Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Trump fikk brev plassert i Klagemuren

klagemuren2Ifølge Times of Israel har den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump skrevet et notat som skal plasseres i Klagemuren. Både kristne og jøder har tradisjon for å plassere «brev til Gud» i sprekkene i Klagemuren i Jerusalem, og mange kjente politikere som besøker Israel gjør nettopp det undere deres besøk der. Notatet, som er håndskrevet, ble gitt til en av Trump rådgivere som skal plassere det i veggen.

Brevet, som ble fotografert av Trump-ansatte og sendt til den israelsk hebraisk-språklige dagsavisen Yedioth Ahronoth, har denne teksten: «Herre. Kan du velsigne USA, våre væpnede styrker og våre allierte. Måtte din ledende hånd beskytte og styrke vår store nasjon.»
Ifølge Ynet, skrev Trump notatet etter en samtale med sin datter, Ivanka, som er jødisk.

Trump driver aktiv valgkamp rettet mot amerikanske statsborgere i utlandet, og i Israel er det flere israelere som også har amerikanske statsborgere. Så jevnt som dette valget kan bli teller selvsagt hver eneste stemme. I morges ledet Clinton med 3,2 prosent i gjennomsnitt på målingene der alle fire kandidatene er med, og 3,1 prosent på målingene som bare omhandler Clinton og Trump. Det er en kraftig reduksjon av Clintons oppslutning den siste uken. Forskjellen mellom dem er nå innenfor de gjennomsnittlige feilmarginene som instituttene opererer med.

1 comment to Trump fikk brev plassert i Klagemuren

Legg inn en kommentar