Søk

Siste kommentarer

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Tsjekkia fordømmer FN-vedtak

tsjekkia-parlamentUNESCO, FNs organisasjon for utdanning, kultur og vitenskap, har vedtatt en resolusjon der FN-organisasjonen fornekter jødenes tilknytning til Tempelhøyden og Klagemuren, og dermed indirekte også Bibelens fortellinger om Jesus sitt oppgjør med presteskapet i Tempelet i Jerusalem. Onsdag vedtok det tsjekkiske parlamentet en resolusjon som fordømte UNESCO-resolusjonen, skriver Israel Daily News.

«Representantenes Hus i Tsjekkias parlament uttrykker sin sterke motstand mot en resolusjon vedtatt av hovedstyret i FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur, UNESCO, som fornekter den historiske forbindelsen mellom det jødiske folk og Vestmuren og Tempelhøyden i Jerusalem,» heter det i vedtaket fra det tsjekkiske parlamentet. De tsjekkiske lovgivere fordømte også det som synes å være UNESCOs fornektelse av kristne bånd til de hellige stedene i Jerusalem, skriver Israel Daily News.

De tsjekkiske parlamentsmedlemmene mener at formuleringene i UNESCO-resolusjonen bryter med FNs arbeid for å skape fred og opptre nøytralt, og bidrar til å «styrke internasjonale antisemittiske tendenser», og at resolusjonen reflekterer hatefulle anti-Israel-følelser. Den tsjekkiske regjeringen oppfordres til å gi ordre til landets representanter i ulike internasjonale organisasjoner til å protestere mot liknende vedtak i fremtiden.

Legg inn en kommentar