Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Israel lærer FN-soldater å redde liv

fn-soldaterFNs fredsbevarende styrker er planlagt å delta i et seminar ledet av israelske militære og lokale medisinske fagfolk, skriver Israel Hayom. Seminaret, som skal avholdes i løpet av de neste ukene, tar sikte på å drøfte en av de grunnleggende utfordringene FNs fredsbevarende styrker står overfor i deres oppdrag i konfliktsoner verden over: å redde liv på slagmarken.

«Vi er veldig stolte av å invitere FNs fredsbevarende styrker til Israel, hvor de kan lære av verdens beste fagfolk om de unike metodene Israel bruker til å håndtere saker med akuttmedisin på bakken,» sier Israels ambassadør til FN Danny Danon. «Dessverre har Israel enorm førstehånderfaring med hvor viktig det er å ha profesjonell akuttmedisin. Vi håper FN-personell vil være i stand til å bruke våre metoder og redde liv over hele verden.»

Ideen til seminaret oppsto for omtrent seks måneder siden, som en del av diskusjoner i FN om å utvide Israels bånd med de fredsbevarende styrkene, skriver Israel Hayom. Israel opprettholder rutinemessige bånd med to FN-oppdrag i buffersoner nær landets nordlige grenser: U.N. Interim Force in Lebanon og U.N. Observer Force i Syria.

Ifølge Danon ble Israel valgt til å lede seminaret på grunn av landets avanserte feltmedisinske evner og kompetanse. Israel gir ofte humanitær bistand til land rammet av naturkatastrofer, inkludert etter jordskjelvet i 2010 i Haiti, jordskjelvet i 2011 i Japan og jordskjelvet i Nepal 2015.

«Utover vårt grunnleggende ønske om å hjelpe verdens nasjoner, legger vi også vekt på å være i stand til å vise representanter fra hele verden de vakreste sidene av Israel og vårt ønske om å gjøre verden til et bedre og tryggere sted,» sier Danon.

Legg inn en kommentar