Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Har det aldri hendt at en amerikansk presidentkandidat har klaget på valgresultatet?

al-goreAmerikanske medier har i etterkant av den siste debatten mellom Donald Trump og Hillary Clinton gått til harde angrep på Donald Trump fordi han ikke allerede før valget lover å akseptere valgresultatet, uansett om det viser seg å ha funnet sted valgfusk eller valgtekniske feil.  «Han respekterer ikke det amerikanske demokratiet,» skriver flere toneangivende amerikanske aviser. Men er Donald Trump den første presidentkandidaten som har stilt spørsmålstegn ved et valgresultat?

Brian Lilley i Rebel Media, viser i dette programinnslaget hva svaret på det spørsmålet er?

11 comments to Har det aldri hendt at en amerikansk presidentkandidat har klaget på valgresultatet?

 • Høyreekstrem?

  Men hva er det amerikanske demokratiet? På papiret ser det helt ok ut, men hvordan fungerer det i praksis? Hvordan er det for eksempel mulig at en person som egentlig skulle vært i fengsel nå kan stille til valg som president, med gode sjanser til å vinne?

  I et virkelig demokrati ville ikke Hillary Clinton hatt en sjanse. Hun hadde ikke engang orket å prøve seg. Trump sier valgkampen er rigget, men sannheten er at det er USAs demokrati som er rigget, og det er rigget slik at en kandidat fra Demokratene har fortrinn fremfor andre.

  Et demokratisk valg fordrer en demokratisk nominasjonsprosess. Ikke minst når det dreier seg om valg av et utøvende statsoverhode. Trump gikk hardt på sine motkandidater, men han vant nominasjonen uten juks og fanteri. Det gjorde ikke Hillary, hun skviset Bernie Sanders og slipper unna med det.

  Et demokratisk valg fordrer også en objektiv og rettferdig dekning i media. Er det noe denne valgkampen har avslørt så er det at media befinner seg dypt i lomma til Demokratene og Hillary-kampanjen. At det samme media kan kritisere media i Russland for å være enøyd fremstår som fullstendig latterlig. Man ser altså splinten i sin brors øye, men ikke bjelken i sitt eget. I USA har media mistet all troverdighet i løpet av denne valgkampen.

  Uansett utfallet av denne valgkampen kan man slå fast at demokratiet ikke lenger har noe med saken å gjøre for Demokratene, makteliten og msm. Alt dreier seg om å vinne, alt er lov, og de verste er de selvutnevnte moralister, som ingen moral har.

  • Radikalisert liberalist (folkemorder)

   Les dette innlegget til Bjørn Nistad. Han ble tuppet ut fra UiO. Et engasjement som normalt ville blitt forlenget, ble avsluttet. Nistad har ikke riktige meninger, og det koster som kjent å tenke høyt. Mange har fått merke det.

   • Høyreekstrem?

    Ja jeg leste artikkelen hans i går. Meget treffende og godt skrevet. Jeg fikk ikke kommentert og takket for artikkelen hans, så visst han leser denne bloggen så takker jeg her.

    Jeg så et par kommentarer der det ble forsøkt gjort et poeng av at Nistad har skrevet pisitivt om Russland og Putin. Tenk det du, det finnes virkelig noen som klarer å se en sak fra begge sider, ja det er jo forferdelig. Direkte unorskt!

    Man kan både le og gråte.

    Har du det fra sikkert hold at han mistet jobben grunnet manglende pk-meninger? Ikke for at jeg betviler det, men kunne vært interessert i å bruke saken i et annet innlegg.

    • Radikalisert liberalist (folkemorder)

     Det stod ganske mye om Nistad i Dagsavisens debattforum da UiO tuppet ham ut. Jeg tar dette etter hukommelsen, men mener å huske at avisens dyktige og uredde debattredaktør sa opp i protest. Visstnok på grunn av lav takhøyde i redaksjonen for andres meninger. Herunder Bjørns Nistads. Her er Dgabladets omtale:

     (…)

     «- Blir sensurert i Norge

     Etter å skjelt ut utenriksminister Børge Brende for å «støtte og omgås fascister» på direktesendt TV i mars i år, har det vært stille fra Nistad.

     Til flere store, nasjonale russiske medier har han derimot snakket ut om «en langvarig konflikt med UiO som resulterte i at han fikk sparken. Han uttrykker stor frustrasjon over å ikke få si hva han mener i Norge.

     – Det er min klare oppfatning at jeg hadde jobbet ved UiO nå, hadde det ikke vært for mine pro-russiske syn, sier han når Dagbladet møter ham utenfor universitetsbygget på Blindern.»

 • Høyreekstrem?

  Radikalisert liberalist ( folkemorder )

  Takk for svar.

  Trist at vi nå lever i et land der folk blir sparket ut av universitetene dersom de har meninger som ikke er innenfor bobla.

  Jeg håper Nistad saksøker UiO.

 • #Podesta leaks continue with 18th release of emails from Clinton campaign chair

  https://www.rt.com/usa/364042-clinton-chair-podesta-emails/

 • Anonymous

  Boom! National Poll: Trump Leading 67% To Hillary’s 19% Of 50,000 Voters

 • Kjetil Madland (30) fra Jæren jobber som pilot i USA. Nylig fikk han et oppdrag utenom det vanlige.

  Kjetil Madland sier at han er enig med Donald Trump i mye av politikken, og at han hadde hatt større problemer med å fly Hillary Clinton.

  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/usas-presidentvalg-2016/norske-kjetil-30-flyr-for-trump/a/23829334/

Legg inn en kommentar