Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Mossad hindret massedrap under Melodi Grand Prix-finale

melodi-grand-prixIsraelske etterretningsagenter hindret et stort terrorangrep under Eurovision Song Contest-finalen i Aserbajdsjans hovedstad Baku i 2010. Det hevder det aserbajdsjanske parlamentsmedlemmet Yevda Abramov ifølge den israelske avisen Israel Hayom. Den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu har offentliggjort at han skal på et offisielt statsbesøk i det hovedsakelig muslimske landet om kort tid.

Det er et lokalt nettsted, econbez.ru, som siterer Abramov som forteller at dykkere fra Mossad nøytraliserte terrorister som forsøkte å ta seg inn i Aserbajdsjan fra Iran. Aserbajdsjan grenser til Det Kaspiske Hav. Abramov, som er leder for parlamentets vennskapsorganisasjon med Israel, forteller at det var snakk om en «steinhard terrorcelle» som var på vei for å utøve terror mot deltakerne og publikum på sangfestivalen.

Telegrambyrået AFP har tidligere skrevet om det planlagte terrorangrepet der sju mennesker ble dømt til lange fengselsstraffer og 29 andre ventet på å få sakene sine opp i retten da telegrambyrået skrev om det i 2013.  Samtidig med at de 36 terroristene ble arrestert i forkant av sangkonkurransen ble det beslaglagte våpen som inkluderte 13 rifler, ett maskingevær, 12 håndvåpen, tre rifler, 3.400 runder med kuler, 62 håndgranater og flere kilo eksplosiver. Nå viser det seg altså at den israelske etterretningsorganisasjonen hadde en finger med i spillet da terroristene ble forhindret fra å forårsake en massakre.

Dersom Eurovision-angrepet hadde lykkes ville det ha rammet publikum og deltakere i Baku Crystal Hall, der sangkonkurransen fant sted, forteller en tjenestemann til AFP. Andre planlagte mål inkluderte Marriot og Hilton hotell i Baku, og medlemmer av det israelske bandet Izabo, som ikke klarte å komme til finalen. Izabo solist Ran Sem-Tov fortalte til Israel Hayom at bandmedlemmene ble sjokkert de hørte hva som skjedde, men at de følte seg veldig trygg i Baku takket være lokal og israelsk sikkerhet. «Hvis det var trusler mot våre liv var vi ikke klar over dem. Vi er glad for å ha kommet hjem,» sa bandets leder.

I 2013 dømte også en domstol i Aserbajdsjan en iransk spion til 15 års fengsel for å ha planlagt et angrep på den israelske ambassaden i landet ifølge AFP. Den iranske statsborgeren, Bahram Feyzi, som ble arrestert av aserbajdsjanske sikkerhetsstyrker i mars samme år ble dømt i Baku Court. Han ble funnet skyldig i spionasje og besittelse av narkotika, og skal etter domstolens mening ha jobbet som agent for den hemmelige tjenesten i Iran.

Abramov forteller også at Mossad-agenter i 2015 spilte «en nøkkelrolle » i å hjelpe de lokale myndighetene i å sikre European Games i Baku, der det deltok utøvere fra 50 land.

1 comment to Mossad hindret massedrap under Melodi Grand Prix-finale

  • Anonym

    De koordinerte jihadangrepene i Hannover ble også stoppet etter tips fra israelsk etterretning. Vi har mye å takke Israel for.

Legg inn en kommentar