Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

20 minutter fra Jerusalem til Ben Gurion

togNår bygget som presenteres i videoen nedenfor er ferdig i 2018 vil du kunne komme fra et sentralt sted i Jerusalem til Ben Gurion Flyplass på 20 minutter. Da trenger du ikke lengre stresse med tog til Tel Aviv og skifte til rutebuss, sitte på et somletog i 90 minutter frem til Jerusalem, betale dyre drosjer, eller bruke samletaxiene som kan bruk en time eller halvannen til ditt bestemmelsessted avhengig av hvor i Jerusalem de forskjellige passasjerene skal settes av.

Transport via tog mellom Tel Aviv og Jerusalem tar per i dag 90 minutter, selv om byene ikke ligger lenger enn 53 kilometer fra hverandre. Dessuten tar det fort ytterligere 45 minutter å komme seg fra Jerusalem sentrum til jernbanestasjonen sørvest i byen.

Høyhastighetstoget skal gå gjennom en rekke tunneler i Judeafjellene, og det er ventet at det kommer til å spare inn millioner i tapt produktivitet og gjøre Jerusalem et mer attraktivt sted for høyteknologisk industri. Denne industrien er per i dag stort sett sentrert rundt Tel Aviv. Eneste mellomstoppet på vei til Tel Aviv vil nettopp være flyplassen. Prosjektet ventes å koste rundt 1,8 milliarder dollar.

Intercity-prosjektet er så bemerkelsesverdig at Jerusalem beboerne har ingen anelse om hva som bokstavelig talt skjer under deres føtter, mener world Israel News. Men det kan du se her:

2 comments to 20 minutter fra Jerusalem til Ben Gurion

Legg inn en kommentar