann Jann Sjursen til Berlingske Tidende.

Den danske regjeringen mener på sin side tvert imot at det vil gagne integreringen å redusere i barnetrygden, fordi det vil presse flere ut i arbeidslivet. Skatteministeren Karsten Lauritsen har likevel ikke noe tall på hvor mange det kan bringe ut i jobb, skriver den danske avisen.

«Man kan ikke lage en slik en-til-en-sammenlikning. Men det er en sammenheng mellom hva man samlet tilbyr i offentlige ytelser og hva man får ut av å ta et arbeid,» sier han.

En syrisk mann vakte oppsikt i danske medier og blant danske politikere da han tidligere i år fortalte om sine tre koner og 17 familiegjenforente barn. Det viste seg at hans familie dermed fikk 214 128 danske kroner i årlig barnetrygd. Venstre mente ifølge Berlingske Tidende at det va «helt grotesk», mens Dansk Folkeparti mente det var «en kulturell og økonomisk katastrofe for Danmark».  Mer om denne saken kan du se og lese her.

1 comment to Vil redusere barnetygden for familier med tre barn eller flere

  • Kutt barntrygden for samtlige uønskede inntrengere fra afrikanske,arabiske og asiatiske land.
    Det skal ikke være noen bonus ordning for slike folk på våre landområder.
    Barnetrygd og andre velferdsgoder bør knyttes opp mot etnisitet,siden statsborgerskap deles ut i hytt og pine.

Legg inn en kommentar