Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Klar tale fra Hedmark Demokratene mot EØS og Schengen

stensvag-1-150x150Demokratene i Hedmark har avholdt sitt første ordinære fylkesårsmøte etter at fylkeslaget ble reorganisert. Det skjedde nylig på Scandic Elgstua Hotel i Elverum. Per-Christian Stenvaag fra Elverum ble valgt som leder og Tove Engebakken fra Åsnes som nestleder. Flere av de politiske uttalelsene på møtet hadde klart brodd mot innvandring, både via EØS og fra ikke-vestlige land, og mot islamisering. Blant annet ønsker Demokratene i Hedmark en bindende folkeavstemning om EØS og Schengen. 

«Vi er klart imot EU, EØS, Schengen og TISA / TTIP. Vi kan ikke akseptere at 75 % av stortingspolitikerne lar EU skrive Norges lover gjennom EØS, når 80 % av den norske befolkningen er klart NEI til EU. Vi ønsker en strengere men fornuftig innvandringspolitikk. Vi ønsker å stoppe å gi varig opphold til flyktninger / asylsøkere. Vi kan gi midlertidig opphold og beskyttelse til det er trygt å reise tilbake til hjemlandet eller et annet naboland. Vi mener det er mye bedre å hjelpe 25 personer med mat, vann, medisiner og skolegang i nærområdene istedenfor å ta de til luksus i Norge. Vi ønsker å stoppe all økonomisk støtte fra stat og kommune til islamistiske trossamfunn og forby bygging av moskeer,» heter det blant annet i den politiske uttalelsen fra fylkesårsmøtet.  

Demokratene i Hedmark ønsker å legge ned alle bomstasjoner i Norge. Partilaget vil ha lavere skatter og avgifter til de med de laveste inntekter og ikke bare til de rikeste som dagens regjering gir til. Dessuten vil fylkeslaget ha en verdig eldreomsorg og ønsker å satse på helsevesenet, blant annet ved å gi kreftmedisin og annen livsviktig medisin til de som trenger det og ikke bare tenke på hva det koster.  

Demokratenes ferske fylkeslag i Hedmark slår også fast at det er imot eiendomsskatt, er motstandere av dagens politireform som innebærer nedleggelse av mange politikammer og lensmannskontor, er imot tvangssammenslåing av kommuner, og vil styrke forsvaret. 

I tillegg til Per-Christian Stenvaag Tove Engebakken består det nye styret av Ola Hoel fra Ringsaker, og Baldur Vidarr Njålsson og Bjørn Arne Forsberg Karlsen fra Elverum. Varamedlemmer til styret er Vibeke Landre, Hamar, Svein Åge Godtlund, Åsnes og Reidar Holmen, Åsnes. 

Flere av styremedlemmene har tidligere politisk erfaring fra andre partier. Den nye lederen Per-Christian Stenvaag var medlem av lokallagsstyret i Løten Frp fra 1999 til 2005, og Ålesund Frp fra 2009 til 2012, og har erfaring fra Løten kommunestyre som varamedlem fra 1999 til 2007. Han arbeider nå som selvstendig tømrer. Per-Christian Stenvaag har tidligere jobbet i barnehage, med regnskap og vært arkivar i Ålesund kommune.  

Tove Engebakken har tidligere vært medlem av Åsnes kommunestyre for AP i 8 år og tidligere vært meddommer i Eidsivating lagmannsrett. Hun jobber i helsevesenet som nattevakt ved omsorgsbolig i Kirkenær.

Pensjonist Baldur Vidarr Njålsson kommer opprinnelig fra Island, men har bodd i Norge siden 1962. Han har tidligere seilt i utenriksfart og vært tillitsvalgt i mange år. Bjørn Arne Forsberg Karlsen jobber i barnehage i Løten og på helsestasjonen i Løten. Vibeke Landre har tidligere vært leder av Løten Frp og Hamar FpU. Hun var tidligere redaktør for Facebook-siden til Løten Frp og Hedmark Frp.

7 comments to Klar tale fra Hedmark Demokratene mot EØS og Schengen

 • Tusenkunstner

  De faar komme seg inn paa Stortinget.

 • Jan Hårstad

  Kanskje det er håp for Demokratene. Her var var det jo uttalelser med muskler i. Gledelig.Interessant er flukten fra FRP.

 • Jeg har som tidligere fylkesleder for partiet i Hedmark gjennom flere år, fulgt med i hvem som skulle overta stafettpinnen. Jeg har ikke siden 2013 vært medlem i partiet. Jeg kjenner ikke noen av dem som nå framstår som fylkesstyret for Hedmark, men har googlet litt på medlemmer i det nye styret. Lederen kommer fra Frp. Nestlederen kommer fra AP. Etter som jeg forstår, har det vært avholdt stiftelsesmøte for det nye fylkespartiet. Det har også vært avholdt årsmøte. Nå skulle vi tro at det nye styret ville vært oppført som fylkeslag på partiets nettside, og sendt Brønnøysund for registrering. Per i dag er det nye styret enda ikke oppført på partiets nettside under fylkeslag. Årsaken til dette er visstnok at Makvan Kasheikal som er ansvarlig for slike oppføringer har vært i Tyrkia et par uker sammen med Vidar Kleppe. Har de vært i Tyrkia uten å medbringe en laptop for å holde kontakt med partiet og ting som skjer på hjemmefronten? Tvilsomt! Hvis de nå er kommet hjem igjen fra det forhatte NATO landet Tyrkia, kan vi vel vente å se det nye styret i Hedmark oppført på nettsiden om et par uker kanskje? Hvis jeg er heldig vil vel denne kommentaren stå 10 minutter før den slettes av Jan Simonsen.

  • Flisa

   Det nye styret er oppført Olaf ,

  • Olaf: 1: Du har rett i at jeg normalt ville fjernet et slikt innlegg, fordi jeg ikke vil ha en debatt om interne forhold i Demokratene på min nettside. Den får man ta i partiets interne organer. Dette er derfor et unntak fra hovedregelen, og jeg tillater ikke at en debatt om to eller tre uker er for lang ventetid for å få utlagt et styre på en nettside. 2: Du grenser veldig til å være en ren kverulant med slikt flisespikkeri som dette. Den ansvarlige for å legge ut styret har vært på ferie i Tyrkia hvor han har hatt dårlig internettkobling. Det vet jeg siden jeg har snakket med ham derifra på telefon. Hva er problemet med det?
   Og gjentar: Denne kommentaren fikk kun stå unntaksvis. Jeg tillater ikke noen debatt om dette temaet eller andre temaer som er interne for Demokratene. Slik debatter har selvsagt ingenting i det offentlig rom å gjøre.

  • Kunne dette være noe for Roalkvam?
   Her kan man lete feil,og i tillegg vinne en reiseradio.

   http://www.bladkongen.no/kryssord/allers-kryss-och-tvers

Legg inn en kommentar