Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Dronningen har forstått det

vidar_kleppe«Det er ingen naturlov at man blir dansk bare fordi man bor i Danmark», skriver den danske dronningen i ny bok. I den nye boken «De dypeste røtter» beskriver hun hvordan danskene var blåøyde da de trodde integreringen ville gå av seg selv, melder den danske avisen Berlingske Tidende, som blir sitert av TV2. Demokratenes politiske nestleder Vidar Kleppe mener dronningen har forstått noe viktig.

«Dronning Margrethe av Danmark er en klok kvinnelig monark som alltid setter det danske folk først. Det er nok ikke tilfeldig at hun har valgspråket: «Guds hjelp, folkes kjærlighet, Danmarks styrke», sier Kleppe.

«Vi trodde at hvis du gikk i gatene i København, drakk det kommunale vannet og tok lokalbuss, så var du sannsynligvis dansk på kort tid. For oss var det så opplagt at vi ikke forstod at det ikke var innlysende for dem som slo seg ned og levde her», sier dronningen i boken skrevet av forfatter Thomas Larsen.

Dronningen forteller at hun har fått et nytt syn på innvandring nå, sammenlignet med på 1960-tallet da danskene syntes innvandring bare var «spennende» «På den tiden trodde vi at når noen kom til et fremmed sted, så var de som et klisterpapir som tiltrakk seg alt nytt, men sånn er det ikke. Nå har det kommet mange på én gang fra ulike kår og med ulik religion, så det er naturlig at de lever isolert her, enten de vil eller ei», sier Dronningen.

Hun mener ifølge Berlingske Tidende og TV2 at danskene må bli bedre til å snakke om verdiene landet er bygget på, og våge å stille krav til folk som ønsker å bli en del av samfunnet. «Man må gjerne beholde røttene sine, men man må tørre å skifte ut jorden i potten,» sier hun.

Dansk Folkepartis stifter og tidligere leder, Pia Kjærsgaard, som i dag er Folketingets formann, tilsvarende vår stortingspresident, sier til den danske avisen at hun er glad for dronningens åpenhet. Hun sier hun «gleder seg over hvordan dronning Margarethe i et langt og engasjert liv fortsetter med å legge alle sine observasjoner og erfaringer til sin livsklokskap og dele den med oss andre.»

10 comments to Dronningen har forstått det

 • Kjell Arne

  Kloke ord fra Demokratenes Vidar Kleppe. Det norske kongehuset har mye å lære av Dronning Margrethe.

 • Anonym

  Ja norske politikere og det norske kongehuset bør lytte til Dronningen av Danmark,

 • Anonym

  Det norske kongehuset er bare interessert i å nyte jetsetlivet og tjene enda mer penger. I 2015 tjente Haakon 1.4 millioner på ulovlig utleievirksomhet. Han slipper selvsagt straff. Kongehuset er jo så verdifullt i promoteringen av islamisering og ubegrenset musliminvasjon at de får gjøre som de vil.

  • Anonym

   Det har ikke versert noen debatt om Haakons ulovlige utleievirksomhet overhodet. Tidligere forsøkte iallfall media å late som om de hadde et litt kritisk blikk på de kongelige, men etter alle de politisk korrekte utspillene som toppet seg med Halals instendige oppfordring om at den vanvittige musliminvasjonen sist høst måtte fortsette lenge enda, er de kongelige blitt untouchables. Og Haakon er jo sågar bestevenn med Støre.

 • Høyreekstrem?

  Dronning Margrethe er en monark av den typen som gjør at man kan få troen tilbake på monarkiet som statsoverhodet.

  Hun er ikke bare klok og innsiktsfull, men også modig og sterk. Det er synd å si det, men sammenlignet med dansk elite fremstår nå den norske eliten som en gutt i kortbukse.

  Spørsmålet er da om noen her hjemme kan lære og utvide sin horisont etter å ha lest eller hørt det danske statsoverhodet? Eller vil de på sedvanlig ignorant måte stemple og brunbeise også henne.

  Dronning Margrethe fortjener stor takk for sin oppriktighet og modige refleksjon, fra Det norske folk!

 • Anonym

  Håper at Vidar Kleppe kommer på stortinget etter valgt i 2017.

 • Hedmark

  Ja kongen Kleppe og dronningen av Danmark har forstått det.

 • Lille Marius

  Nå kan du hjelpe de kongelige å tjene enda mer penger. Stefarens ulovlige utleievieksomhet er ikke nok. Lille Marius forsøker å selge sin Louis Vuitton-koffert med fortjeneste.

  http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=74109406

 • borgerkrig

  se nå hvordan abc nyhetene straks kommer med bilde av dronning Margrethe som et noe «upsympatisk» foto av en streng gammel dame
  går det an å få kverket fysisk «norske » journalister?
  en gang for alle?
  aftenposten vg dagbladet vårt land ikke minst og nrk
  INDRELIG NOK AV DETTE ÅNDSTYRRANIET
  måtte de være forbannet i Jesu navn!!

 • titten

  «satan rakett kan true Frankrike»(bilde av Putin)(abcnyhetene)
  når truet russland frankrike?

  på tide at nato /Norge modrerer seg

Legg inn en kommentar