Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Drøfter offshore-samarbeid med Kypros

oljeSenior energitjenestemenn fra Israel og Kypros møttes i går for å diskutere utviklingen av to naturgassfelt, Afrodite og Yishai, som ligger på den maritime grensen mellom de to landene.  Shaul Meridor, direktør for det israelske energidepartementet, møtte sin kypriotiske motpart, Stelios D. Himonas. Målet var legge grunnlaget for å sluttføre en avtale som vil bane vei for felles prosjekter på disse feltene, skriver Israel Hayom.

Meridor har også planlagt å fly til Athen i morgen for å diskutere bygging av en rørledning for å frakte israelsk naturgass til Kypros og Hellas, og derfra til andre europeiske land. Diskusjonene om dette prosjektet har blitt fremskyndet på grunn av den forventede utviklingen av det store Leviathan gassfeltet utenfor den israelske kysten og Israels beslutning om å gi flere leterettigheter neste måned.

Israel kan også være i stand til å eksportere gass til Europa gjennom Tyrkia og Egypt. Det økonomiske samarbeidet med Egypt er trappet opp den siste tiden, og det var nylig et møte mellom den israelske energiministeren Yuval Steinitz og hans tyrkiske motpart Berat Albayrak i Istanbul om mulighetene for en rørledning til Tyrkia.

Legg inn en kommentar