Søk

Kategorier

oktober 2016
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Holdt sønn vekke fra moskebesøk, fikk bot

rendsburg-moskeDet var i juni at en sjuende klasse fra Rendsburg i Nord Tyskland skulle på tur til den lokale moskeen, som en del av geografiundervisningen. Faren til en av de 13 år gamle elevene sendte en mail til læreren og ga beskjed om at han av ideologiske grunner ikke ville godta at sønnen hans deltok på besøket. Han ble ifølge den danske avisen Jyllands Posten anbefalt av skolen å melde sønnen syk. Det nektet han, men lot sønnen være hjemme på den aktuelle dagen.

Nå har foreldrene fått en bot på 150 euro for å holde sønnen ulovlig borte fra undervisningen.

Foreldrene forklarer i et brev til bøtekontoret at de har vanskelig for å forstå hvordan moskebesøket kunne være en del av geografiundervisningen, ettersom det etter deres mening i høyere grad måtte være en del av religionsfaget. Dessuten var de bekymret for sønnens «liv og lemmer» dersom han bega seg mot moskeen, ettersom det ifølge foreldrene har vært flere beskrivelser av religiøst motivert vold i forbindelse med islam, spesielt i den siste tiden, skriver den danske avisen.

«Hvorfor skulle vi som foreldre utsette våre barn for en slik fare? Hvorfor skulle vi sende våre barn til folk som forakter de som er såkalte vantro,» spør foreldrene. Uten at det hjalp. Foreldrene fikk ikke ettergitt boten, men nekter nå å betale den. Mens skolen argumenterer med at foreldrene har forbrutt seg mot skoleloven, som foreskriver skoleplikt, argumenterer foreldrene med at utflukten til moskeen ikke hadde noe med den alminnelige undervisningen å gjøre.

7 comments to Holdt sønn vekke fra moskebesøk, fikk bot

 • Anonym

  Germany: Islamic State claims responsibility for stabbing that killed teenager, police search for motive

  https://www.jihadwatch.org/2016/10/islamic-state-claims-responsibility-for-stabbing-that-killed-teenager-police-search-for-motive

 • Anonym

  kunne du Jan Simonsen påtatt deg jobben som grytevakt for julegryten til frelsesarmeen?
  dine «konservative» kristne/»frelste følgere»JÅT har ett betimelig krav om bekjentgjørelse av standpunkter fra deg.
  siden du holder deg inne med de frelste og bedehusmiljøet når du er på det mest «religiøse»
  for en tid….

  • Anonym: Det ville jeg selvsagt sagt ja til med glede dersom jeg er frisk og oppholder meg i Norge på det riktige tidspunktet, og jeg hadde blitt spurt. Sammen med Vidar Kleppe foreslo jeg for mange år siden den internasjonale Frelsesarmeen som vinner av Nobels Fredspris.

 • Vidar

  Men min kjennskap til tyske lover og regler på skolefronten (jeg er selv lærer, og har gode venner med samme yrke I TYSKLAND), finner jeg det vanskelig å ta denne historien for god fisk! Jeg har til gode å høre om noen som er blitt bøtlagt for ett «ulovlig» fravær, og her var det til overmål begrunna og søkt om lovlig fravær på forhånd!
  Har du mer dokumentasjon på at dette virkelig har funnet sted, Jan?

  • Vidar: Som du ser så er kilden her Jyllands Posten, en stor og anerkjent dansk avis. Det er ingen grunn til å tvile på at denne avisen driver med seriøs journalistikk. Jeg leste også om samme saken i en tysk avis, men husker ikke hvilken.
   Historien er vel ikke helt usannsynlig. Vi vet jo aldri hvilke politiske holdninger de som ga foreldrene boten har. De kan ha vært påvirket av personlig motstand mot foreldrene. Det stod for øvrig også i Jyllands Posten at foreldrene bruker en advokat som er kjent som medlem av Pegida, og foreldrene kan jo også selv ha sympatier den veien, noe som kan ha gjort skolens ledelse irritert. Ikke vet jeg. Men at Jyllands Posten er en pålitelig kilde er helt sikkert.

 • Vidar

  Joda, Jyllands Posten pleier å være etterrettelig! Du kunne ikke legge ut en link til den aktuelle artikkelen?

  • Sorry. Det blir for mye arbeid å lete frem artikler jeg er ferdig med å bearbeide. Jeg pleier ikke legge ut linker siden jeg jo referer hovedinnholdet i artiklene i mine egne artikler.

Legg inn en kommentar