Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Antisemittismen blomstrer opp i Bergen

fromreidePå 30-tallet boikottet nazistene jødiske butikker. I 2016 oppfordrer Palestinafronten til boikott av varer produsert og solgt av jøder bosatt i Israel, og til at butikker og restauranter skal nekte å ha noe med disse jødene å gjøre. Det er skremmende og ufyselig, mener Jan Ove Fromreide som er medlem av Demokratene i Hordaland. Han reagerer på at restauranten Lysverket ifølge BA har erklært seg som første apartheidfrie sone i Bergen.

Det er på oppfordring fra Palestinakomiteen i Bergen at spisestedet har tatt et aktivt standpunkt mot det lederen for spisestedet Christopher Haatuft mener er Israels aggresjon, skriver Bergens Avisen. Restauranten unngår bevisst å kjøpe inn frukt og grønnsaker som avokado, poteter, paprika, druer, appelsiner og sitroner som er dyrket av de israelske jødene. «Det gir oss ikke store problemer. Det finnes alltid et alternativ», sier Haatuft.

«Det gjør det sikkert,» sier Jan-Ove Fromreide. «Og en restaurant bestemmer selvsagt selv hvem de vil kjøpe sine varer av. Ønsker man å opptre som en nazist er det fullt lovlig, men politisk og moralsk er det fullstendig forkastelig. Tenk hvordan reaksjonene ville vært dersom noen tok til orde for «muslimfrie»-områder, og ville nekte muslimer å besøke restaurantene sine, eller nekte å kjøpe varer fra muslimske kjøpmenn, og stått frem med det i avisene,» legger han til.

Sammen med Morten Heszlein-Lossius i Palestinakomiteen i Bergen og den jødiske boikottaktivisten Ronnie Barkan, mener restauranteieren at Israels måte å behandle palestinerne på kommer inn under FNs definisjon av hva som er apartheid, skriver BA. Nå oppfordrer de firmaer og organisasjoner til å erklære seg som apartheidfri. En slik sone kan være en butikk, en institusjon, en restaurant, en gate, et nabolag, en bydel eller en kommune,» sier Heszlein-Lossius i Palestinafronten. «Jeg er sikker på at han kan få støtte for denne ideen fra Vigrid og andre nynazister,» mener Fromreide.

Påstanden om at Israel er en apartheidstat fnyser han av, og mener er en fornærmelse mot de negrene som i sin tid led under apartheidsystemet i Sør Afrika. «Der var det forbudt for negrer å besøke restauranter for hvite. De kunne ikke bruke de samme bussene, bo i de samme områdene, gå på de samme skolene, ja ikke engang bruke samme offentlige toaletter eller sitte på de samme benkene, og selvsagt ikke ha ledende stillinger i statsapparatet, og de hadde ikke stemmerett» minner han Palestinafronten om.

«I Israel bor det over en million palestinere, som har stemmerett, er representert i den israelske nasjonalforsamlingen, har etablert egne politiske partier, kan gå på de beste israelske universitetene og blir behandlet på de beste sykehusene. Det var en arabisk dommer som dømte den tidligere israelske presidenten til fengselsstraff for sextrakassering av ansatte. Den tidligere førstesekretæren ved den israelske ambassaden i Oslo var palestiner, utdannet i jus ved et israelsk universitet, og den tidligere ambassadøren var druser,» sier Fromreide.

«Å kalle dette landet for en apartheidstat er en hån mot det jødiske folket og Israel som nasjon. En ren hets som dokumenterer at tidligere tiders antisemittisme er vekket til live igjen, i alle fall i Bergen, og i dag retter seg mot den jødiske staten, der mer enn en tredjedel av verdens jøder er bosatt.» 

15 comments to Antisemittismen blomstrer opp i Bergen

 • Anonym

  Nazisvin! Det er islam som er et apartheidsystem.Akkurat som Hitler, er også dagens nazister store fans av ideologien. I Gaza, rett over grensen fra Israel, behandles vantro verre enn dritt.

  Gaza: Christians continue to be forced to convert to Islam

  https://www.jihadwatch.org/2016/11/gaza-christians-continue-to-be-forced-to-convert-to-islam

 • Anonym

  Det er FN selv som er basert på apartheid. Hvilken nasjon var den eneste som ble hengt ut for sin påstått dårlige behandling av kvinner? Jo, Israel selvsagt. Det er så absurd som det kan få blitt. Hvis Trump blir president bør han slå av pengekrana til denne organisasjonen som Bibi helt riktig kalte en moralsk farse.

 • Hordaland

  Jeg støtter Jan-Ove og Demokratene.

 • Pondus

  På 1940-tallet gikk norsk politi (nå med fascistemblem, innført 1936) inn i hver husstand av jødisk herkomst. I Bergen skjedde dette hovedsakelig omkring Møhlenpris. Omtrent samtlige ble sendt til døden, godt hjulpet av NORDMENN! Også i våre dager finnes det dessverre ALTFOR MANGE nordmenn som vitende eller uvitende driver lobbyvirksomhet for demoniske krefter som søker å utrydde Guds utvalgte folk i sitt eget hjemland. Vi har t.o.m. en «terror-ekspert» som blir brukt flittig av STATS-kanalen som har gått ut og sagt at han ikke angrer på sine tidligere synder, som da han ble tatt i Beirut med sprengstoff. Han var involvert i en palestin-arabisk kommunistisk terrorgruppe, og formålet med turen var å sprenge noen uskyldige jøder i døden. DETTE ANGRER HAN IKKE PÅ!! OG NRK BRUKER DETTE VESENET I SIN ANTI-ISRAEL PROPAGANDA!
  Jeg er takknemlig overfor Gud for mitt land, men jeg er ikke dermed sagt stolt over våre styresmakter eller de mange hjernevaskede individer som følger sosialismens ånd i ett og alt. Og noen ganger også fascismen. Det er en trist utvikling å være vitne til.

 • Vidar

  Full støtte – til PALESTINAKOMITEEN! Og det er ikke snakk om «varer produsert og solgt av JØDER bosatt i Israel» – det er snakk om varer produsert av en okkupasjonsmakt, og svært ofte sågar på okkuperte områder!
  Det er de samme «kreftene» som protesterte mot og fordømte aksjonene mot apartheit i SØR-AFRIKA, som i dag protesterer mot aksjonene mot apartheit i ISRAEL – mens de som AKSJONERER aldri har vært i nærheten av å være nazister…!

  • Pondus

   Hvordan skal så arabere i Samaria og Judea livnære seg, hvis produktene de er med på å produsere blir boikottet av venstreradikale fjols i Norge og resten av verden?

   • Anonym

    er vel egentlig israel(les netanyahu)som boikotter og stikker mange kjepper i hjulene for palestinsk økonomi(eksport/import)heller enn «venstreradikale fjols» som du hevder

   • Anonym

    Jeg så en gang et intervju med Jon Michelet som ergret seg over at pacemakeren han hadde fått operert inn var laget i USA som han hatet over alt på jord. Men han ville heller ha den enn å daue. Den som skulle holdt seg til varer produsert av muslimer, ville måtte leve på steinaldervis. Muslimene har jo aldri funnet opp eller produsert en dritt. Ingen sterkere bakstreversk kraft eksisterer i verden, påpekte Churchill helt riktig om islam. Hvor drar Hamas-lederskapet når de skal ha medisinsk behandling? Til Israel for å bli behandlet av jøder selvsagt. Patetisk!

    • Anonym

     Hei igjen jeg hadde helvetesild (virus sykdom) israelske legen kunne ikke hjelpe… Gikk på kibbutzkjøkkenet en sen kveldstime.. «stjal» olje (shemen) og salvet meg i herrens navn og jeg ble helbredet. En troende tysk broder fra Stuttgart var med som assistent.

 • Anonym

  Hill deg Maria full av nåde. Herren er med deg. Velsignet er du blant kvinner og velsignet er ditt livs frukt Jesus. Hellige Maria guds moder.. Be for oss syndere. Nå og i vår dødsriket. Ingen bibelforfalskning! Les som det står! Lukas evangeliet. «bibelsk?» i aller høyeste grad.

  • Anonym

   Skal være dødstime ikke dødsriket. Orden skyld.

  • Pondus

   Gud velsigne deg!
   Jeg er redd de døde, inkludert martyrene/helgene, er totalt uvitende om hva som skjer i vår fysiske eksistens på jorden.
   Forkynneren 9,5 sier:

   «De levende vet at de skal dø,
             men de døde vet ingen ting.
             De har ingen lønn i vente,
             for minnet om dem er glemt.»

   Jesus Kristus, Guds enbårne sønn, er vår eneste mellom-mann til Gud Faderen. Ingen helgen kan ta fra Ham den plassen!

 • Anonym

  Den opprinnelige planen … at man skulle stå opp om morgenen … uthvilt … å legge seg om kvelden, trøtt og sliten …

  I mellomtiden, mellom morgen og kveld, skulle man streve .. ikke som påfyll for egoismen, men derimot for alles beste og egen trivsel …

  Bare slik når vi et høyere nivå, og vi er over halvveis … men noen kjemper i mot … Det er de mest fjollete blant våre egne … og de er mange … Det er disse som bare ønsker makt, mer makt … men de har glemt sin oppgave, det som var så viktig, det viktigste av alt …

  Men de falt for fristelsen … de vet det, men gjør feil …

  Vi merker forfallet, vi ser det, vi føler det … i alles hjerter av kjærlighet, men vi kan intet gjøre … kampen må utspilles til den ene har vunnet.

 • Anonym

  Har bare lyst å si det: Frie Ytringer er det mest demokratiske nettstedet jeg kjenner til og som er så avgjørende når det gjelder å speile et demokrati, nemlig frie ytringer. Til sammenligning er jo også Tyrkia, i navnet, et demokrati og natomedlem. For ikke å nevne FN og menneskerettigheter. Men vi må ikke snakke om pisking, steining og halshugging, for all del … eller at verden er i ferd med å bli gal … Bare se mot Sverige!

  Men ikke alle norske nettsteder er like demokratisk slepphendte når det gjelder ytringer. Jeg tenker på Document f.eks.
  Der er Kim Jong-un eller noen av hans bødler moderatorer. Det vil si hvis man ikke har hundre prosent sammenfallende meninger!

Legg inn en kommentar