Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

NRKs angrep på TV Visjon Norge

rachel1«Mediemangfoldet i Norge er blant det svakeste i Europa.  De stats- og pressestøttede riksmediene dominerer og gir den norske medieverden et preg av kulturell og politisk ensretting som vi knapt har sett maken til siden Sovjetunionens dager.  Vi anser stats- og pressestøtten for å være en hovedårsak til at den forholdsvis rike flora av politiske og kulturelle stemmer i form av aviser og annet mediestoff vi engang hadde i dette landet, har tørket inn og visnet hen,» skriver dr. Michal Rachel Suissa, og fortsetter:

Vi sitter igjen med en ulveflokk som uopphørlig er på jakt etter noen, især noen som ikke sorterer blant overklassen i Arbeiderpartiet.  De prisbelønner hverandre når de greier å knekke nakken på et offer.

Det har imidlertid i løpet av noen år dukket opp noen få unntak fra denne regelen, – medier som på grunnlag av en fri og uavhengig journalistikk og frivillige gaver til driften er i stand til fritt å formidle sine budskap uten byrden av politisk korrekt plikt til å føye seg inn i riksmedienes ensrettede ulveflokk.  Blant dem finner vi den kristne fjernsynskanalen Visjon Norge og ukeavisen NorgeIdag.  Felles for disse og andre frie stemmer i vår medieverden er at ingen av dem mottar eller er avhengige av offentlige subsidier.  To av de mest utpregete kristne avisene i Norge, Korsets Seier og NorgeIdag, er begge fratatt pressestøtten på grunn av deres uavhengige redaksjonelle linje.  I medienes Norge er det i dag Gleichschaltung som gjelder.

Fjernsynskanalen Visjon Norge sender kristne programmer 24 timer i døgnet med et budsjett på omkring 100 millioner kroner året.  Disse midlene samles inn fra frivillige givere gjennom intens og vedvarende oppfordring til seere og andre sponsorer om å være med på å holde sendingene i gang.  Annen finansieringsmulighet finnes ikke for de frie stemmene.  En av regningene til myndighetene som må betales regelmessig er på 1 million kroner måneden som det koster å få lov å sende fjernsyn via satellitt.

Til sammenlikning tvangsinndriver NRK et beløp som er seksti ganger høyere til sin drift gjennom obligatoriske lisenspenger og statstilskudd.  Ingen trygdede og minstepensjonister har fritt valg: For å få lov til å se Visjon Norge, må de alle pent betale mer til den venstresosialistiske statskanalen NRK enn noen få av dem gjør frivillig til Hanvolds kristne tv-kanal.  Det er NRK som plyndrer trygdede og minstepensjonister, ikke Jan Hanvold.  Den opplysningen burde NRK ha tatt med i programmet om de hadde vært så etisk høyverdige som de prøvde å gjøre inntrykk av.

Vi vet ikke hvilke overlegninger som er gjort innenfor NRKs vegger da man besluttet å gå til angrep på Visjon Norge, men vi kjenner virkningen av NRKs kampanje dersom den skulle lykkes.  Da vil NRK gjennom sitt karaktermord på Visjon Norges leder, Jan Hanvold, ha lykkes med å utslette en av de få gjenværende frie stemmene i det norske mediekoret.  At det forholder seg nettopp slik, er så innlysende at vi føler oss ganske sikre på at det var hensikten med det lenge planlagte, sterkt forhåndsannonserte og etterkommenterte programmet Brennpunkt 25. oktober.

Her utsatte NRK med til dels falskt forehavende, Hanvold for et villedende overgrep i form av kryssklipte intervjusekvenser, løsrevne reportasjer og helt vesentlige fortielser.  Man forsøkte gjennom ondskapsfulle insinuasjoner å fremstille Hanvold som en bedrager som bare har til hensikt å berike seg selv.  Ingen bevis ble fremlagt.  Ingen ulovligheter ble påvist, og det hele endte i en overrumplende anklage som Hanvold ikke fikk anledning til å forsvare seg mot.  Hans karakteristikk av programmet i Dagsrevyen samme kveld som ”en parodi” på virkeligheten må anses som diplomatisk.  Det skaper imidlertid mer uhygge enn latter å se de infame og hatefulle reaksjonene som programmet skapte, ikke minst fra folk som i mediene fremstiller seg som kristne.

I stedet for å forsøke å underbygge anklagene mot Hanvold, valgte NRK å utfylle programmet ved å holde frem ”skremmebilder” av sine øvrige ”samfunnsfiender” som Sylvi Listhaug, Hege Storhaug, en bussjåfør og redaksjonen i avisen NorgeIdag, for liksom å ”dokumentere” hvor ille Visjon Norge og Jan Hanvold er.  Hele denne programvirksomheten til statskanalen NRK er uverdig.  Bruken av lisensbetalernes penger til dette forsøket på å ødelegge av de siste frie stemmer blant norske medier er et simpelt overgrep, ikke bare mot Visjon Norge, men også mot alle dem som ufrivillig tvinges til å finansiere denne uetiske virksomheten til NRK.

NRKs mangel på journalistisk etikk og selvkritikk var imidlertid ikke enestående for dette programmet.  Dagen før fulgte rikskanalen opp en annen tradisjon ved å sende en svært ensidig presentasjon av kontroversene mellom USAs president Obama og Israels statsminister Netanyahu.  Samme kveld som hetsprogrammet mot Hanvold gikk på lufta, sendte NRK-programmet Urix en helt ekstrem fremstilling av palestinske foreldres bruk av sine barn i konflikten med israelske myndigheter hvor konklusjonen som ventet var at det er Israels skyld at palestinske foreldre oppdrar sine barn til terrorister.  Ingen slapp til fra den andre siden med korrigerende informasjon og saklig veiledning.

Dette er NRK i dag.  NRK tar ikke hensyn til Vær varsom-plakaten i sin journalistiske virksomhet.  Med pompøs selvforherligelse og arrogant nedtråkking av annerledes tenkende mennesker som ofrer seg for å bygge sin del av samfunnet, streber Marienlyst etter makt og meningsmonopol.  Det bør ikke NRK oppnå.  Å gi enerådende makt til en slik organisasjon er en ulykke for samfunnet.

Hele problemet går tilbake til de offentlige finansieringsformene vi i Norge har for medievirksomhet.  Pressestøtten og den obligatoriske lisensfinansieringen av norske medier har skapt en situasjon hvor mediene selv har glemt sitt opprinnelige formål og nå konsentrerer seg om selvoppholdelse og egen berikelse for skattebetalernes regning.  Da oppfattes frie stemmer og konkurranse som et onde man bruker mediemakten til å bekjempe. Det vi ser er Oligarkiets jernlov i fri utfoldelse.  Organisasjoner av dette slaget som har makt til å utforme og manipulere folkemeningen til egen fordel er ikke forenlige med et velfungerende demokrati.»

12 comments to NRKs angrep på TV Visjon Norge

 • Pondus

  Først: Jeg har stor respekt for dr. Rachel Suissa, og leser med interesse mye av det hun skriver av innlegg. Til saken: NRK fokuserte på hans innsamlingsmetoder og bruk av innsamlede midler, det er ingenting galt ved det. Heller tvert imot; jeg tror Herren brukte et sekulært medium for å vise oss hva Han mener om denne virksomheten. For det er ikke bare en forkjærlighet for penger det er snakk om, men forkynnelse av et annet evangelium som nedjusterer Jesu guddommelighet her på jorden (trosteologi), lærer at kristne fylt av den Den hellige ånd vil bli «little gods» (jmfr. Creflo Dollars: Gud skapte oss i sitt bilde, ergo er vi «guder»), lover velstand og fysisk helbredelse jo mer vi sår inn i Guds rike (fremgangsteologi), etc. Dette er BLASFEMI! I denne saken bryr jeg meg ikke om hykleriet til NRK, som vi jo vet krever inn noen tusenlapper i året for hver husstand. Vi gir keiseren det som tilhører keiseren, og fokuserer heller på å følge Jesus i vårt daglige virke. Som kristne har vi en mye høyere standard å følge (Guds standard) enn denne verden noensinne vil tilby, så lenge Satan sitter med sin tilmålte makt.

  • Anonym

   Fornuftig innlegg. Det er heldigvis mange kristne som ikke lar seg lure av denne sleipe slangeoljeselgeren. Jeg har skrevet mange rasende innlegg mot Nrk (og andre medier), men jeg er da ikke totalt forblindet av mitt hat mot kanalen. Kapital skrev i 2005:

   «Predikant Jan Hanvold finansierer TV-lokaler med midler fra nødhjelpsstiftelse: Stiftelsen VBC, med Jan Hanvold i spissen, brukte fem av seks innsamlede nødhjelpsmillioner til eiendom i 2003. Nå har de nettopp svidd av 6,5 millioner på nye lokaler til TV Visjon Norge.»

   Kaptial stiller i artikkelen spørsmål om hvor pengene som tilfaller fattige barn, gjemmer seg i regnskapene til Visjon Bibel Center. Bladet skriver:

   «Stiftelsen fikk drøyt fem millioner i tilskudd og gaver i 2003, og hadde salgsinntekter i omtrent samme størrelsesorden. Likevel er det ikke mulig å avlese en eneste pengegave i regnskapet. Lettere er det å avlese at de har brukt seks millioner på eiendom.»

   Jeg foventer at Jan Simonsen nå går til frontalangrep på Trygve Hegnar og forteller om hva slags lumsk og uredelig type han er og hvordan han med skitne midler forsøker å ta knekken på helbrederen Hanvold. Innsamlingskontrollen vil heller ikke ha noe som helst med Hanvold å gjøre, så de er vel en gjeng med drittsekker som har rottet seg sammen med Nrk og Hegnar? Hanvold må jo være utsatt for en stor konspirasjon?

   http://www.bygdeposten.no/lokale-nyheter/kjoper-eiendom-for-nodhjelpspenger/s/1-43-1685366

 • Anonym

  «Pondus» alt du skriver i din kommentar bifalles i «teorien»
  men om Herren virkelig begynner å granske hjerter og nyrer…
  hvem kunne da bli stående plettfirie?
  gjengifte er jo et utbredt fenomen også blant troende
  Hanvold er ingen helgen
  men heller ingen større synder en oss andre…
  Han har investert de talentene han hadde..
  og det bærer frukter
  det er ikke forbudt for kristne å drive forretninger
  Skriften vidner

  Hanvold betaler skatt(keiserns krav)
  og så er det opp til Herren å lodde hvorvidt Hanvold følger Jesus i sitt daglige private virke

  • Pondus

   Du skriver:
   «Hanvold er ingen helgen
   men heller ingen større synder en oss andre»

   Det er helt rett, Gud ser ikke forskjell på synd! Det jeg trekker i tvil er hans kall og hyrdeansvar. Det står i Bibelen at en hyrde skal være én kvinnes mann – Hanvold er meg bekjent skilt to ganger. Hvis det var Jan Hanvold selv som krevde skilsmisse disse gangene, gjør det ham uskikket til å gifte seg igjen, og en pastorstilling bør han ikke ha, da han lever i bevisst, villet synd.

   I 2. Kor 11, 3-4 står det:
   «Men jeg er redd at slik slangen narret Eva med sin list, skal også deres tanker bli ført på avveier, bort fra den oppriktige og rene hengivenhet til Kristus.  For dere tåler det svært så godt når noen kommer og forkynner en annen Jesus enn ham vi har forkynt, eller når dere får en annen ånd enn den dere har fått, eller et annet evangelium enn det dere har tatt imot.»

   Sammenlign med dette klippet om en annen ånd som har fått innpass i de bevegelser Visjon Norge er sterkt påvirket av:

 • Jarle Geitvik

  Nå er det vel pengestrømmen ned i egne lommer som i hovedsak er å kritisere her og selvfølgelig måten folk blir blir lurt til å gi fra seg pengene på.
  Hanevold er slettes ikke alene om å grafse til seg penger og å skape store formuer.
  Hva med den norske kirke som har en formue på langt over 7 milliarder kroner, hva med Røde Kors som har rundt 1,4 milliarder i opptjent egenkapital, hva med Amnesty som har 60-150 mill i oppspart egenkapital, osv?

 • Anonym

  En desperat Jan Hanvold går nå til angrep på hedersmannen Vebjørn Selbekk for hans delvis tyske avstamning (!) og oppfordrer til boikott av Dagen. Sjekk kommentarfeltet. Selv hans Facebook-lesere har nå fått nok.

  https://www.facebook.com/JanHanvold/posts/1160733250680027

 • Anonym: Jeg skal ikke gå inn i den konflikten. Men bare understreke at jeg er mer enn enig med deg i at Vebjørn Selbekk er en hedersmann. Ikke fordi jeg er enig med ham politisk i det meste, hvilket jeg jo er, men fordi han er en veldig grei og sympatisk person. Jeg har jobbet for ham da han redigerte Magazinet, før det ble slått sammen med Dagen, så det vet jeg.

  • Vebjørn Selbekk er ingen hedersmann!!!

   Vebjørn Selbekk er ingen hedersmann. Han er ikke engang kristenkonservativ. Dagen hadde solide kristenkonservative redaktører i Arthur Berg, Finn Jarle Sæle og Odd Sverre Hove. Selbekk har drept Dagen som kristenkonservativ avis. I Dagen finner man nå akkurat samme agendaen som i de øvrige avisene. Det sier sitt at Selbekk foretrekker den korrupte, lesbiske krigshisseren Hillary Clinton fremfor fredsforkjemperen Donald Trump. Når NRK utfører et karakterdrap på TV-pastor Jan Hanvold, så legger Selbekk stein til byrden, i stedet for å ta den forfulgte i forsvar, slik Arthur Berg ville gjort. Den hensynsløse oppiskingen av hat mot Hanvold har nå ledet til konkrete drapstrusler. At Vebjørn Selbekk har vært med på å piske opp stemningen tjener ham til liten ære.

   http://www.dagen.no/dagensdebatt/lederartikkel/lederartikkel/Jan-Judas-og-Jesus-403271

   • Vebjørn osv: Jeg kjenner i alle fall Vebjørn som en flott og sympatisk person, men det jeg undret meg over i denne kommentaren er din påstand om at Hillary Clinton er lesbisk. Ikke at det er galt å være det, men slik udokumenterte påstander er med på å svekke hele kommentaren din. Du ødelegger egen troverdighet ved å slynge ut påstander uten dekning. Bare som et godt råd såer det lurt å slutte med det dersom du ønsker å bli tatt seriøst. At Arthur Berg var en hedersmann er det i alle fall ingen tvil om, for øvrig.

    • Høyreekstrem?

     Såvidt jeg forstår av mediakanaler på nett i US, er Hillary bifil og har hatt et forhold på si med en kvinne i årevis. Dette kan være forklaringen på hvorfor hun ikke bryr seg med Bills mange sidesprang.

     For mange kristne velgere har dette en viss betydning siden dette representerer en livsstil som kolliderer med deres moralske kodekser. Hillary vil hverken bekrefte eller avkrefte sin legning.

     • Høyreekstrem: Skal det være troverdig at seriøse og troverdige mediekanaler åpent påstår at Hillary Clinton er bifil, bør du nok linke til eksempler, og i det minste oppgi navnene på kilden. For dette høres jo absolutt ut som et simpelt ubekreftet rykte.
      At Hillary verken vil bekrefte eller avkreft rykter om hennes privatliv trenger på ingen måte bety at hun er bifil. Ikke i det hele tatt.
      Jeg spiste engang middag med Tsjekkias mest populære boyband-artist. Han fortalte meg at han jobbet deltid på en nattklubb for homofile som servitør. Og han var ikke i nærheten av å være homofil, og bodde sammen med sin kvinnelige kjæreste. Men en tsjekkisk avis ringte ham og spurte om han var homofil. Han kunne ha avkreftet det og vist til sin kjæreste. I stedet ga han dette treffende svaret, som ble referert i avisen. Han sa: «dra til helvete».
      Clinton kan jo ha tenkt på samme måten: «Dette spørsmålet er for simpelt og dumt til at jeg gidder å svare på det.»
      Uansett: Ryktespredning er simpel og ukristelig aktivitet, og amerikanske medier som driver med den slags er det grunnlag for å gi skarps kritikk. Enten får de stille opp med håndfaste bevis, eller la være å spre rykter. Også når det gjelder Hillary Clinton, som vi alle håper vil tape valget i USA.

 • Høyreekstrem?

  JS: Goggle Hillary Clinton lesbisk, og du vil få opp mange treff på dette, både for at hun er det og ikke. Dette er faktisk en ganske stor diskusjon i US. Hvem som er en seriøs nettkanal er en smakssak. Jeg synes for eksempel denne bloggen er seriøs, men jeg vet selvsagt mange vil være uenig. Forøvrig har jeg ingenting imot lesbiske, bifile, osv og det har sikkert ikke Hillary heller, så hun bryr seg neppe om denne snakkisen. Da er det langt mer alvorlig at hun er en kriminell og korrupt forbryter, og det er ikke et rykte, men et veldokumentert faktum. Se gjerne steigan.no der Steigan skriver om dette i dag.

Legg inn en kommentar