Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vil ha strengere kontroll med moskeene

vidar_kleppeMoskeer i Norge driver helgeskoler og koranskoler i stor stil på utsiden av Skole-Norge, viser en ny kartlegging utført av den flerkulturelle avisen Utrop. «Barn i sin mest sårbare alder møter opp og får undervisning i moskeene. Mange fra de er seks år gamle. Det er snakk om indoktrinering av barn uten noe offentlig tilsyn av hva barna lærer der», sier Masoud Ebrahimnejad, som har utført arbeidet, til VG. Demokratenes politiske nestleder, Vidar Kleppe, vil ha strengere kontroll med moskeene.

«Helt utenfor norske myndigheters innsyn og kontroll driver skolene bevisst påvirkning av barn helt fra førsteklassealder», sier forsker Ebrahimnejad: «Opplæring i islam for barn og unge foregår i lukkede miljøer. Målgruppene for koranskoler og helgeskoler er barn fra seksårsalderen og oppover. Disse barna følger opplæringsplanene helt til de er i ungdomsskolealderen, deretter blir de overført til ungdomsgruppene».

«Vi vet fra andre land, blant annet Danmark, at flere unge muslimske ekstremister har blitt radikalisert i moskeene. Blant annet ble det slått fast i en rapport fra den danske sikkerhetstjenesten, PET, i 2014, at potensielle terrorister blir radikalisert via undervisning i enkelte moskeer. Vi vet lite om hva som undervises i disse skolene, og hva som sies i moskeene for øvrig, under prekener eller private samtaler,» mener Vidar Kleppe.

Han viser til at Dansk TV2 tidlige i år avslørte at en av landets fremst imamer ga uttrykk for helt andre synspunkter i privat samtale med det han trodde var en ung muslimsk jente som ba ham om råd, enn det han sier offentlig. Uten å vite at han ble filmet sa den ledende imamen i moskeen hos Det Islamske Forbund i Danmark til dansk TV2s skjulte kamera at muslimer ikke skal «smelte» inn i samfunnet. «Muslimer er i ferd med å «erobre» Europa», sa han. Akkurat nå er vi i en tid hvor vi er i ferd med å åpne disse landene», sa imamen, ifølge kanalen. Opptakene ble gjort ved hjelp av muldvarpen «Fatma» og en dekkhistorie om at hun oppsøker imamen for å få veiledning om hvordan hun som nyankommen muslim i Danmark skulle gå fram.

I januar i fjor laget Dansk Radio en dokumentar om en moske i Grimhøjvej i Brabrand ved Aarhus. Der sto moskeens frontfigur frem og hyllet Den islamske staten, mente at selvmordsbombere er helter, og ga uttrykk for motstand mot det danske demokratiet. I dokumentaren sa lederen av Grimhøj moskeen at moskeen ønsker å se et islamsk kalifat etablert, at de ikke tror på demokrati og at en dansk konvertitt som utførte et selvmordsangrep i Irak er en helt. «Vi ønsker den islamske staten til å komme ut på toppen. Vi ønsker en islamsk stat i verden,» sa han til Dansk Radio.

I intervju med VG sammenlikner Lars Gule koranskolene med de kristne søndagsskolene. Siden det ikke er noen statlig kontroll med søndagsskolene mener han det heller ikke er behov for kontroll med koranskolene.  Han sier han ikke er mer bekymret over religiøs indoktrinering i koranskolene enn det han er for lignende aktiviteter på de mest konservative norske søndagsskolene og i de karismatiske menighetene. «Dersom det foregår rå pugging enten det er av Koranen eller Bibelen, så har menighetenes ledere og barnas foreldre ansvaret for å hindre slikt», sier han.

Det provoserer Vidar Kleppe kraftig. «Det er forskjell på en religion som kristendommen som har sin rot i en fredelig pasifist og samfunnsrefser, og en islam som har sin rot i en hærfører og drapsmann. Mens biblenes råd til menneskene er «du skal ikke drepe», oppfordres det flere steder i Koranen til å ta livet av de vantro. Mens de mest bokstavtro kristne vil forby homofile å gifte seg, mener de fleste muslimene at homofile må drepes. De mest bokstavtro vil bruke den gamle metoden med å kaste dem ned fra fjelltopper og hustak. Tilgivelse er gjennomgangstonen i Bibelen. Samtidig roper tusenvis av muslimer om hevn,» lister han opp, og legger til at han kunne fortsatt lenge med liknende forskjeller mellom islam og kristendommen.

«Elever på søndagsskolene læres opp til å bli gode medborgere som tar hensyn til andre mennesker, og behandler «sin neste som seg selv». Hva elevene på koranskolene lærer vet vi lite om. Men med utgangspunkt i de holdningene vi vet finnes blant mange imamer, blant annet avslørt i Danmark, og de rådene som muslimer får gjennom flere Koran-vers, samt den måten vi ser islam blir praktisert på flere steder i verden, er det all grunn til å rope et høyt varsko, og innføre strenge kontrollrutiner,» mener Demokratenes nestleder.

Han mener det bør innføres forbud for imamene mot å snakke på andre språk enn norsk når de holder taler i moskeene. Det bør ikke lengre gis tillatelse til å importere imamer fra utlandet som spesialarbeidskraft, slik det gjøres i dag. Politiets Sikkerhetstjeneste bør overvåke moskeene nøye og følge med på hva imamene sier. Det bør innføres en statlig lisensordning for imamer. Imamer som oppfordrer til eller støtter vold, eks. forsvarer terror, uansett i hvilket land, bør miste retten til å fungere som imamer, og moskeene der de har vært ansatt må stenges. Kleppe vil ikke gi offentlig støtte verken til muslimske trossamfunn eller muslimske kveldsskoler.

Kleppe mener også at det ikke bør gis tillatelser til muslimske privatskoler, selv om de følger læreplanene i de vanlige fagene, fordi disse skolene ødelegger integreringen. De frivillige kveldskolene mener han bør kontrolleres grundig, på samme måten som moskeene, og stenges dersom det kommer frem at lærerne oppfordrer til ulovlige handlinger eller støtter vold og terror.  

FrPs innvandringspolitiske talsmann, Mazyar Keshvari reagerer også kraftig på forskningsrapporten til Ebrahimnejad, og er klar for å gjøre noe med problemet, skiver frp.no

«Vi i FrP finner det svært bekymringsfullt at stadig flere barn blir indoktrinert i moskeer uten noen form for offentlig tilsyn. Jeg vil ta opp denne problemstillingen med regjeringen på bakgrunn av det forskeren har kommet frem til og er også rede til å fremme konkrete forslag. Forskeren bak rapporten har helt rett i at det må gjøres tilsyn og kontroll med aktiviteten for barn i moskeene», sier han, uten å gå inn på noen mulige forslag.

Keshvari mener dette er nok et eksempel på at moskeer spiller en sentral rolle hvor stadig flere blir radikalisert. «Erfaringsmessig vet vi at en rekke moskeer har vært sentrale i radikaliseringsprosessen til en rekke ekstremister, fremmedkrigere og til og med terrorister. Derfor er en utvikling der stadig flere barn blir indoktrinert i moskeer svært farlig og alvorlig. Ikke bare er det integreringshemmende men kan også være med på å radikalisere flere barn og unge,» sier han til frp.no. Keshvari mener at moskeenes imamer har mye av ansvaret.

«Vi vet også gjennom en rekke avsløringer at mange imamer og moskeer snakker bevisst med to tunger, de prediker en ting i det offentlige rom og noe helt annet i de lukkede rom. Avsløringen med skjult kamera der imamen oppfordret til kjønnslemlestelse er et av mange grelle eksempler på det,» sier han.

I likhet med Demokratenes politiske nestleder reagerer også Frp-politikeren på Lars Gules sammenlikning mellom koranskoler og søndagsskoler: «At Gule forsøker å bagatellisere problemstillingen er ikke overraskende, men hans argumenter og likegyldighet holder som vanlig ikke mål. For hvor mange ekstremister, fremmedkrigere og terrorister har blitt radikalisert i sin kontakt med en kirke? Hvor mange saker har vi der ungdommer har vært i nær kontakt med en kirke før de har dratt til Syria eller endt opp som terrorist i Nairobi slik vi har med ungdommer som har vært i kontakt med moskeer», spør Keshvari retorisk.

15 comments to Vil ha strengere kontroll med moskeene

 • Kjell Arne

  Trenger jeg å si mer, kloke Kleppe!

 • Vidar

  Fint at NOEN reagerer – men tvilsomt om dette vil endre noe som helst…
  For det første er et ønske om mer «kontroll» med virksomheta i både moskeene generelt og i koranskolene spesielt, omtrent like effektivt som å ønske mer «kontroll» med bordeller – hvis det en ønsker er å hindre prostitusjon! Og for det andre virker det jo som om islam og all muslimsk virksomhet er så til de grader bestkytta av «religionsfriheten», at enhver mulig innskrenking av akkurat DERES virksomhet, øyeblikkelig vil bli stempla som «brudd på religionsfriheten» – samt selvsagt som «rasisme» og «islamofobi»… Dessuten vil sikkert noen muslimer hevde seg «krenket» – og dermed farvell til DEN kontrollen…
  Saken er jo at koranskoler og annen moske-virksomhet kun er SYMPTOMER – på det store problemet; ISLAM! Det er ISLAM som må «vingeklippes», det er ISLAM som må forbys i det offentlige rom! Og det er ISLAM som må MOTARBEIDES – for å hindre både hjernevasking av barn (og voksne…) og islamsk initiert terrorisme. For ikke å si for å forhindre en (for oss) totalt uønska samfunnsutvikling mot mindre frihet og mer religiøs undertrykking.
  Vi må ganske enkelt SI NEI TIL ISLAM!

 • Jan Hårstad

  En må komme i hu at en av toppene innen PST sa at islamistisk terror ikke har noe med Islam å gjøre. På bakgrunn at vi på dette temaet lever i et nærmest analfabet land, er Kleppes krav et lite godt skritt framover.
  Men det vil ikke ha mye effekt så lenge Islam er under beskyttelse.Islamister skjønner jo utmerket godt hvor de er under avlytting og overvåkning og finner seg andre moskeer som overalt i Europa omtales som «garasjemoskeer». Falleferdige bygninger av ymse slag.
  Som vi vet består Koranen både av snille partier og voldelige,de såkalte Sverdversene i shura 9. Apologeter for Islam henviser til snill-versene og stikker under en stol at det finnes en svær tradisjon innen Islam som utelukkende er opptatt av Jihadismen.
  De sentrale skikkelsene er som følger: Ibn Taymiah,Wahhab,Mawdudi,Hassan al-Banna,Sayyed Qutb og Osama bin Laden,etc

  Dette er da en TEOLOGISK TRADISJON INNEN ISLAM.
  Nå kan vi om dagen i den norske Clinton-pressen se at en øyner håp om at Islamsk Stat blir militært tilintetgjort i Syria/Irak.Det kan godt være,men det bare forsinker deres framrykning litt,for Imamer over hele verden vil fortsatt stå og messe om sverdversene og Koranskolene i Norge vil fortelle hvor fint det er med Jihad.
  Saken er at hele Europa blir rundspilt av islamister under beskyttelse av PK-mafian. «krig er bedrag» sa Muhammed.
  Før eller senere vil folk forstå at Islam har overhodet ingenting i Norge å gjøre. Men kanskje for sent?
  Kjenner man ikke til tilstandene i Gøteborg og Malmø?

 • Tidligere FrPer

  Norge trenger Vidar Kleppe tilbake på stortinget i 2017.

 • Anonym

  Siterer: «Opplæring i islam for barn og unge foregår i lukkede miljøer.
  Hvorfor ikke si det som det er, lukkede miljøer er ikke noe annet enn en KULT. Dødskulten Islam.

 • Repatrier uønskede afrikanere,arabere og asiatiske inntrengere fra Norge.

 • SOGN OG FJORDANE

  EINIG MED KLEPPE OG GULDVIK.

Legg inn en kommentar