Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Siste kirken i Afghanistan revet i 2010

kabulTi år etter at USA invaderte Afghanistan for å ødelegge det islamistiske Taliban-regimet fantes det ikke ene enste kirke igjen i landet, melder CNSNews med henvisning til opplysninger fra det amerikanske utenriksdepartementet. I disse årene brukte amerikanske skattebetalere 440 milliarder dollar for å støtte Afghanistans nye regjering og mer enn 1.700 amerikanske soldater mistet livet under tjenestegjøring i landet.

I tillegg kommer utgiftene og tapstallene de siste 5 årene.

Den siste kristne kirken i Afghanistan ble jevnet med jorden i mars 2010, i henhold til Utenriksdepartementets nyeste religionsfrihetsrapport. I rapporten, som ble lansert forrige måned og dekker perioden fra 1 juli 2010 til 31. desember 2010, heter det også at det ikke var noen kristne skoler i landet. «Det er ikke lenger en offentlig kristen kirke; domstolene har ikke opprettholdt kirkens krav til sin 99-års leieavtale, og grunneieren ødela bygningen mars 2010, » heter det i det amerikanske utenriksdepartementets rapport om religionsfrihet.

Det fantes privat kapeller og kirker, men de betjente det internasjonale samfunnet i Afghanistan, bestående av soldater, rådgivere, hjelpearbeidere og diplomater med familier, og var lokalisert på utenlandske militærbaser og i den italienske ambassaden.

Religionsfriheten er blitt redusert i Afghanistan i nyere tid, skriver utenriksdepartementet. «Den afghanske regjeringens respekt for religionsfrihet i lovene og i praksis er redusert i løpet av rapporteringsperioden, spesielt for kristne grupper og enkeltpersoner,» slås det fast. Rapporten slår også fast at personer mistenkt for kristen virksomhet blir forfulgt av muslimer, og at det også inkluderer muslimske konvertitter til kristendommen, uten at politikerne reager. «Mangelen på regjeringen respons og beskyttelse for disse grupper og enkeltpersoner har bidratt til forverring av religionsfriheten,» står det i rapporten.

Legg inn en kommentar