Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Sexskandale i det iranske presteskapet

saeed-toosiSaeed Toosi er høyt respektert i Iran som landets mest kjente oppleser av Koranen og ble tidligere kalt en «eksemplarisk modell til etterfølgelse» av landets øverste leder Ayatollah Khamenei. Han er en permanent gjest hos Khamenei under den årlige feiringen av Ramadan. Nå er han under mistanke for voldtekter av 19 gutter gjennom en årrekke.

Saeed Toosi, 46, som ble berømt i Iran da han vant en konkurranse om å være den beste høytleseren fra Koranen, kom under mistanke etter en sending til persiske Voice of America, en ulovlig radiostasjon i Iran som mange likevel hører på, der tre påståtte voldtektsofre kom fram med både skriftlige bevis og lydbevis og beskrev seksuelle overgrep fra Toosi, skriver Al Arabiya.

I et lydopptak sa Toosi at Khamenei visste om seksuelle overgrep, og sammen med lederen for Irans dømmende myndighet hadde avtalt en cover-up for å beskytte omdømmet til landets Koraninstitusjon og regimet, skriver World Daily News med Al Arabiya som kilde.

I et dokument referert av radiostasjonen innrømmer Toosi at hans handlinger med sine elever fra en Koranskole hadde vært en «feil». Et av ofrene hevder han ble voldtatt da han var 12 mens han reiser utenlands med Toosi å delta på en konkurranse. Mentoren, ifølge anklagen, booket paret i et enkelt rom hvor voldtekten fant sted.

Alle ofrene som har kommet med uttalelser var mellom 12 og 14 på tidspunktet for de påståtte overgrepene. Hendelsene fant sted i løpet av de siste syv årene under «Koranturer til mer enn 20 land i verden som tar sikte på å spre Koranens kultur og å delta i Korankonkurranser.»

Flere tidligere elever fortalte til persiske Voice of America at de har anmeldt den islamske Koranoppleseren, men at myndighetene avviste deres krav om straffeforfølgelse, og siterte i stedet et «omvendelsesbrev» fra Toosi, der han innrømme sine handlinger og utgir seg for å være en «ny mann».

Ifølge den reformistiske avisen Amad News, holdt tjenestemenn et to-timers krisemøte med rettsvesenet etter protester i etterkant av sendingen. Den opprinnelige hensikten var å begrave historien, men det sviktet etter at nyheten nådde den nasjonale pressen.

Sjefen for de iranske domstolene, Ayatollah Sadeq Larijani, forsvarer regimets håndtering av saken i en samtale med den engelske avisen The Guardian. I stedet for å straffeforfølge den iranske ayatollahens venn og medarbeider antyder han at de som samarbeider med «fiendtlige media» som Voice of America, bør frem i lyset og straffes. «Så vi vet hvem som er lojale til revolusjonen, og hvem som ikke er det,» sier han.

Det er likevel ikke sikkert at Koranoppleseren slipper så lett fra beskyldningene, som han kaller for løgner ment å diskreditere Irans religiøse institusjoner og ayatollah, for avisen Awad News skriver at medlemmer av Irans revolusjonsgarde har planer om å drepe Toosi for å avslutte skandalen og sikre regimets omdømme.

2 comments to Sexskandale i det iranske presteskapet

 • gammel mann vond å vende

  Jasså, har Islamske lærde tatt opp konkurransen mot de Katolske lærde? Fy så stygt.
  Leser at også i Norge blir det flere og flere tatt for samme sak, altså kan det hende at den Protestantiske retningen følger etter.

  • Silje Arnheim

   Islam er fordervelse og fordervelse avler djevelskap og fordervelse.
   Da er det ikke så rart at den katolske pavekirken som skapte islam og som har forfalsket Bibelen slik Bibelen også er forfalsket i Koranen.
   https://sites.google.com/site/hortensiden/nyheter/13
   Det er heller ingen overraskelse at den norske protestantiske Kirke som mer og mer styres av forfalskere av Bibelen i globalismens navn også lenge har pratet om en anne gud enn den vi kjenner fra Bibelen:
   https://www.youtube.com/watch?v=359L0_7BQ_w

   Matteus 24,4-5.24-26. ”Jesus tok til orde og sa: Pass på at ikke noen fører dere vill! For mange skal komme i mitt navn og si: ”Jeg er Messias.” Og de skal villede mange.” ”For falske messiaser og falske profeter skal stå fram og gjøre store tegn og under, for om mulig å føre vill selv de utvalgte.

Legg inn en kommentar