Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Rause svensker gir hjemvendte IS-terrorister gratis bolig og gjeldssanering

stockholmI Norge risikerer hjemvendte IS-terrorister fengselsstraffer. Slik er det ikke i vårt naboland Sverige. Der får de i stedet gjeldssanering, gratis bolig og kjøreundervisning. Rundt 140 svensker har så langt kommet tilbake etter å ha sluttet seg til voldelige grupper i Syria og Irak. Nå forbereder flere kommuner seg på hvordan de skal ta imot enda flere. Nasjonal koordinator mot voldelig ekstremisme, Chistoffer Carlsson, sier til Sveriges Radio at det dreier seg om å tilrettelegge gjennom sosiale, økonomiske og materielle tiltak.

I Lund behandler man «avhoppere» fra IS på samme måten som avhoppere fra andre miljøer, for eksempel organisert kriminalitet. Etter en undersøkelse av personens behov, kan kommunen bidra med bolig, arbeid eller levebrød, forklarer Sveriges Radio. Dette støttes av en rapport fra nasjonal koordinator mot voldelig ekstremisme. Rapportens forfatter, Christoffer Carlsson, sier at en person som ønsker å forlate ekstremistiske miljøer ofte trenger støtte for å kunne gjøre det. «Du må være i stand til å reintegrere inn i arbeidsmarkedet, og da kan det hende du må ha førerkort, gjeldsordning og husly,» sier han.

«Hvis du ikke mottar støtte, er risikoen stor for at du ikke er i stand til å forlate det ekstremistiske miljøet, men i stedet faller tilbake» legger han til. Også i Malmö, Borlänge og Örebro har man samme syn som i Lund på hvordan de skal støtte «avhoppere», som de kaller de hjemvendte terroristene.

14 comments to Rause svensker gir hjemvendte IS-terrorister gratis bolig og gjeldssanering

 • Pondus

  Det eneste de trenger for å bryte ut av det islamistiske miljøet er Jesus, ikke kommunistiske velferdsordninger! En islamist er fortsatt en islamist! Og hva med resten av innbyggernes trygghet, for ikke å snakke om den vanvittige kollisjonen med den alminnelige rettsoppfatningen?

 • Jan Hårstad

  Det som har vært oppe til debatt i Frankrike er at hvis en fransk Jihadist reiser fra landet for å delta i Jihadkriger rundt om i verden,skal han fratas passet. Jeg vet ikke hva resultatet av den debatten ble.
  Men det er en god ide som også burde vært på plass i Demokratenes program.
  Det offisielle Sverige består jo bare av kørka tullinger som jobber for landets sammenbrudd i løpet av de nærmeste årene. Hvis man ser på hva Sverige gjør og gjør det motsatte,kan man være trygg for at man ikke er på et galehus.

 • Vidar

  Dette er ikke «raushet», dette er reinspikka siucidalt IDIOTI!

 • Høyreekstrem?

  Jeg vet at begrepene har festet seg, men det er uansett feil å kalle IS for en terrorhær, eller terrorgruppe bestående av terrorister, eller kriminelle ekstremister.

  IS er en sunni-muslimsk erobringshær bestående av sunni-muslimer. De har hentet sin religiøse fanatisme fra Saudi-Arabia, som også finansierer og støtter IS.

  Årsaken til at Obama & Co systematisk omtaler IS & Co som terror, uten noen kobling til islam, er nettopp for å slippe de «komplikasjoner» det kan medføre å kalle en spade for en spade. Men Obama & Co vet selvsagt meget godt hva som er realitetene. Det samme gjelder Hillary, som forøvrig mottar store pengebeløp fra SA.

  Det som skjer i Sverige er helt utrolig og vanvittig på samme tid. IS-soldater er ikke kriminelle avhoppere, men muslimske krigsforbrytere. Det Sverige gjør kan sammenlignes med at man istedenfor å dømme nazister etter krigen belønnet dem med penger, bolig, gratis utdannelse osv. Altså helt forkastelig.

 • Vidar

  IS er reindyrka islam! «Islam i praksis»! Men så er jo også islam rimelig ensbetydende med terrorisme…!

 • Jan Hårstad

  Når Obama holdt sin berømte tale i Cairo henvendte han ser ikke til moderne,sekulære arabere, men til den fraksjonen som sokner til Muslim Brotherhood/Qaradawi. Utallige forskere som har skrevet om Obama,har enighet om at han har sine sympatier for radikalt islam,noe som igjen har røtter i muslimsk oppvekst.
  Da Hillary var utenriksminister ansatte hun Huma Abedin som rådgiver. Denne Humas familie er alle involvert i radikalt islam. Se artikler av Andrew McCarthy og William Kilpatrick på frontpagemagazin.
  Nå er situasjonen den at Gulfstatene har levert milliarder av dollar til Qaida,Taliban,Boko Haram og millioner til Clinton Foundation.
  Ser du på Natos blog,kan du lese at disse terrorstatene nå skal bli medlemmer av Nato.

  • Høyreekstrem?

   Hårstad: Ja det er hårreisende å tenke på at Obama & Co har solgt våpen til Saudi-Arabia for 115 milliarder dollar. Obama og Hillary vet også meget godt at Saudi-Arabia finansierer og støtter den sunni-muslimske erobringshæren IS.

   Man kan unnskylde Obamas forgjengere med at de ikke forsto, eller oppfattet koblingen mellom Saudi-Arabia og sunnigrupper slm Taliban, al-Qauda osv, men Obama og Hillary kan ikke unnskyldes med uvitenhet, de vet.

   På toppen av dette mottar altså Hillary millioner dollar fra Saudi-Arabia. Dersom dette ikke er politisk korrupsjon så kan begrepet like godt avvikles. Trump har helt rett når han sier at Hillary ikke skulle deltatt i denne valgkampen, hun skulle vært i fengsel. Men der skulle faktisk Obama også vært for han forer verdens største terrorgruppe, Saudi-Arabia, med våpen.

   Det absurde er i tillegg at Obama & Co støtter krig mot det de kaller en diktator i Syria. Ok, men hva da med regimet i Saudi-Arabia? Er dette liksom folkevalgte demokratiske personer? Alle vet jo at Saudi-Arabia er et fascistisk diktatur, så enten tror Obama & Co de kan lure folk i evighet, så lenge media slikker spyttet deres, eller så er de like dumme som de fremstår.

 • Asylum Seeker participated in gang rape – gets awarded 140,000 (Swedish Crowns) in damages

  http://vladtepesblog.com/

 • Anonym

  Muslimene ser dette som en del av deres rettmessige jizya. Norge kopierer alltid det verste idiotiet fra Sverige, så vi kan slå fast med stor grad av sikkerhet at de samme premieringene av jihadister blir innført her innen få år.

 • Torfinn

  Her har kanskje disse IS-terroristene vært med på å torturere og drepe uskyldige mennesker, og så får de bare en klapp på skuldra når de kommer «hjem» igjen? Helt utrolig! Hvordan er det mulig? La dem få sin velfortjente straff!

 • Jan Hårstad

  Muslim Brotherhood var partner og etterretningstjeneste for Hitler.Da Nasser og Mossadegh (iran) fikk makta midt1950, fikk USA -England fart på alliansen med MB og wahhabiSaudiArabia.Arabisk nasjonalisme skulle bekjempes.
  Den første suksessen var å styrte Mossadegh i 1953.
  Krigen mot Russland i 1979,Afghanistan, var en framprovosert felle og her begynner dagens helvete: et sted mellom 30-40 000 Jihadister fra mange land,fikk våpenopplæring i asymetrisk,terroristisk krigføring av Natostater og Pakistans ISI. Stinger missilen.
  Denne krigen var en slik vanvittig suksess og ble gjentatt i Tsjetsjenia.Deretter Balkan hvor USA/Nato sendte inn 4000 Qaidas for å skjære halsen over på kristne.
  Både Libya og Syriakrigen er laget etter samme modell: Gulfstatene ordener med finansiering og innreise av jihadister,helt fra Xianjang i Kina,fra Uzbekistan, og disse blir trent av britiske SAS,MI6,US Special Forces,tyrkiske MIT og norske Telemarksbataljonen.
  Det interessante er at de vi nå snakker om forsøker å redde jihadister ut av Mosul slik at de kan bygge seg opp igjen i Raqqa. Langtidsplanleggingen for krig gikk åpenbart ut på at etter styrting av Assad skulle Jihadistene – som er Natos leide infanteri – settes inn mot Russland på Krim og i Kaukasus. Og Uighurene skulle settes inn mot Kina.
  Det hersker ingen uvitenhet noe sted om dette. Det har vært modellen for USA/Natos krigsføring fra 1979.
  De fleste terrorister som opptrer i Europa er trent av de militære etterretningstjenestene til Nato.

  Robert Dreyfuss: Devils game. How the United States helped unleash fundamentalist Islam.2005.

Legg inn en kommentar