Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Israel trapper opp det økonomiske samarbeidet med Egypt

israel_egyptIsrael forbereder seg på en rekke store prosjekter med Egypt etter mange års atskillelse i økonomisk samarbeid mellom de to landene. Den felles diskusjoner om prosjektene gjenspeiler ikke bare en tilnærming mellom de to landene, men også et stort behov for bedre infrastruktur i Egypt gitt den alvorlige økonomiske krisen som truer den politiske stabiliteten i landet, skriver Asosciated Press.

Etter signeringen av fredsavtale i 1979 fikk det økonomisk samarbeid mellom de to landene en betydelig økning, som gradvis ble redusert. Men nå har Egypt gitt uttrykk for interesse i flere prosjekter med Israel, blant dem avsalting av sjøvann for å løse bekymringer over vannstanden i Nilen, som kan føre til en dramatisk mangel på vann tilgjengelig for drikking og vanning.

Israel forbereder seg også på å samarbeide og på gi bistand til Egypt innen solenergi, kraftproduksjon, landbruk, vanning og gass. I tillegg er Egypt interessert i å undersøke muligheten for å utvide samarbeidet til turistnæringen, melder telegrambyrået.

Egypts økonomiske krise har blitt kraftig forverret av de pågående kampene som raser i Sinai og Libya samt støtten til Saudi-Arabia i Jemen. I tillegg er bare en del av de finansielle forpliktelsene fra Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater og Kuwait blitt mottatt.  

Legg inn en kommentar