Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Katolske ledere advarer mot vestlig støtte til syriske opprørere

archbishop-jean-clementI Aleppo kjemper syriske styrker støttet av Russland mot opprørsgrupper, og andre steder i landet kjemper opprørsgruppene sammen med tyrkiske soldater mot Den islamske staten. Det vesten ikke har forstått er at de islamistiske opprørsstyrkene som er med i kampen mot Den islamske staten har en agenda, ikke helt ulik IS sin. Det hevder katolske ledere i Syria som har kommet med en sterk oppfordring til USA om å slutte å gi støtte til opprørsgruppene.

«Stopp flyten av våpen fra USA til terroristene, stopp strømmen av penger fra Saudi Arabia som finansierer terrorister, og lukk grensen til Tyrkia der terroristene kommer inn i Syria ifra», ber Fader Mtanios Haddad, et medlem av den katolske kirken i Aleppo, nå bosatt i Roma, i en artikkel i Catholic World Report. Den katolske lederen i Aleppo, erkebiskop Jean Clement, ber USA hjelpe Syria vekk fra den avgrunnen som de muslimske fundamentalistene styrer landet mot.

De katolske kirkelederne mener ifølge den amerikanske tenketanken Clarion Project at USA har fått en feilaktig forståelse av dynamikken i Syria. Erkebiskop Jean Clement frykter for at Syria kan ende opp med å bli en fundamentalistisk muslimsk stat dersom USA og andre land fortsetter å støtte opprørerne mot president Assad. «Dette er grunnen til at vi vender oss til våre brødre i Vesten og ber om at de kan hjelpe oss med å hindre at dette skjer,» uttaler han.

8 comments to Katolske ledere advarer mot vestlig støtte til syriske opprørere

 • Høyreekstrem?

  IS er en sunni-muslimsk erobringshær finansiert av Saudi-Arabia. Øvrige opprørsgrupper støttet av Tyrkia er også sunni-muslimer. At disse gruppene kan havne i konflikt med hverandre, eller IS, skyldes at de alle sammen er gærninger. Men de har en felles agenda og det er å styrte Assad-regimet for å overta kontrollen på landet, og deretter utrydde alt og alle som ikke er sunni-muslimsk.

  Med sitt hat og brodd mot Assad bistår det politiske lederskapet i USA/Vesten den sunni-muslimske erobringen. Hillary, som har mottatt millioner dollar fra Saudi-Arabia, har lovet at hun vil gå hardere til verks ovenfor Assad-regimet.

  Fredsprisvinneren Obama har solgt våpen for 115 milliarder dollar til terrororganisasjonen Saudi-Arabia. Disse våpnene blir blant annet brukt til å bombe mål i nabolandet Jemen.

  Krigen i Syria kan raskt avsluttes dersom Obama erkjenner at han støtter feil side. Så får det så være at han mister de ordner han har mottatt fra Saudi-Arabia, og kanskje løfter om penger til sitt fond når han går av.

 • Vidar

  Har USA en eneste gang under Obamas ledelse gjort NOE for å stoppe eler forhindre islams utbredelse? Eller har USA en eneste gang – uansett president – latt være å involvere seg i en væpna konflikt med mulighet til stor profitt for amerikansk våpenindustri…?
  Det som nå skjer i Tyrkia er – slik jeg ser det – en komplisert miks av amerikanske olje-interesser og stormakts-politikk vs. Russland, kombinert med Tyrkiske ønsker om å slå ned kurderne OG Erdogans ønskedrøm om gjenoppstandelse av Det Osmanske riket.
  Hva som kan være vår hjemlige «Jensemanns» agenda oppi det hele, er vel neppe noe anna enn å innynde seg hos USA’s ledere…
  Men den som IKKE ser et mønster i USA-leda angrep mot Irak, Libya – og nå Syria – må være urimelig politisk blind!

 • Gaza: Christians continue to be forced to convert to Islam

  https://www.jihadwatch.org/2016/11/gaza-christians-continue-to-be-forced-to-convert-to-islam

  The report adds that Gaza’s Christians are calling on the Christian world to intervene. The bishop said that he is trying to communicate all of this to the Vatican, the United Nations, and the United States.

  Lykke til med det. Ikke en sjans.

 • Britons could learn from 'vibrant' faith of Muslim migrants - Cardinal

  Driver kirka i det hele tatt med noe annet enn å propagandere for muslimenes snarlige erobring av Europa? Eier de overhodet ikke skam? Må de pisse på islams ofre hver enste dag? Spør de kristne i Midtøsten om muslimenes sterke tro. Skal vi lære å skjære hodet av folk? Kan ikke disse drittsekkene, med den argentiske fillefransen i spissen, slutte å preike og komme seg til Den islamske staten og løse konflikten med dialog? Falske judaser.

  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/11/04/britons-could-learn-from-vibrant-faith-of-muslim-migrants—card/

  • Anonym

   Ha klart for deg….. Mange catolikker ønsker folk som benedict 16 tilbake. Hadde en helt annen tilnærming til islam enn global catolikker som det finnes mange av… Bare oppsøk verdidebatt. No. For oss catolikker er lojalitet imidlertid en dyd. Å kalle paven «fillefrans»…. Utenkelig lavmål

   • Vidar

    Men selv Pave Benedict ga etter for «globaliserings-presset» og droppa sin kritikk av islam etterhvert…
    Jeg tror faktisk store deler av både den katolske kirkes ledelse og resten av den vestlige verden er «forblindet», og rett og slett ikke SER djevelskapen i islam! For det KAN ikke skyldes mangel på kunnskap og informasjon!

Legg inn en kommentar