Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Sparker de som ligger nede!

harald_olsen«Nye uføreregler gir store kutt i uføretrygden. Flere tusen trygdede vil få betydelig mindre å rutte med når sakene dere skal omregnes etter nye uføreregler. Dette skjer selv om forutsetningen fra Stortinget var at de som ble berørt av uførereformen skulle sitte igjen med ytelser på samme nivå som tidligere,» sier Harald Olsen, som er medlem av Demokratene i Vest Agder.

«Årsaken er at de nye uførereglene får tilbakevirkende kraft når uføregraden justeres for dem som var delvis uføre før reformen trådte i kraft 1. januar. Var du delvis ufør før 1. januar 2015 og blir helt ufør i dag, risikerer du å tape store beløp,» forklarer han, og fortsetter:

«Endringen er at den tidligere bruttopensjonen er ikke lenger med i grunnlaget for folketrygden. Alt i alt gjelder dette mange tusen personer. De rammes av ulike varianter av endringen i reformen. Noen av endringene slår inn på de samme menneskene. Da blir effekten stor samlet sett før skatt. Dersom du for eksempel har vært 30 prosent ufør i noen år, og deretter blir 100 prosent ufør, legges ikke inntekten fra de 30 prosentene inn som tidligere inntekt. Da får du et lavere inntektsgrunnlag, og det utgjør ganske mange penger tapt. Sykepleierforbundet sier at de forventer at Departementet nå ser på de konsekvensene endringene får for enkelte. Blant årsakene til at folk får mindre er uklare samordningsregler mellom avtalefestet pensjon (AFP) og uførepensjon. En ny nedre grense på 20 prosent uføregrad gjør at pensjonen forsvinner for de siste 20 prosentene når arbeidsevnen/inntekten kommer opp i 80 prosent av tidligere inntekt».

«Demokratene i Norge er ikke de eneste som over lengre tid har påpekt at den borgerlige regjeringen siden forrige valg har ført en konsekvent usolidarisk politikk mot de svakeste i samfunnet. Med disse endringene sparker regjeringa de som allerede har en vanskelig økonomisk situasjon, det synes vi i Demokratene ikke er en verdig politikk fra en regjering som har profilert seg på at de skal ha en sosial profil,» avslutter han. 

3 comments to Sparker de som ligger nede!

 • Anonym

  Veldig bra innlegg av Demokratenes Harald Olsen.

 • Kristiansander

  Vidar Kleppe kan være glad for at har med seg dyktige personer som Harald Olsen.

 • Vidar

  Direkte SKAMMELIG at et regjeringsparti som i valgkampen LOVTE støtte til pensjonister og trygda, nå kjører en politikk som denne! Fra partiet Høyre var ikke anna å vente, men enhver FrP-politiker som aksepterer disse nye trygdereglene, bør skamme seg som den løgneren han er!
  Synd ikke vi pensjonister og trygda kan streike… ;(

Legg inn en kommentar